Städnojan AB! I köksskåpen…

 


Jag hade bestämt mig för att rensa ur köksskåpen ”nån dag” men dragit mig för de bra länge för jag VET hur mycket de va att ta tag i… Fy sjutton va man samlar på sig alltså! Saker jag köpt för länge sen som jag inte ens kommer ihåg dyker helt plötsligt upp och ger sig tillkänna! Och de gjorde även dammråttorna (modell större) som huserade ovanpå köksskåpen! Hallå?! Hur ofta klättrar man upp och torkar av där?? Inte ofta… Inte jag iallafall! Men nu är det gjort! Å två gamla pepparkakshus som såg riktigt mysiga ut av allt grått damm hittade jag också…

Sex timmar har jag hållt på med dessa skåp! Och när jag väl sätter igång så gör jag det ordentligt! ALLT ska ut!! Rensas som skräp, sparas, eller sorteras till återvinning, kupan eller tippen, typ… Å sen vill man ju gärna ha rent o snygg i skåpen när man ska plocka in allt igen i fin ordning så jag har skurat och gnott och putsat vitrin så handlederna är som bortdomnande just nu, men gud va skönt när det är klart alltså!

Var sak på sin plats, ordning och reda och kvar finns BARA sånt man använder!

Ibland får jag såna här städryck när jag te x. köpt hem nån ny sak till köket! Det kan vara ett fat, en burk eller bara ett rivjärn… Jag har så himla svårt för att placera ut vart den nya prylen ska stå eller förvaras så jag kan möblera om ett helt rum eller varför inte samtliga köksskåp??! Å det är verkligen skitjobbigt att va sån…

De brukar sluta med att det ser ut ungefär såhär, men jag gör de helst när jag är själv hemma för då har jag stenkoll på allt och då går de fortare när jag får tänka o planera ifred! Jaja, nog svammlat! Nu ska jag sova iallafall och de hann till och med bli fredag efter denna dust i köket så jag önskar er en god natts sömn och på återseende imorgon!

Ja, just de… Bilderna är av usel kvalité jag vet, men jag ids inte vara fotograf när jag städar så iPhonen har fått gå varm som ni ser! 😉


Kaoset råder…


Vart ska man börja???


Allt är urplockat ur skåpen och nu ska de skrubbas och torkas och putsas! Å sen in med allt igen…


”Vita” vitrinskåpet, men tallrikar och djupa tallrikar längst ner, samt soppskålar och ett par små ugnsformar. Mittenhyllan med stora glas, mindre glas, små ugnsformar och pajformar. Överst vinglas, glassglas, tårtfat, skål och div. glasfat.


Hörnhyllan… Där fick min turkosa Indiska servis stå för den använder jag ofta när jag fotar… Å så hörnskåpet som är jättestort och rymligt men lyckas alltid bli stökigast av alla skåp! På nedre plan har jag större bringade, saftkannor och shakers. Samt konserver, kaffe och filter! Mittenhyllan är en jul/kul-hylla! Jultallrikar och glöggmuggar samt dom färgglada glassbägarna… Överst en salig blandning av osorterade muggar som jag ändå vill ha kvar. Gamla godningar som smakar så gott att dricka ur, och de man fått av barnen med ”Bästa mamma” & ”Bästa pappa” ni vet, sånt kan man inte plocka bort! 😛 Och ett gäng plastglas på fot som är perfekt ute till sommarens grillkvällar.


Plastskåpet är rensat… Också ett sånt där skåp som allt bara blir huller om buller i! Men ungefär såhär vill jag ha de och de borde väl inte va så svårt att hålla den ordningen?


Mitt blåa, röda och svarta porslin fick ett eget vitrinskåp.


Visst är dom härliga dessa IKEA-muggar? Vi hade de bruna förut men de utgick ur sortimentet då jag tänkte komplettera med fler. Men sist jag var på IKEA hade dom utförsäljning av dessa turkosa för 9kr/st så dom fick de bli!


Vinhyllan ja… Vi dricker ju inte vin så de fick bli lite ugnsformar i glas och knivar där istället…


Och ett underskåp till uppläggnings och serveringsfat… Dessa tar verkligen hur mycket plats som helst, men vars ska man annars ha dom?!


Efter all utrensing så åkte massor ner i diskbaljan också, sånt som jag vill ha kvar, gamla fina glasburkar te x. Och detta megastora ”vinglas” jag fått av Nicke på nån ”alla-hjärtans-dag” för länge sen, DÅ fyllt med godis! 😉


Sugrör, servetter… VAR ska dom få plats då?? Och brödkorgar??


