10 snabba sommarluncher!


Fick ett önskemål på facebook idag om jag kunde lista upp lite snabba sommar-luncher och de tycker jag är ett himla bra önsekmål som passar bra nu när skolorna snart slutar och barnen leker o busar hemma! Man behöver fylla på energi-förrådet fastän det är tokvarmt och man kanske inte vill lägga en hel timme på matlagning mitt på stekheta dan!

Dock, så måste jag komma med min vanliga pekpinne, att för en ”snabb” lunch eller middag så krävs planering och viss förberedelse, det är A och O!

Man kan naturligtvis fuska hur mycket som helst med färdigköpta såser och röror, och färdiggrillade revben och kycklingklubbor mm mm, de gör ni som ni vill med! Men tänker man till lite extra och har morgondagens lunch och middag planerad så kan du laga mat från grunden väldigt enkelt och ändå få till en ”snabb” lunch! Te x. så helsteker du två kycklingar i ugn kvällen innan så har du kött till både sallad, baguettefyllning och bakpotatisröra. Eller så grillar du dom där revbenen i ugnen som du egentligen helst gillar kalla för att ta med till stranden dan efter… Eller så vispar du ihop de kalla såserna eller rörorna på morgonen samtidigt som du stökar bort frukosten! Allt går, med lite planering! 😉

Och… En pekpinne till!
Va inte rädd för att frångå recepten! Hitta dina egna vägar, byt ut nåt, lägg till nåt, experimentera lite och kör på ”din linje”! Ett recept ska vara en inspirerande fingervisning och en liten ”skiss” till just DIN matlagning! Lycka till!

Grillade revbensspjäll med rostad potatissallad
Köp färdiggrillade revben/kamben eller tillaga egna enligt receptet ovan.


Pastasallad med ost/skinka/ägg
Denna sallad är perfekt att ”tärna upp” efter frukost med överblivna ostkanter, lite rökt skinka, något kokt ägg som blev kvar och givetvis en god sallat och pasta eller ris om man så vill!

Mimosa-rullar med skinka
Ett gott bröd, mjukt tunnbröd, eller polarbröd, sallad, skinka och en klick mimosasallad! Enklare kan det inte bli! Vill du göra mimosasalladen själv hittar du recept på den i inlägget ovan.

Lax-wraps i tortillabröd
Steka på en laxfilé eller två går snabbt, rulla in i tortillabröd med en god röra går ännu snabbare! Ät kall eller varm! Här har jag använt en guacamole som röra, men självklart kan du byta ut till de du vill!


Krämig tortellini med spenat & parmesan
Här krävs inte så mycket mer än att koka pasta, skölja spenaten och riva över parmesan!


Sommarsallad, lätt att variera
En supersallad som jag gör väldigt ofta! Jag brukar ha den både till grillat och naturell som den är! Variera med kyckling/fisk/revben/kallskuret kött/skinka/korv etc etc…


Färsbiffpanna med med enbär i gräddsås
Snabb och enkelt biff-panna med en krämig gräddsås! Smaksätt med de kryddor som passar för dagen. Här har vi lite ”vilt-smak” över det hela med enbär och rosmarin!


Bakad potatis med kycklingröra & knaperstekt bacon
Bakpotatis är verkligen en sommar-favorit! Rörorna går att variera i oändlighet! Potatisen bakar du i ugnen för bästa resultat och smak, men har du bråttom så går det att köra i micron också och tar bara 10 min!


Grillade kycklingklubbor med pasta & ostsås
Grillade kycklingklubbor är ett måste i sommar, kalla som varma går alltid hem och passar perfekt som picknickmat, att äta som dom är med en servett eller tillsammans med något mer matigt som pasta och grönsaker!


Kokt eller grillad tunnbrödsrulle med mos
En korv med bröd… Och lite mos… Sallad, lök, senap, ketchup?! Och såklart ska de va hemmagjort! Så in i bombens gott med tunnbrödsrulle!

 

Hoppas ni hittade lite som föll er i smaken, annars får ni hojta och önska lite till! Det lär väl ramla in en del nytt i sommar också… 😉

Och glöm för guds skull inte alla kalla, läskande smoothies du kan göra blixtsnabbt, eller mumsiga baguetter och smörgåsar!

 

 

LOADING..