Hemma på ön igen! (och 52st bilder får ni här!)

Hej på er kära, tålmodiga bloggläsare! Nu är vi hemma igen!!

Efter en tripp till Gränna över helgen så har vi nu landat och kommit i ordning hemma i Öjkorken igen! Väskor, o påsar och presenter har packats upp och bilen har tömts! Huset & Alfred väntade snällt på oss när kom hem igårkväll. Det var så otroligt skönt att svänga upp på gårdsplanen och se att allt är sig likt,  gräset har växt, våra stora spirea-buskar blommade för fullt, syrénen har börjat vissna men myggen dom fanns kvar och var väldigt glada att se oss! Faktiskt så va det inte alls nå mygg mitt på blanka dan varken hos Helena & Mats eller i Gränna, som vi har här hemma och det har verkligen varit skönt att fått lite semester från dom odjuren!

Men visst sjutton är det skönt att komma hem!! Borta bra, men hemma bäst! 😛
Idag har vi huserat både ute o inne, Nicke har högtryckstvättat altanen så den är redo för målning och möblering till helgen, å jag har fejjat här inne med tvätt och plock, bäddat rent alla sängar och storstädat Jolines rum och allmänt bara fått ”städa in mig” här hemma! Det är alltid en skön känsla när man varit borta ett tag! Eller rentav ett måste för mig för att verkligen ”känna mig hemma”! 😉  Joline tog cykeln för nån timme sen bort till mormor för ett dopp i poolen och senare ikväll blir det kyckling o vårrullar på Nilssons meny! Äntligen får jag laga lite mat igen! 😛

Jag ska försöka berätta vår resas gång från början, och visa lite bilder, så nu kör vi!

Etapp nummer ett var att köra upp till Helena & Mats för att lämna Dalton! Dom erbjöd sig att vara hundvakt under vår resa då vi ändå inte var så långt ifrån! Och där slog vi två flugor i en smäll, Dalton fick hundvakt och vi fick goa vänner på köpet. Underbara, enkla, mysiga, härliga människor som man bara inte kan låta bli att tycka om. Helena o jag har ju pratat en hel del här på nätet via våra matbloggar men också på facebook en tid så de var superkul att få träffas live! 😛 Å snart kommer dom till vår ö! De ser vi fram emot!

Det var iallafall inget som helst tvivel om att Dalton inte skulle trivas hos dom… Som en lantlig idyll längs en grusväg hittade vi ett rött hus med vita knutar, och två glädjesprudlande tikar som välkomnade Dalton! Ja, Svea gjorde väl det mest om man säger så… Där va det fullt ös – medvetslös från första sekund! Herregud vilket go dom lockande fram i varann, Dalton sprang med benen under magen och Svea tog sats och körde bröstet rakt i sidan på honom, å så gjorde Dalton desamma å sådär höll dom på! Det var tydligen jättekul! Å så skulle de ju luktas både bak och fram och gud vet allt, och göra allt detta i 190 knyck det är inte illa! De var som ett moln av två flygande hundar där ett tag, men dom verkade ha kul iallafall! Ånglok 1 och 2! 😉


Dalton  tillhör inte de mest beresta hundarna så för honom började äventyret redan när vi packade in honom i bilen där bak. Att få stanna lite här å där på olika rastplatser och lukta och pinka och njuta av solen, de va lite av ett himmelrike de också!


För pinka måste man ju! Många gånger… 😛 Och här är han till och med så skärpt att han orkar lyfta på benet vilket han inte gör hemma!


Vid Hyllsjöns rastplats var det väldigt mycket att titta på, så mycket att det inte gick att sitta still med huvudet…


Vackert var det…  Och han njöt verkligen!


Sedär, EN bild i rätt riktning!


