Tacotårta


Tårta till kvällsmiddag är inte fy skam! Men helt okej tack vare att det är TACOTÅRTA! Så in i bombens gott! Och roligt att göra dessutom! En trevlig bjudrätt när man är många! Det blir garanterat uppskattad! 😛

6 – 8 pers
Till en stor tårta :
1 förp stora mjuka tortilla
800 gram blandfärs
1 burk chunky salsa (350g)
1 msk Sistá Chilisås
Salt & peppar

Lager :
Tacofärsen

Lager :
1 förp philadelfiaost
200 gram riven ost
Salt & peppar

Lager :
1 burk creme fraiche (2,5dl)
1 pressad citron
1 stor rödlök
1 burk majskorn

Lager :
1 burk chunky salsa

Översta lagret :
4 ananas skivor
1 näven tomater i skivor
Pefferoni
Lite riven ost

GÖR SÅHÄR :
Bryn köttfärsen och häll i salsan, chilisåsen och smaka av med salt & peppar. Bygg sedan tårtan efter egen fantasi, tycke och smak! De lager jag varvade med ser ni här ovan, färsen fördelade jag på två lager. Toppa med ananas, tomater, pefferoni och riven ost. Gratinera i ugn ca 25 min i 200 grader.


Denna chilisås kommer från Per-Anders på Panimpo, ni vet han med chilisåsen D´Elidas! Nu sist skickade han mig en nyhet att prova! Sistá chilisås!!

Såsen vann 1:a pris i en en amerikansk chilisås tävling i kategorin ”Exotic pepper blend” 2009.  Året efter tog den även hem 3:e pris om bästa ”heta, naturliga chilisås”. Såsen innehåller alltså endast naturliga ingredienser, inget konserveringsmedel och inga smak eller färgämnen.

Jag har låtit gubben provsmaka och jämföra den med D´Elidas, och han tyckte den var GODARE?! Hörde ni, godare än D´Elidas! Med motiveringen att denna chilisås var rejält het från början, god, mörk, djup smak av chili, medan han menar att D´Elidas är lite ”syrligare”, ”piffigare” i smaken och blir hetare efter en stund! Jag är benägen att hålla med. Äter man en tallrik köttfärs smaksatt med D´Elidas så ”hettar” de liksom i munnen ett bra tag och det blir en stark eftersmak liksom. Denna chilisås är het från början men har  inte så ”lång” upplevelse av hettan! Tusan va svårt att beskriva en chilisås då!! 😉 Men den var helt klart godkänd och tacofärsen fick en rejäl skjuts av chili och de gillar vi! Den finns att beställa här >> 
 


Färsen är brynt och kryddad och nu ska vi montera ihop tårtan! Det roligaste av allt! 😉


Ett av lagren. Här med creme fraiche, citron, hackad rödlök och majskorn.


Sista och översta lagret är alltid roligast, och finast är det nog också före den åker in i ugnen, men desto godare efter ugnen! 😉


Har ni inte provat, så tycker jag ni ska slå till och fyll tårtan med era favorit tillbehör!


Gratinerad tacotårta, inte lika bildskön längre, men ack så god!! 😛


Denna tårta är inte svår att skära i trots sin höjd. Låter man den bara få ”stå till sig” 10 min före man skär upp så går det bra!


Här har ni ett till recept på tacotårta, fast inte gratinerad i ugnen >>

LOADING..