Dalton + Svea = SANT!

Vår lilla weekend har nu börjat, vi ska fira vår 5:e bröllopsdag och bara njuta av varann och lite ledighet ihop! En o annan polkagris slinker kanske ner, och remmalagen på Visingsö får vi ju inte heller missa! Vi har nu installerat oss på hotellet och allt känns toppen! Senare ikväll har vi ett bord bokat i restaurangen där iaf jag bestämt mig för oxfile med rödvinssås, grillad sparris och lufttorkad skinka efter att fått sett på menyn! Gott!! :-P

Dalton har vi lämnat av hos Ljunggrens, han får en liten minisemester han också! Fullt ös på honom & rottisen Svea som ni ser! Dom var ungefär stöpta i samma form, gick fram som ånglok och de va gladiatorspel från första stund! Och superkul att träffa Helena & hennes Mats, hur mysiga o enkla, trevliga, goa som helst! <3 Känns jättebra allting!

Har ni några bra tips på restauranger i Gränna eller i närheten ni kan rekommendera? Och kanske nånting vi inte får missa att se/göra på vår lilla tripp?

Imorgon har vi en svit bokad på slottshotellet, Gyllene Uttern, det är verkligen tok-vackert där allting! Nähä, åter till vår lilla semester! So long!

SVEA + DALTON = SANT!! 😛

 1. Vilka härliga hundbilder! Hundarna ser ut att trivas ihop.

  Hoppas ni får en trevlig och mysig helg nu i Gränna!

 2. Missa inte Fiket i Gränna. Ett mysigt gammaldags café som öigger vid torget. Brevid finns deras knäckebrödsverkstad! Gott!

  En bit ner på gatan, samma sida som cafet fast söderut, i en hörna fanns iallafall förra året en jättemysig affär, kommer inte ihåg namnet, men de har massor med kozoil-pryttlar och annat kul!

  Ha det så mysigt!
  Kram

 3. Hej, Gränna är en supermysig sommarstad! Vi brukar åka dit ungefär en gång varje sommar. Ett resturangtips är Hamnkrogen i Gränna! Ligger nere vid hamnen och brukar ha jättegod mat! Sen får man inte missa Gränna knäckebröd som har egen tillverkning och butik på Storgatan. De har kanongoda knäckebröd och biscotti och olika marmelader m.m.
  Ha en fortsatt härlig helg!!
  /Katarina

 4. Ha det bra!
  Jag är finlandssvensk och mycket intresserad av skillnaderna mellan vår svenska (”muminspråket”) och rikssvenskan. Man kunde skriva kilometerlånga spalter om dem! Ja för all del, det har också gjorts.
  Nu skulle jag väldigt gärna vilja veta: vad betyder ”remmalagen”?
  Tack för en trevlig blogg.

 5. Hej, så roligt, vi var precis i Gränna på väg hem från en tripp till Göteborg! Vi var nere till hamnen där båtarna går till Visingsö och campingen ligger där. Jag köpte VÄTTERNRÖRA – från Gränna rökeri – det såldes av ett ställe bredvid Hamnkrogen (det stod en skylt ”nyrökt fisk” tror jag) och de hade allt möjligt som man köpte över disk. Det var en blandning av rökt sik, rökt lax, lök mm. Underbart god, tyckte jag. Hoppas du hinner prova!

  ha det bra/Catrine

 6. Förlåt att jag besvärade dig med en dum fråga ovan. Googlade själv, vet inte varför jag inte begrep att göra det genast! Jag fann förstås svaret, med bilder och allt. Remma = ribbor, la = flak, därav ordet remmala(g).
  Så är jag lite klokare igen.
  Glad försommar!

 7. Fina hundar! 🙂

  Det är inte ofta man ser Boerboels, ett par kompisar har en å den rasen är ju bara sååå snygg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..