Husmanskostens vardagsstjärna! Falukorv i ugn med potatismos!


Igår åt vi falukorv! Falukorv i ugn med massa goda champinjoner, härliga tomater, nyupptagen, färsk knipplök och en sås på grädde, johnnys senap & mutti´s ketchup, gratinerat i ugn med riven ost! Det är verkligen godast med de klassiska smakerna, det bara är så! Och med hemstånkat potatismos piffat med ett par äggulor och ett knippe persilja! Kan de bli godare?? 😉

Ibland är det jättekul att utmana sig själv och förnya falukorven, men ibland är det bara så gott när det ”smakar som det brukar” också…. 😛

Det här behöver du :
1 ring falukorv
2 stora tomater + en näve körsbärstomater
1 knippe lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar champinjoner (om man vill)

Sås :
3 dl grädde
2-3 msk mutti ketchup
1-2 msk johnnys senap
Salt & peppar

Topping :
2 dl riven ost
1 näven körsbärstomater

GÖR SÅHÄR :
Skär djupa snitt runtom i hela falukorven. Fyll snitten med skivor av tomat. Fyll utrymmet i mitten med champinjoner. Skala och skiva löken och lägg över. Finhacka vitlöken och strössla över. Vispa ihop ingredienserna till såsen. Smaka gärna av den och ta mer av ketchup/senap om du tycker det behövs. Toppa med riven ost och körsbärstomater när du slagit över såsen. Gratinera i ugn ca 35-40 min i 200 grader.  
 


Nu börjar alla härliga vårprimörer komma! Färsk knipplök… Sååå underbart gott!!


Ja, det här är bara jag som inte fått champinjoner på länge! Man måste inte nödvändigtvis ha TVÅ burkar… Man måste överhuvudtaget inte alls ha champinjoner om man inte vill! Men jag MÅSTE! 😉


Och löken och vitlök…


Slå på såsen och toppa med riven ost, körsbärstomater och några varv med svartpepparkvarnen! Sen skjuts in i ugnen!


Mmmm…. Ljuvligt!! När såsen kommer liiiite för nära kanten när man häller den i formen, brukar jag ställa ugnsformen direkt på en plåt när den gratineras. Då får de bubbla över bäst det vill, sen e de ju bara att diska av plåten!  Smaklig måltid!

KLICKA HÄR >> Så hittar du mina andra recept med falukorv.

LOADING..