Helt ovetande om vad som komma skall så fortsätter vi resan i bilen…


Framme hos Helena & Mats var de kärlek vid första ögonkast! Svea + Dalton! <3


Efter att ha lämnat av Dalton, checkade vi in på ett enklare hotell utanför Jönköping för att dra mot Gränna dagen efter. Vi passade på att handla sånt vi glömt packa ner, tandborste, tandkräm, schampo, balsam å sånt ni vet! 😉 Man e ju inte så belevrad i resevärlden direkt! Senare på kvällen kollade vi in menyn på hotellrestaurangen som inte alls såg så tokig ut och beslöt oss för att äta där!

Men innan maten var vi ju tvungna att pausa på balkongen i solen en stund! 😛 Här infann sig verkligen känslan av ledighet och lugn o ro, barnfria, bara gubben och jag! Helt underbart!

Efter en koll på menyn som innehöll både husman, några förrätter, samt torskrygg och oxfilé så var mitt val väldigt enkelt! Oxfilé är mitt andra efternamn! 😉

Nicke däremot som hellre föredrar rejäl ”truckers-mat” föll för pytt i panna med ägg! Men jag tror jag påverkade honom lite… Fisk tycker han ju om och jag påpekade väl några gånger för mycket att det lät ju himla gott med torskrygg bla bla bla…. Så han tog till slut torskrygg, men blev dock besviken då han tyckte det smakade uppblåst vatten och smör… 😉 Den du!! Härma den beskrivningen om du kan!

Jag ska aldrig mer föreslå ”fin-maten” framför husmanskosten till gubben, de har jag lärt mig nu! Torskryggen gick inte hem! Men det SÅG gott ut! Eller hur!

Torskrygg med brynt smör, pepparrot & ägg.


Min tallrik; Oxfilé med rödvinssås, grillad sparris och lufttorkad skinka! Grymt gott!


Det bästa med hotell är ändå frukosten, och där är vi samstämmiga! Båda älskar dessa frukostar och ingen av oss gick hungrig därifrån! Så otroligt gott att bara vraka och välja bland bröd, och frukt och grönt. Löskokta ägg, varm choklad, apelsinjuice. Stark ost och skinka mm mm…

Nu drar vi mot Gränna och första destination blev Visingsö innan vi chekade in på hotell Gyllene Uttern!


Hamnen i Gränna är verkligen vacker!! Båtbryggorna är fullbelagda och nya båtar vinschas ner från bilsläp hela tiden! Sommartid råder! Och hur mycket folk som helst…


Nu är vi på färjan mot Visingsö! Vi gick på utan bilen… Typ, ungefär de värsta jag vet… :/ Att stå på en båt och se vattnet som yr som vitt skum och till råga på allt blev vi omkörda av en annan färja som gick några knop snabbare…. Svallvågor AB och jag mådde verkligen illa!!!


Bita-ihop-vi-är-snart-framme!!!


När vi väl närmade oss Visingsö plockade jag fram ”stora” kameran att distrahera mig med en stund! Men med spagetti-ben blev det inte riktigt så bra bilder som jag ville ändå…


Per Brahe, visingsborg! Hela historier fick vi höra när vi åkte remmalagen men det har jag glömt nu! 😛


Men vackert va de, de kan jag inte sticka under stolen med! Utsikten var helt fantastisk!!


Ruinen som är kvar!


Färjan igen… Vid namn ”Ebba Brahe”


Vid Visingsö hamn tog vi oss lite att äta innan vi började vår ö-färd!… Nicke tog en tunnbrödsrulle med fisk och jag en polka-grisglass!! 😉


Här har vi en del av remmalagen! Hästskjuts runt ön, ca 1 timme för 75kr/vuxen! Men de va varmt och hästarna behövde bra med vatten och lite hö i pauserna!


30 grader… Tyckte nästan synd om hästarna som till o med stod i solen när dom vilade! Och att kusken dessutom satte dom i trav både på solig asfalt och i uppförsbackar gjorde ju inte saken bättre! Skodda hästar på het asfalt… AJAJAJ!!


Och här har vi 2 st fjordingar som strax ska dra igång ”vår” tur!


Visingsö örtagård och ”Boden”….


