Timmar av förberedelser…


Gokväll! Ja, väldigt sen gokväll blev det visst! 😉
Jag tänkte bara visa mig lite kort och rapportera om dagens förberedelser! Grillen har Nicke & Joline monterat, visst är den fin! Vi råkar ha en tendens att ”glömma” bort kolgrillen när hösten sätter in och den brukar bli stående utomhus lite väl länge så varje sommar får vi köpa en ny för den har antingen rostat sönder eller så har de stått vatten i så det gått hål! Ja, och så var fallet även detta år. Men vi ska bättra oss, och städa ur denna nya har vi sagt och ställa in den när höstlöven faller så har vi en lika fin nästa sommar, himla smart, inte sant?! 😉 Är ni duktiga med att ”vinterställa” era grillar??

Dagen idag då!
Ja, har piffat och fejjat och städat härinne, sophämtning och lite allmän rensning. Nicke har handlat det jag glömde igår ”toapapper + kaffe + grillkol” i vanlig ordning o ni vet sånt där som bara försvinner när man går där i affären i helt andra tankar!

Har iallafall skalat potatis och tärnat och lagt i blöt till potatissalladen, imorgon ska den kokas och röras ihop! Marinaden till köttet är klart, rört ihop american-såsen, fryst in vitlökssmöret, vinegretten skakad och uppläggningsfat förberett. Liksom bestick och MYGG-attiraljer! För fy ända in i bängen va mygg vi har här alltså!! Nytt för i år så köpte jag myggpinnar! Ungefär samma koncept som myggspiralerna men här var det bara en tjock pinne som man tänder på i ena änden, kan ställas i liten flaska eller i ett glas, eller i en kruka med sand etc. etc… Himla fiffigt! Mygg-roll-on, och mygg-spray och djungelolja! Ja, jag tror vi klarar oss med de!

Nicke har klippt gräset och så for vi en vända till blomster-Kajsa i Löt för att fylla på blomlådorna på verandan så nu är jagmer än nöjd med denna dag! Imorgon ska allt färdigställas och folket och bilarna kan komma, det ser vi fram emot!

Om jag hinner ska ni få ett trevligt GODIS-tips från Finland imorgon, men jag lovar inget! Sovmorgon är ju också skönt! 😉 Dagen ska iallafall fotas och dokumenteras så jag lovar ni sk få ta del av både mat, recept, bilar och folkfest! Kram på er all sålänge!

NU, kvällsmacka och gonatt för fru Nilsson! 😛

Ni får lite bilder idag från min citygross-shopping igår! Guuud vad jag älskar denna affär alltså! Vill man ha chili, ja då kan man vraka och välja, och desamma gäller kryddor och andra amerikanska godsaker…

Malen söt paprika… Va??!! Den har jag helt missat förut! Galet god och förpackad i röd ”löste-påse” den måste ni kika efter! Pancake syryp, gissa hur gott det är??!! Och sambal oelek kan man aldrig stå utan…


Coca cola cherry… Nostalgi så de skriker om de! TACK!!


Vit och mörk choklad-virvel på burk! Tja… Ät med sked när andan faller på eller bred på smörgås a´ la american style!


Dom kryddiga korvarna som finns på grillmenyn!


Karré och tre fina bitar ytterfile´! Jodå, jag har kött i frysen som reserv om de skulle knipa! 😉


Loranga!! Är man uppväxt med loranga istället för Fanta så är detta ett måste!


Den färska chilin, både spansk röd och grön, samt habanero! Fin-fina ingredienser till morgondagens chili & ostfrallor!


Rädisorna är rensade till potatissalladen!


Och denna kunde jag bara inte motstå, för den är ju bara så sööööt!!! Ja, kycklingpastej lockade väl inte så jättemycket men däremot ankan på den lilla konservburken! 😛


Och såhär blev det på verandan efter plantering! Afrikansk margurite, och vanlig? margurite och nåt grönt som hänger ner däremellan! Fråga mig inte vad dom heter, men dom växer så de knakar och vi hade samma förra året och jag gillar dom skarpt! 😛


Och lilla veranda-bords-blomman planterad i ”kattmats-burken”

Ja just de! Rakat benen, klippt tånaglarna, filat fötterna och målat naglar har jag också gjort! 😉

 1. Vilken tur att du har fixat till dina kvinnliga behag som ben o tånaglar… 🙂
  Annars hade jag varit tvungen att skälla på dig!!
  ha en kanon dag ……tänk om jag hade varit där va kul det hade varit!
  Kram från mig 😉

 2. Hm…har ingen aning om vad ni köper för grillar men vi har vår ute året runt oavsett om det spöregnar eller om det är två meter snö över den. Och vi byter grill ca var 10:e år….

 3. Det var mycket piff och fix det ! Hur hinner du med 😛
  Vad härligt det såg ut på altanen !! 😀 Hoppas ni får en trevlig helg 🙂

 4. Full rulle som vanligt i Kryddburkens värld ser jag 😉 Här har sambon precis tagit en promenad med bebis som vaknade kvart i sex imorse, så jag ska passa på att duscha och sedan ska jag baka scones till frukost. Det är ju lördag trots allt. Ha en härlig dag Linda!

 5. Visste inte att City Gross har så mycket av ”våra” produkter (kommer ursprungligen från bosnien där just den malda paprikan, kycklingpastejen och liknande nötkräm finns hemma hos alla, ALLTID!) 😀 Men Nusicas nötkräm är inte i närheten så god som den bästa av dem alla, Eurocrem! Vet dock inte om city gross har den. Och allra godast är Eurocremen på bosniska pannkakor (påminner om sånna ”crepes” man kan köpa när man är utomlands)!Åh, vilka minnen dessa produkter väcker hos mig! Har blivit mindre och mindre inköp av sådana varor efter så många år i Sverige. Paprikapulvret bara måste jag köpa nu, har använt vanligt paprikapulver de få gånger jag har lagat bosnisk mat (just det paprikapulvret används i princip i ALLA rätter därnere haha!) men det är ju inte alls samma sak med det ”vanliga pulvret”! Tack för att du påminde mig om dessa produkter! 🙂

 6. Låter som att det ska bli en härlig kväll hemma hos er, så himla roligt med cruising! Här hade vi cruising förra helgen med en otroligt massa bilar från hela landet (även danskar och tyskar), underbart att beskåda!
  Ser fram mot fotografierna:)

 7. Mysigt!!!!
  Antar att recepten kommer! 🙂 Varför lägga potatisen i blöt? är det för att dra ut stärkelsen? Och i så fall varför då?
  Läste en artikel om det färdig marinerade paketerade köttet med alla fina namn från tex scan är rester från i Julas?!? Typ gamla julskinkor som man skivar upp och slänger lite klet på. Jag tyckte det lät superläbbigt! Vet du något om det? Vill bara säga att jag aldrig köper det för det blir ju godast med egen marinad!!!
  Tack för en härlig blogg! Och vackra bilder!!!!

 8. Vår weber har stått ute hela vintern under sitt ”överkast” och ser ut som ny 🙂

  Älskade cherry coke som liten!! kan tipsa om en riktigt god somrig drink som smakar precis så, ta coca cola och blanda med körsbärsvin, fyll på med is. Läskande och gott!!! (om man gillar cherrycoke) 🙂

  kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..