Påsken på Öland…


Hej!! Har faktiskt saknar er och Kryddburken men valt att va ledig ett par dar! Det är inte speciellt lockande att sätta sig vid datorn när solen skiner, det är 20 grader ute, fåglarna kvittrar och hela familjen är hemma och lediga tillsammans! Påsken har varit en fin helg, och den är ju faktiskt inte slut än! Det är ju en dag imorgon också. Jag hoppas ni alla haft det mysigt i påsk och kunnat njuta av lite väder och ledighet! Det är så otroligt skönt att framförallt ha min stora älskling hemma och att han får slappna av från allt slit på jobbet och vi kan hitta på en massa bus tillsammans! 😉

skärtorsdagen kom barnen hem från skolan fulla av förväntat att få bli ”förvandlade” till påskkärring/påskgubbe! Oj va roligt dom hade alltså när det skulle sminkas röda kinder, fräknar och mustasch och kläs upp! Dom ritade kort och teckningar och överraskade både till höger och vänster!! Sååå fina dom var! På kvällen tände vi grillen och hade en mysig stund vid elden med korv och bröd!

Långfredag så fejjades de här hemma med både bilar och krom, storstädning av huset och påskharen hade ju också varit på besök under natten så barnen hade en skattkarta dom fick följa för att hitta sina påskägg… Påskharen måste varit lite vilsen i år och kunde nog inte riktigt bestämma sig vart han skulle gömma skatten för de var å sprang både i vedbon, på gungorna, i ett avgasrör och i ett baksäte för att sen till slut hitta sina ägg! 😛
Han var ju dessutom en dag för tidig i år, men de var nog mest för att Max skulle åka till sin mamma samma dag så han inte skulle missa honom! Joline hade sen sovkompis hemma i samma veva så de va full rulle på dom två tejjorna hela eftermiddan, kvällen och ja… Faktiskt en bit in på småtimmarna också! Men är det påsklov så är det! High life i Öjkroken, precis som de ska va! Jag satt och pratade med dom en stund innan dom somnade, men dom va så trötta så dom tyckte jag skulle sluta prata! Så kan de va!  😉

Påskafton tillbringade vi förmiddagen i stallet då Joline hade ridlektion därefter hem å få lite i magen och sen ut och busa järnet igen för tjejjerna! På eftermiddan när Nova åkt hem tog Joline cykeln bort till mormor ett par timmar och Nicke och jag förberedde kvällen! Ja, okej då, vi tog en liten siesta, men SEN förberedde vi för kvällen! Ägg och sill och prinskorv lockade inte speciellt så vi körde på ett säkert kort! Grillat!! Vi grillade kött och goda korvar från Rosas handel och provsmakade lite annat plock och gott! Vi satt i solnedgången och bara njöt av lugnet och ledigheten! Och framförallt så får man ju njuta av att det ännu inte svärmar flugor och mygg omkring en när man sitter ute! Sen hamnande vi trötta, utslagna i soffan, nermufflade med kuddar och filtar och strax därpå knackade Jogn Blund på dörren! Gonatt…. ZZzzz…..

Annandag påsk, det är ju idag de!! Vid 10-tiden i morse gjorde jag en janssons frestelse och skjutsade in i ugnen. Under tiden den ”lagades” så fixade vi resten av vår tänkta påskbrunch! Joline hjälpte mig att vispa majonäs och dekorera ägghalvor och rörde i skålar med div. röror hit och dit! Klockan tolv åt vi ”påsk-brunch”, det var ungefär så mycket vi längtade efter påskmat så det räckte alldeles ypperligt med det lilla… Och planerna för eftermiddag med en roadtrip till norra Öland skulle nog sitta fint efter en brunch som denna! De blev alltså janssons, hemmagjorda köttbullar, ägghavlor, laxbakelser, potatisstubbar med kallrökt lax, brieost, vindruvor, rökta korvar och lite annat plock! En turbo-vila efter de och sen drog vi mot norra ölandet!

Så härligt med strålande sol, och ljumma vindar. Nicke hade fixat stereon till vanheden, och det blev vår premiärtur för i år. Ni som följt bloggen länge vet att våra söndagar sommartid spenderas mestadels på norra Öland, för det är så otroligt skönt att fly folket och komma upp bland de höga tallarna och granskogarna, se ut över vidder och öppet hav, stanna till på nån restaurang på hemvägen och bara njuta av lite lugn! Ja, hela familjen (jag har smittat dom med mitt norrlandsblod) lider nog av lite lappsjuka när turisterna invaderar ön, men som tur är kan man göra lite små avstickare och utflykter så man kommer ifrån ”livet” här på mitten, för de är bra mycket lugnare norrut!

Nu följer en liten bildkavalkad av vår påsk…


Efter godisförbud från i julas till påsk så ÄR det ganska gott med en bit då och då! Nu har påskharen lite att fixa med… 😉


Det måste ju inte vara just GODIS i alla påskägg! Barnen fick varsin häst, för de tycker dom om att leka med och varsin smurf och en medalj för att dom varit så duktiga med godisförbudet och för att jag tycker dom är BÄST!!! 😛


Medalj, paketsmurf och häst…


Innan påsk så anlände en påse ”Påskegg” från Cloetta och detta är faktiskt de godis som till och med jag kan tycka vara gott ibland! Undrar om de hänger ihop med när man va liten för dom smakar precis så… 😉


Eldstaden + stekpannan + Nickes biffar! Det är VÅR!!!


