Pastasallad med kyckling, ost, ägg mm…


Idag bjuder jag på en matig pastasallad med härligt grillad kyckling, ostkuber, minimajs, lök, kokta ägg och massa gott. Denna sallad blev vår brunch idag, vi ska strax iväg på en liten utflykt till Jordsläta södergård. Ett gårdsslakteri här på Öland med KRAV-producerade produkter. På gården finns förutom slakteriet en stor besättning köttdjur av korsningen Hereford/Simmenthal, en massa utegris, gutefår och en mysig gårdsbutik så jag hoppas jag kommer hem med lite fynd därifrån! Idag kokas det även kroppkakor i restaurangköket som vi ska köpa med oss! Jag har kameran med mig och ni kommer självklart att få ta del av allt lite senare! På återseende, nu måste jag kila…

Det här behöver du :
1 grillad kyckling
2 port kokt pasta
150 gram hårdost (grevé)
1 näven sugar snaps
1 stor röd lök
1 förp minimajs
3 kokta ägg

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan, häll av den och sköj i kallt vatten. Droppa i lite olivolja i pastan medans du har det i durkslaget, dra några varv med svartpepparkvarnen och skaka om. Då klibbar inte pastan ihop. Skär ost, lök, majs, och sugar snaps i bitar och strimlor. Koka äggen och halvera i små båtar. Montera ihop salladen och vänd runt med kycklingen. Servera med en rhode island dressing.

Rhode island dressing :
½ dl gräddfil
1 msk majonäs
1-2 tsk ketchup
salt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Bara att röra ihop och smaka av. Jag finhackade även en kruka persilja och rörde ner i dressingen.


Dags att montera salladen!


Pastagrunden! Sen ska kyckling och ägg i!


Såhär!


Och servera med rhode island dresssing! En stadig lunch som man står sig på länge! Perfekt att också packa ner i kylväska och ta med på utflykt!

LOADING..