Nu är jag färdig med detta!


Tiden är kommen! Det har varit många långa timmar, sena kvällar o nätter att få ihop de. Allt har sin tid visserligen. Less har jag varit, många stunder, men så fort man märker en liten skymt av förbättring, ett mål i sikte, ännu en rensad, ren yta så har jag fått lite mer motivation och på slutet gick de med en hejdundrande fart! Får man bara BORT det som ska bort, rensa ur, skura rent, torka och öppna upp lediga skåp så går det verkligen medströms resten! Ni får ursäkta min frånvaro av levererade recept men detta ville jag verkligen få gjort och vi har ätit IKEA-rösti och stekt fläsk, varmkorv, grillkorv, fiskgryta och smörgåsar och gröt så de stått härliga till i dagarna tre! Men jag svär och lovar att återkomma imorgon med ett nytt recept och inget annat! Forgive me please… 🙁

Jag är verkligen grymt nöjd med min insats och riktigt stolt över mig själv! Det är så fint här nu så man kan nästan tro att vi precis har flyttat in. Ni vet när man får ställa allt på plats för första gången, men sen går man å ändrar och flyttar på den ena burken hit och den andra skålen dit tills man blir nöjd och DÄR är jag just nu! Sååå himla meganöjd!! 😛

Från ett kök som visserligen såg prydligt och dammfritt ut på ytan från början så har jag gnott så handlederna är helt förbi just nu… Min fd. brutna hand/arm mår inte alls bra just nu och är svullen och öm som bara den, och Nicke frågade min förut ”till vilket pris ska du hålla på???”

– ”Tills jag är klar!!” Och nu är jag verkligen färdig med detta! 😉

För att göra det enkelt att förstå och för min egen skull nästa gång detta projekt ska ros iland så kommer här min lista :

 • Tömt samtliga överskåp, underskåp, lådor, hyllor, fack…
 • Skrubbat rent, torkat torrt, putsat vitrin.
 • Dammtorkar alla skåpsytor uppepå, och samtliga luckor och socklar.
 • Sorterat och rensat bort onödiga kökstillbehör som jag inte använder och packat ner.
 • Sparat minnen, lappar, brev, teckningar, champangekorkar, barnens pyssel mm.
 • Diskat allt ”skåpsporslin och glas” för hand.
 • Bytt ut en del av porslinet. Tallrikar/djupa/fat till nytt vitt och blankt!
 • Plockat in i organiserad ordning efter tillgänglighet och färg.
 • Skrubbat ugn och spisplattor.
 • Plockat ner takhyllan som sitter i kedjor i balkarna i taket. Diskat, hängt upp pannor, redskap mm.
 • Rensat ur kryddsortimentet… (Jösses va tomt de blev)…
 • Pustas kryddburkar, flaskor och pryttlar som står framme.
 • Rengjort micronvågsugnen.
 • Saltat och oljat skärbrädorna.
 • Fått ny bänkbelysning uppskruvad.
 • Sorterat och vikt kökshanddukarna och lagt på rätt plats.
 • Dammtorkat och fejjat i övriga vrår i hela köket.
 • Fönster, bräden och golv skurade och skrubbade in i minsta lilla hörn.
 • Skafferier och kyl gjordes för ett tag sedan så det är redan tip-top, tack å lov…

Lite bilder såklart…

¨


Nu byter jag ut mitt nuvarande jag… ”Städnojan AB”… mot ”Kvällsmackan AB”! 😉

Hur gott är det inte att sätta sig vid köksbordet med ett nybakad bröd och skära upp en skiva, bre på smör och lägga på några skivor ost och ta en tugga för att i samma stund stanna upp med smörgåsen i munnen och bara blunda och se sig omkring… Ett skinande kök med var sak på sin plats, ordning och reda…

Oj, va bra jag mår nu!!!

LOADING..