Blå, blå känslor…


Det råder ingen tvekan om att våren har anlänt till Öland!!! Det är som ett härligt blått hav i vår skog full med scillor, blåsippor, vilda violer, vitsippor och ja gud vet allt!! Det är sååå vackert, och vårkänslorna fullkomligt flödar! Barnen var ute och plockade söta små buketter som Joline sen gjorde iordning på en fin silverbricka i små pytte-vaser! Så nu står dom på köksbordet så fint! Riktigt härliga blå vårkänlsor minsann…

Även fryskycklingen Dalton finner nu ro utomhus i flera timmar, sålänge han får vara i solen så är han nöjd, den lille afrikanen! Han är inte som alla andra hundar han… 😉

 1. Visst är våren helt underbar! Jag tog med mig mina kottar till en bondgård för att se var maten kommer ifrån, kossor som snart skall på grönbete och vårsådd i sikte på vägen. Jag verkligen älskar våren 🙂

 2. På fastlandet är de det, men på Öland finns oftast (!) en hel massa, så jag tror det är OK … ! 😉 säger en äkta ”halv-ölänning”.

 3. Blåsippa och gullviva är populära vårblommor som många vill plocka.
  Blåsippan kan inte sprida sig om den plockas, vilket har lett till att
  den nästan har utrotats på vissa ställen där den har plockats intensivt.
  Man får inte plocka blåsippor i Stockholms, Skåne, Hallands,
  Västerbottens och f.d. Göteborgs och Bohus län.

  Så bara man inte bor på nåt av de ställena är det lugnt 🙂

 4. Vad fint med olika sorters vaser/glas sådär.
  På tal om hundar som inte är som andra. Det fick mig att tänka på min familjs hund när jag var liten, en newfoundland. Den typen av hundar är ju kända för att de gillar bada/simma och rädda folk etc. men våran var LIVRÄDD för vatten! Det var helt galet, sååå många gånger vi barn försökte få ner han i vattnet, han hade ju så mycket päls att det borde vara svalkande på sommaren. Men han vägrade! Gick ner så fötterna blöttes, tittade på oss en stund och gick sedan upp, haha, men oj, vad jag saknar honom!

  Trevlig dag! 🙂

 5. Vilka fina färger och bilder. Och så finfina Dalton. Han är verkligen hur söt som helst. Hur många kilo väger guldklimpen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..