Heta fläskkotletter i sötsur sås


Hej igen! Jo, kvällens middag ja. Nu ska jag skryta så näsan blir lång tänkte jag!! 😉 Detta var de godaste jag ätit på länge! Hett, fräscht, sött, syrligt, friskt, såsigt och bara såååå GOTT!! Jag hade fläskkotletter i kylen och tänkte från början bara steka på i gjutjärnsgrytan med massor av lök och göra en skysås och servera med potatis, ärtor och morötter! Men efter dagens vårkänslodrabbning sadlade jag om helt och hållet! Husman i all ära men ibland vill man ha nåt fräscht och sommrigt! 😛

Två mango hade jag låg i köksfönstret och var nu mjuka och solmogna, så ”kotletter med mango” blev min första tanke! Sen då… Mer? In en vända i kylskåpet och hittade morot, ingefära, vitlök, paprika och chili! Passar bra ihop med mango tänkte jag… I skafferiet rotade jag fram en burk minimajs, ananas och, vattenkastanjer! Efter att ha brynt kotletterna i grillpannan och hackat och skurit så bestämde jag mig för att kotletterna skulle få ligga och gosa till sig (bli möra) i såsen efter den fått koka upp!

Sagt å gjort! Det blev hur gott som helst! Det blev också ganska hett, så minska ner rejält på chili och ingefära om du är känslig. Här i familjen tål vi lite hetta och barnen mer och mer faktiskt! Nicke tyckte det var ”lagom” hett och att det rensade upp i näsan. Joline sa ingenting, hon är ju dock förkyld men jag lovar det är bra fart i den här såsen! 😉

4- 6 port
Det här behöver du :

Olja + smör till stekning
6 fläskkotletter
Salt & peppar

Såsen :
2 mogna mango
1 stor morot
½ röd sweet snack paprika
1 bit ingefär (ca 2 msk finhackad)
1 röd spansk peppar (färsk, chilifrukt)
1 vitlök solo
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 liten burk ananasskivor + spadet
3 dl vatten
Maizenamjöl
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Smält smör + lite olja i en grillpanna. Bryn kotletterna så de får fin färg. Krydda med salt & peppar. Lägg upp på ett fat så länge. Under tiden kotletterna steks kan du skära frukt och grönsakerna.

Skala och skär mangon i mindre bitar. Skala och strimla moroten. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar och finhacka chilin, ta med fröna också! 😉

Smält smör + lite olja i en ren stekpanna. Fräs på alla grönsaker och konserverna ca 5 min. Rör om under tiden. Tillsätt spadet från ananasen, slå på vatten och gör en maizenaredning och slå i. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och lägg i kotletterna som nu får småputtra i såsen ca 10-15 min! Servera med risnudlar.


Brynta kotletter direkt från grillpannan.


Hacka och skära är kul! Här har vi mango, minimajs, paprika, morot, ananas, chili och vattenkastanjer.


Fräs på i stekpanna och slå på vatten, låt allt få småputtra till en simmig sås!


Ner med koletterna och låt dom puttra med ca 10-15 min.


Här serverat med risnudlar!

LOADING..