Myggjävlar + färska örter + en död mus… Och en matlåda!?!


Ja nu jädrans har dom kommit! Dom har packat upp sina gigantiska flyttkartonger fulla av ”kli-medel” och installerat sig i sina sommarhus, dom har spanat in sina blodoffer och dom är här för att stanna!! Myggjävlarna!! Dom biter liksom bara mig… Nicke får aldrig myggbett, å han mumlade förut något om fågelmat och kretslopp när jag svor högt över dom… De skiter jag i! Jag hatar mygg!!  Som pollenallergiker (plus extremt dåligt immunförsvar som jag har) är man desto mer utsatt och de blir stora fula myggbett som håller en vaken om nätterna med idogt kliande. Clarityn, Kestine, loratadin och antihistamin i alla former mildrar och gör de hela lindrigare! Men fy SA*** va jag hatar myggen!!! Mina myggbett ser inte ut som knappnålar och försvinner efter nån dag… Min bett blir som en 5-krona och syns lika mycket efter 1 månad… *suck* De bästa i tablettväg som hjälper både mot allergi + myggbett är antihistamin från hälsokost. Har inte koll på vad märket heter men fråga expediten och säg att du vill ha rent ”antihistamin” i kapslar så plockar hon snällt fram en liten kartong med 50 tabletter för typ 500kr… Snordyrt men riktigt bra!

Dom där jädrans myggen kan ju förstöra hur mycket som helst, typ en hel grillkväll, eller bara en enkel snabb-lunch på altanen i skuggan eller ja, vad som helst! Dom är vedervärdiga, blodsugande äckeldjur!! Precis som fästingarna som ger sig på katt och hund! Där har vi ju Exspot och Frontline-droppar som hjälper tack o lov. Finns de inget myggmedel man kan droppa i sin egen nacke så man slipper eländet i sommar!?? Jag längtar efter hösten när dom här odjuren försvinner, jag vill inte ha dom här, jag vill att dom dör och att det blir höst!! Sommaren är ingen höjdpunkt för mig alls, jag gillar våren med droppande stuprör, knoppande vårblommor, fågelkvitter, majsol och 18-20 grader i skuggan, inte mer! Och jag gillar när höstlöven faller och färgerna skiftar till orange, gult och rött! Sommaren kan jag lätt hoppa över! Vinter vill jag också ha med MASSOR av snö… Hellre de än sommar och tryckande värme! Ja, ni känner mig va?! 😛

Sådär! *gnällt färdigt och lovar att inte gnälla mer på jättelänge igen*

Idag har jag iallfall fått en massa gjort både på kontoret, här hemma och borta… Har rantat runt på stan som en totting i eftermiddag! Hämtat ut ett paket med äppelvin från Kiviks, de ska vi prova till en god fiskgryta som jag egentligen hade tänkt göra idag… Men efter alla ärenden var gjorda med skola och hämtning av Joline, paket på posten, tanka bilen, köpa vin på bolaget till soppan, apoteket och införskaffa mer allergimedusin och sen vecko-stor-handling på hemköp i denna värme så lockade inte riktigt fiskgrytan när vi väl kom hem och hade packat upp!

En stund ute vid elden och en grillad korv satt bättre! Var ute och vattnade på min lilla ”örtagård” också, haha… Ja, örtagård å örtagård är väl att ta i. Det vimmlar av bloggposter med tjusiga pallkragar och planteringar av färska örter just nu så jag ska inte skryta direkt! Jag tillhör INTE skaran med gröna fingrar! Min lilla örtagård är planterad i div zinkbaljor och plåtlådor och står mitt ute i skogen under de höga tallarna. Där trivs dom faktiskt i lagom sol och de växer så de knakar förutom oreganon (som jag dessutom fått av Efva, så den måste ta sig nu annars får jag ju skämmas) som jag hoppas kommer till liv snart! De måste den göra!!

 
Ett litet bord mitt ute i skogen med rosmarin, timjan, dragon, (oregano), citronmeliss…


Och här bakom timjanen ser ni min ”växa-till-sig-kruka” med den svarta stockrosen! Den tar sig iallfall och ska planteras om när de blir lite större! (Också fått av Efva)


Fransk dragon till sommarens sauce bearnaise! 😉


Rosmarin, stockros och timjan…


Alfred dissade kattmaten ikväll och tog en runda i höga gräset istället! Å middag fick han visst ändå, kan man säga… 😉 Hittade du nåt där bakom Alfred???


En mus! Typ en JÄTTEstor mus dessutom!! Smaskigt värre…
Senap?? Ketchup??!! 😛


Och här kommer en bild som ni verkligen inte ser för ofta här på Kryddburken, det är Nickes matlåda till jobbet imorgon som jag fixade ikväll. Kokt ris med blomkål, stekt lax med strimlad morot och gula, små körsbärstomater. Fullkornstunnbröd, samt en liten burk med rädisor och sugarsnaps i vinegrette med trocomare örtkrydda.