Och udda fat och skålar??!


Ostkupan fick iallfall sällskap av mina fina tårtbitar jag fick när jag fyllde år förra året, jag tycker dom är sååå läckra bara!! 😉 Ja, till 99% så är allt klart, men lite plock här o där som jag inte får plats med i skåpen kvarstår, men i de stora hela kan man nog inte bli mer nöjd än vad jag är just nu! *gäsp* Godnatt…

 1. Härligt att få fint i skåpen! Mitt kök är alldeles för litet så i skåpen är det fullkomligt kaos. Men jag har en alldeles ny, underbar kyl/frys där det råder ett under av ordning. Kanske lite sjukt, men jag njuter varje gång jag öppnar de vita dörrarna.
  Hälsar fröken Dill

 2. Bra gjort! Vad härligt och ha det gjort, mitt kök väntar på sin tur… Hörnskåp= kaosskåp eller som vi kallar det i bland- överraskningsskåp..! för man kan hitta precis vad som helst därinne ;-)! Jag verkligen AVSKYR hörnskåp, går inte att göra ngt vettigt med dom! Hur man är sorterar och försöker organisera så är det OMÖJLIGT att få det att funka! suck, lyxproblem dock så jag får väl fortsätta att se det som möjligheternas skåp och ignorera mitt rådande kaos :-)! Blir nästan lite städsugen- tack för inspirationen! Trevlig helg!

 3. Oj, nu fick jag också lite inspiration till att kanske ta tag i detta. Det var ju faktiskt ett år sedan sist! Vi har nog ganska mycket i våra skåp som vi inte använder o det skulle vi ju faktiskt kunna göra oss av med. Kanske får det bli dagens uppdrag-rensa i skåpen!
  Tack för tipSet!

 4. Skönt att få röja ur och rensa bort!

  Jag känner igen mig, när jag köper något nytt så får det en jäkla fart på mig att röja, städa och flytta runt även om det bara är, som du säger, ett fat 😀

  Min man har lärt sig det där och när han tycker att jag behöver städa undan en smula så köper han en ny yankee candle-vaxkaka till mig. Det fungerar på samma sätt. Jag kan ju inte ha ostädat om jag ska tända något som doftar så gott?! 😀

  Puss på dig!

 5. Lägg ut vanligt plastfolie på överskåpen, allt damm och stekos osv samlas då på plasten och nästa gång är det bara att kasta plasten och lägga ut ny.
  Då slipper man stå på tå och torka, torka och torka =)

 6. Vad jag känner igen mig vi har nyss kämpat med att rensa ur garderober vissa saker har man typ aldrig sett. Mycket slängs och annat används på nytt men det är skönt att få ordning. Många fina saker i dina skåp……

 7. Jag är precis som du, får städryck, ofta sent på kvällen så att jag pysslar halva natten! Håller med dig, ibland blir man trött på sig själv. Men det är inte mycket som slår känslan, som man får när man sedan tittar på allt fint!

 8. Oj, vad kul det var att få se alla dina fina saker, och vilken härlig blandning av färg och vitt-ursnyggt!!

  Tack för titten och vad fint och organiserat det blev nu, bra jobbat!
  Ha en bra dag!

 9. Själv ska jag snart flytta och tyvärr så har mitt nya kök mycket mindre köksskåpar så jag bävar!!!

  Det blev jättefint ordnat i dina skåp, kändes både vackert och logiskt 🙂

 10. Man är så sjuukt nöjd när man är klar, men det gäller att sätta igång med.. Suck..

  Jag tänkte bara höra, var har du köpt de vita portionspajformarna och portionsugnsformarna?

  Tack för en bra blogg, det händer att det lagas både ett och annat recept härifrån, senast var det den afrikanska grytan med högrev. Såå god!

 11. Här är fler som gärna ändrar om och rensar, och det gärna sen på kvällen… verkar som flitens låga lyser klarast då:) Vilken lyx med så många skåp så man kan sortera porslinet efter färger. Vi är glada vi bara får plats med allt i våra skåp.

 12. åhhh va jag gillar dina röda barbamuggar…

  jag önskar att jag hade bättre ordning i skåpen… fick lite inspiration nu… tyvärr har jag bara 2 dagar kvar på min minisemester så jag får vänta tills min låååånga semester..

  å jag e som andra… fixar gärna sent på kvällen….
  kram kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..