Cadillacen har ocksåfått luffa lite i helgen, nercabbat o solsken så händer det en hel del med lyckoruset i kroppen!


Påsk-brunch ska fixas! Här har vi pannkaksrulle fylld med färskost, gräslök, majonäs, citron, salt och peppar…


Dekorerade med kallrökta laxrosetter, citron och gräslök som barnen plockat ute på gården!


Potatis-stubbar med kallrökt lax, gräddfil och dill! En munsbit som bar smälter i munnen…


Joline gjorde egna, superfina ägghalvor. Hon plockade bort ”gulan” för den tycker hon inte om, sen rörde hon ihop majonäs och räkor och fyllde dom. Och sen pyntade hon med gräslök och svartpeppar helt själv! 😛


Lite goda ostar, korvar och frukt behövs också!


”Mammas” ägghalvor, med majonäs och räkor!


Och även ”Fru påskhare” själv fick en massa överraskning av ”Herr påskhare”… Blomman till vä; från mormor Mia och den till höger från mina stora älskling! Samt hjärtan, påskägg med skumgodis, trisslott och coca cola!! 😉


Efter en god brunch så drog vi sen norrut som sagt! Och här har vi precis kommit till ”Bödasågens Allhandel”.


Alvedsjö lockade med sol och öppet hav som verkligen glittrade helt spegelblank…


De gamla sjöbodarna!


Och där i horisonten ser ni självaste Blåkulla! Har varit där en gång själv när jag var liten men måste se till så vi får med oss barnen dit nån gång i sommar, det är en spöklik mycket magisk liten ö…


Långt därute på bryggan sitter ju…. Nicke! Ser ut att trivas som fisken i vattnet eller som fiskar´n på bryggan! 😉


Gammal kärlek rostar aldrig… Eller så är det de, det gör?!


Joline var snabb med att slänga av sig sina foppa och sen doppa fötterna. Men ännu är det inte badtemperatur här!


Sjöbodar, sååå vackra…


Med oss hem så hade vi köpt en prestent till Dalton! Ett… litet…. Litet ben… Att gnaga på… 😉


Han fattade vinken! Det är nu han ska visa prov på storhet och mod! Att bära runt på detta ben är väl ingenting…


En stor buse ska ha ett STORT ben!! Sådeså! Nu lämnar jag över till Jonh Blund och lovar att återkomma imorgon med lite annat smått och gott från Kryddburken! /Kram på er!

 

 1. Vilken härlig påsk ni haft! Jag har också tagit lite bloggsemester men laddade upp bloggen med lite läsning för de som orkade med datorn i värmen. Pannkaksrulle är supergott! Den där varianten har jag dock aldrig prövat, brukar fylla min med keso. Ha det nu så bra och njut av annandagen! 🙂

 2. Hej:)Underbara foton:) speciellt när Joline doppar fötterna vid stranden..härlig bild:):) Påskmaten/fotona är alldeles alldeles..ja som en riktig Påsk-saga!! Vackert Linda.

 3. ojojoj vad mysligt ni alla haft….men av alla bilder på mat och allt så har jag en favvo…gissa…???????
  jooo Cadillacen herreminskapare vilken bil, älskar dessa bilar…är ju Kiruna tjej så jag är uppvuxen med dessa bilar och med två äldre bröder som mekade dessa bilar nätterna igenom herregud vilka minnen……

 4. Härliga påskbilder du visar. Ja, påsken i år har varit underbart solig och härlig. Påsk är en härlig högtid eftersom den inte är lika kravfylld som julen. Nu ska jag ut på balkongen och njuta några timmar av en god bok och eftermiddagssolen.

 5. Visst är de härligt att våren har kommit nu! Ni ser ut att ha haft en riktigt härlig påsk och jag förstår verkligen har tagit lite paus från datorn (vem har inte gjort det i detta vädret!? :)) Ha en fortsatt härlig dag i solen!

 6. Hejsan! Vilken underbar blogg du har!!
  Jag ska anordna en cykelfest i de lillabyn jag bor i, jag tänkte höra ifall du hade några tips på en trerättersmeny, gärna då att både varm och efterätt går förbereda och att det bara tar 20-30min för att värma eller dylikt.
  MVH Linn

 7. Hej !
  Din blogg är kanonfin ! 🙂
  Pannkansrullarn såg så himla goda ut,
  hur gör man dem ?
  Nu håller vi tummarna att vädret får
  fortsätta med sol o värme.
  Kram Vickis bara SÅ BRA

 8. Hej igen
  Det blev ngt fel , det kom in text efter kram Vickis.
  Det är din blogg som är så bra och inte jag hihi 😉
  Nytt försök
  Kram Vickis

 9. En fantastisk blogg med fantastisk mat , söker man inspiration ska man definitivt besöka din blogg ! 🙂

  Visst är ni från Öland ? Ser ni har en cadillac , brukar ni ”cruisa” & i faggerna eller , vi brukar nämligen också göra det ! 🙂 Förmodligen i samma områden som er 🙂

 10. Hejsan

  Såg att du hade små smurfar i påskäggen, dom ska du vara rädd om. Har sett i en vecka tidning och antik pogram på teve att dom är värda mellan 500-1000 kr/st. Så nu mer får mina barn ha dom som prydnad :).
  En liten upplyssning bara 🙂

 11. Vilka fina bilder!
  Är på öland varje sommar, känner så väl igen mig när jag ser strandbilderna men kan inte placera dem. Vad heter stället där ni var?

  Tack för massa bra recept! Uppskattas massor hemm hos oss!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..