Ja, de va allt för idag kära vänner! Imorgon bjuder jag på fiskgryta och vin om ni vill! 😛

 1. På Lantmännen finns det en form av myggagregat (typ som en restaurang-värmelampa i storlek) och en sån suger åt sig alla mygg på en normalstor tomt -enda prestationen för dig är att tömma filtret ibland! Rekomenderar varmt!
  Dessutom finns den i en portabel version perfekt för camping med en upptagningsradie på 20-30 meter!

 2. Linda-Marie!
  Oj!! TACK för tipset, de har jag aldrig hört om tidigare, ska kolla upp de! Låter ju helt fantastiskt! Den portala får jag väl knyta fast på ryggen! 😉

 3. Jag har kronisk nässelfeber och problem med pollen så mina myggbett kliar enormt mycket, blir stora och fula och sitter kvar hela sommaren…
  Har aldrig testat hälsokost, tror inte på sånt och det är ändå för dyrt för mig. Men jag har nog testat alla antihistaminer som finns på Apoteket (utskrivet på recept) och alla funkar inte lika bra. Det enda som hjälper mig är Telfast och Tavegyl.

  Om man inte får tillräckligt bra effekt av sin allergimedicin så borde man testa någon annan, vi reagerar alla olika på mediciner. Ett litet tips bara, från en som bara har råd med mediciner som går in på högkostnadsskyddet… 🙂

  1. Linda!
   Tack för din respons. Kronisk nässelfeber? Det låter verkligen inget vidare…? Vad tar du emot de? Året runt??
   Jo, innan jag provade hälsokost så har jag nog gått igenom apotektes alla utbud, samt gått på sprutor i 3år (hyposens mot gräs, gråbo, björk). Allergin har blivit klart bättre, men inget funkar så bra som antihistamin från hälsokost, trots att det är dyrt så är de värt de när de är som värst och bra mkt bättre än de man får utskrivet av läkare. Och jag har nog testat typ allt… Tavegyl har noll effekt på mig!

   Josefine!
   Jag provade detta förra året men märkte ingen alls skillnad… 🙁 Får nog ta till kärnkraft för att få bort myggen kring mig! 😉
   /Linda

 4. Fråga: ”Finns de inget myggmedel man kan droppa i sin egen nacke så man slipper eländet i sommar!??”

  Svar (ett iaf): Myggspray: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sjohav/pressrelease/view/sjoe-hav-lanserar-mygg-och-faestingspray-foer-hela-familjen-394626

  Fungerar faktiskt, men stinker otroligt, så man bör inte kombinera det med en måltid om man vill njuta av maten. På sommaren brukar jag sätta det på ovansidan av händerna för att de ska låta bli mitt huvud (jag får sova med händerna långt upp). Min nattsömn har blivit klart bättre under sommaren tack vare sprayen.

 5. Jag tror jag blivit immun mot myggbett sedan alla sena sommarkvällar jag spenderat på myrmark. Visst, myggen hugger fortfarande och det kliar, men jag stör mig inte på att det. Det är mer ett medvetande, så jag slipper klia sönder mig.

  Vad det finns för förebyggande saker vet jag faktiskt inte, jag brukar köra på myggstift runt ögonen om jag är ute på vattnet en hel dag. Men sen har du ju Salubrin som eftervård, stinker som ett jävla helvete, men klådan lägger sig.

 6. Jga har samma problem med mygg som du, jag får stora myggbett som liksom blir febriga, fvs mkt varmare än resten av kroppen. Det bästa som lindrar är en utländsk gel som heter Fenistil, finns bl.a. i Portugal, så köp om du eller någon du känner ska dit!

  Annars älskar jag sommaren och sitter helst i solen, så myggen stör mig inte lika mycket…

 7. Förutom en sådan där lampa så finns det ju sådana där ljus, som ofta kan köpas billigt på typ Öb, som håller myggen borta.
  Förutom det så finns det ju sådana här snurror som man tänder eld på med samma effekt.

  Och är man desperat så kan man slänga på en kvist färskt granris på elden. Den röken gillar de busarna inte heller.
  Och så är det ju inte lika svårt att få tag på, så länge man plockar på rätt sätt från granen så far ingen illa av det.

  Lycka till!

 8. Vad stor Alfred har blivit !! Härlig bild när han står med bamse-musen i munnen 😛 och Åh vad jag längtar efter att fotografera själv.. 😛

 9. Hej!
  Jag undrar om du har något gott recept på rårörd vaniljsås nu när pajsäsongen börjar dra igång?

  Tack för en jättebra blogg!

  Mvh Linnea

 10. Hej å Hallå Linda.
  Jag har också satt dragon, som nu är stor å fin.
  Vet du om det går å frysa, eller måste jag använda den färsk eller torka den..?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..