Lövbiff fylld med ost och dijonsenap i gräddsås serverad med kokt potatis, smörslungade morötter, pressgurka och vinbärsgelé


En klassisk söndagsmiddag för mig är kött, potatis, sås och goda tillbehör såsom morötter, pressgurka och gelé! Det kan inte bli bättre efter en helg som denna. Alla åt med god aptit här hemma. Himmel så gott alltså!! Fylld lövbiff är något så ofantligt gott så man glömmer lätt bort de när man ser dom där i förpackningen på charkhyllan. Stora tunna lövbiffar… Man kan göra mycker gott av dom! Strimla och woka med krispiga grönsaker. Rulla ihop med äpple, lök och pepparrot är också gott men ikväll blev det ”vikta” fyllda med ost och dijonsenap! Enkelt! Och sköter sig själv i ugnen och såsen är ju redan klar när man tar ut formen!

(4 port)
Det här behöver du :
8 skivor lövbiff
1 tsk dijonsenap/lövbiff
3-4 skivor ost/lövbiff
Smör till stekning
Salt och peppar

6 dl köttbuljong
3 dl grädde
1 msk rödvinsvinäger
2 msk anjovisspad
1 msk vinbärsgelé
1 tsk soya
Maizenamjöl + vatten till redning
ev. salt och peppar

GÖR SÅHÄR :
Pensla varje lövbiff med dijonsenap, lägg på ostskivor och vik ihop. Stek lövbiffen i stekpanna på hög värme bara så de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg i ne ugnsform allt eftersom du steker. Vispa ur pannan med buljong, grädde, rödvinsvinäger, anjovisspad, vinbärsgelé och soya. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Slå såsen över lövbiffen i ugnsformen. Ställ in i ugnen i 175 grader ca 2 timmar… Det behövs för att lövbiffen inte ska vara seg som en skosula, och torr blir den inte, tvärtom! Rör om i såsen i formen då och då så den inte bränns på ytan för mycket. Servera med k0kt potatis, smörslungade morötter, pressgurka och vinbärsgelé.


Pensla varje lövbiff med dijonsenap…


Lägg på skivor av smakrik ost… Präst eller grevé är gott… Snåla inte med varken senap eller ost! 😉


Stek i stekpanna på hög värme så de får fin färg!


Lägg över i en ugnsfast form.


Vispa ur stekpannan och alla goda smaker från stekningen. Buljong, grädde mm mm…


Slå såsen över formen… Stek i ugn i ca 2 timmar, 175 grader.


Sädärja!


Servera med kokt potatis, smörslungade morötter, pressgurka och vinbärsgelé.


Pressgurka, recept här >>

 

 1. ååååh vad gott. Har dock svårt för ansjovis, så tror du att man kan ta bort det i såsen eller ersätta med något annat!

 2. Ser underbart gott ut! Mitt problem är bara att jag/vi inte äter på bestämda tider, då är det lite svårt att vet när det är två timmar innan ätdags 😉

  Men jag har gjort *en variant* här nere med kött till *Rouladen*. Jag stekte massor av lökringar, sen köttet skuret i lite mindre bitar (3 per lövbiff/Roulade), lite salt & peppar förstås, tillsatte enbart vatten och sedan fick allt (spara lite hela lökringar!) koka ihop i nästan två timmar. Vilken gudomlig sås det blev!

 3. Nu skriker jag ”Aaaarggghhhh !”

  Nå, efter detta hungervrål vill jag väl bara säga (igen ?) att det här är sveriges bästa och snyggaste blog ! Jag blir rent faktiskt så hungrig av bilderna att det snurrar, och jag måste nu ligga ned en stund !

  Med allra bästa hälsningar från en trogen läsare
  /konstit

 4. Jamen snälla du hur gott ser inte det där ut då???? Jag har faktiskt aldrig köpt lövbiff hur konstigt den än låter men jag kan väl skiva en älgstek tunt! Vad härligt med ett helt genomgånget kök, tror jag går ut nu så slipper jag se mitt:)

 5. Hej,
  vilken härlig blogg du har! Vilken god mat du lagar och vilken inspiration för oss läsare!! Jag har följt din blogg något år men aldrig kommeterat förut. Lövbiff lagar jag ganska ofta just för att det är smidigt och som du skriver lätt att variera, ditt recept ser tokgott ut, men två timmar i ugnen låter länge? Min erfarenhet är ju att lövbiff är ett ganska mört kött?

 6. Åh det såg ju helt ljuvligt ut! Men ansjovisspad har jag inte direkt hemma kan man använda sig av något annat eller skippa det?
  Fin blogg du har!

 7. jag blev åxå lite väl hungrig… kl 23:30… hmmm inte riktigt tid att stå å fixa nu…
  men det får bli nån dag snart…. väldigt fina bilder och väldigt inspirerande…. 🙂

 8. ÅH tack för mycke inspiration till matlagning, behövs ju alltid nya infall 😉
  hade såklart inte alla igredienser hemma men dock det viktigaste lövbiff, senap, ost, grädde, buljong
  jag tog lite sambal i oxå o det blev mums!

 9. Tack för det här receptet. Lövbiff fast som söndagsstek. Det blev kanongott, även om jag gjorde såsen magrare och inte hade någon ansjovisburk på lut. Det kommer jag att göra igen! Ugnstemp kan nog med fördel sänkas och tiden gör ju inget om det blir tre timmar istället.

 10. Jag älskar detta receptet! Har lagat det om och om igen nu i fyra år. Såsen varierar jag men lövbiffarna… Ljuvligt! Tack för en fin blogg med så mycket gott. Har många favoriter som jag lagar om och om igen!

 11. Tack för receptet. Det blev underbart gott fast jag inte hade något ansjovisspad mm det ska jag ha nästa gång.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..