Vilket landskap! Ungefär som hemma hos oss! 😉


Örtagården som Per Brahe en gång satte till världen…


Här i ”Boden” köpte jag änglatvål, lavendelkudde, läderarmband och polka-the! Hur mycket fint som helst fanns de där!!


Visingsö Wärdshus! Bara nånting vi passerade…


Efter vår tur på Visingsö körde vi mot Gyllene Uttern och checkade in på hotellet!

Det fanns en hel del att beskåda i detta slottshotell! Att det ligger på en brant gör ju att utsikten är helt magnifik!

Hotell entrén.


Sviten var bokad och vi möttes av frukt/choklad & iskall champange! 😛


I taket hängde en kristallkrona!! JAG ÄLSKAR KRISTALLKRONOR!!! 😉


Sen skålade vi i bubblet med jordgubbar och björnbär!!


Det är väl enda gången gubben o jag skålar i champagne! Kändes väldigt lyxigt och faktiskt lite bubbligt gott!!  Skulle nog kunna vänja mig vid den ”entrén” när man kommer ”hem”! 😉


Vidare nere på slottshotelles rastaurang i drabantsalen beställde vi in lite mat… Helstekt fjällrödning med skogschampinjoner, kräftsås och färskpotatis! Herregud så gott!! FÖRSTA gången i mitt liv jag beställde FISK på en dyr meny!


Vad vi gjorde sen…? Kröp ut på taket… Satte oss och såg på solnedgången och bara myste… <3

Och här kommer lite bilder från Gyllene utterns slottshotell :


Utsikt från balkongen…


Vida vyer…


Verandan!


Ännu en hotellbyggnad…


Kaffe-lobbyn!


Allt var väldigt gediget och vackert…


Nicke bredvid rustnings-mannen!


Lobby nummer… jag-vet-inte-vad… Fanns massor!!


Kolla in bordet!!! VILL HA!! Det där är min stil av möblemang minsann!


Slotts-hotell-frukost morgonen därpå i gemytligt dunkel med levande ljus, dimmade kristallkronor och behaglig morgonstämmning! (därav bildkvalitén också) 😛 Men såååå gott!!


En tripp till Gränna utan polkagrisar tänkte ni??? Åh inte då! 😛 Här är dom!


I långa rader… Man kände sig lite som Pippi Långstrump i denna butik! Ni vet repliken, ”ÅHHH RÖDA REMMAR!!” 😉

Köpte på mig ganska mycket, inte för att det är gott, mest för att jag älskar att fotografera godis, karamellspån och vackra färger! En hel del får bli presenter till nära o kära när jag e klar med kameran!

Ja, kära vänner! Detta var vår resa, inlägget har BARA tagit mig från kl 15 idag tills nu… (kollar på klockan) 23:21! Visserligen med en matpaus med muurikkan där mitt i! Imorgon ska ni få se vad vi lagade och så kommer de lite fler karameller också såklart! 😉

 

  1. Åh, vilket härligt fotoreportage du bjuder på. Nu blir jag sugen på en tur till Visingsö och Gränna. Jag vet att jag varit där när jag var sisådär 5-6 år men har inget minne av det mer än några gamla fotografier.

    Jag måste säga att Dalton är en väldigt tjusig hund. Och tack för att du delar med dig av allt. Ha en fortsatt fin vecka!

  2. Vackra bilder! Vad sugen jag blir på att åka iväg jag också.
    Jag tror jag frågat tidigare, men vad är Dalton för ras? Mastiff? På tal om att inte lyfta på benet förresten, det gjorde en av min familjs hundar också, haha, det såg så roligt ut.

  3. Tänkte fuska med lunchen idag. Så gick jag in här.. Moäää.. Såå hungrig. Det är snart dags för en tur till Gränna känner jag! Tack för det fina inlägget!

  4. Vad kul att ni har varit på Visingsö! Synd bara att ni inte kom efter den 23 juni då jag börjar jobba i Fiskeboden (där Nicke köpte sin tunnbrödsrulle). Du skulle ju få en påse speltmannagryn av mig, om du kommer ihåg 😉
    Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..