En värmande kopp te och gurksandwich


Jag fullkomligt älskar onsdagarnas TV-utbud!  Det är bara mat!! Halv åtta hos mig, följt av Sveriges mästerkock, och  vad blir det för mat och därefter Jamie Olivers nya, 3 rätter på 30 minuter! Snacka om inspirations-onsdag!! Och ska man sitta sålänge framför TV:n då måste man ha lite förberett att tugga på såklart. En varm kopp te och lite goda gurksandwich är inte alls dumt! På dessa snittar är det dock lite mer än bara gurka! Jag har använt fiberrost från pågen och varvat philadelfiaost med gurka och kokt skinka och på en del en stark, lagrad ost istället för skinka! Gott, gott!! Imorgon blir det tosca och kotletter här på kryddburken… Fast inte ihop förstås! 😉


Gurksandwich, perfekta kvällsfikat framför TV:n!


Jag har fått hem smakprover från Liptons nya tesorter. Ett vitt te med granatäpple och ett grönt te med citronmeliss! Det förstnämna är riktigt gott, och sött utan att behöva söta själv faktiskt. Jag har gärna en sked honung i mitt te men detta klarar sig faktiskt gott utan! Citronmeliss har en fräsch syrlighet som känns riktigt rätt om man är hes eller har ont i halsen och här passar det alldeles utmärkt med en sked honung i!

 1. oh, jag älskar också TVutbudet på onsdagar! Jag har tyvärr inte alla kanaler, men det räcker med halv åtta hos mig och Sveriges mästerkock för att jag ska bli nöjd =D

  Och jag har verkligen fått upp ögonen för vitt te! Har inte smakat det du har, men tänker ge det ett försök när jag hittar det, däremot kan jag verkligen rekommendera mitt absoluta favoritte – 4 o’clocks white tea chai! Helt fantastiskt <3

 2. Ja, onsdagar är helt klart bäst! Upptäckte av en ren slump att Jamie hade ett program på tv4+, vilken lycka! 🙂

  Måste tyvärr vara lite trist nu, och berätta en sak (fast du kanske redan vet), men det är ju faktiskt så att Lipton testar sina teer på djur. Lipton är ju ett sånt där ”vanligt” te-märke som man alltid köpt, men sedan jag fick veta detta tänkter jag ALDRIG MER köpa te från Lipton! Här finns mer info:
  http://thevgun.com/2010/12/17/bojkotta-lipton/

 3. Alltid lika roligt att gå in på denna sida och bli inspirerad. Vem behöver tv när Kryddburken finns? 🙂

  Men jag kan hålla med dig, matlagning på tv är kul och man får idéer. Jag tittar dock mycket på BBC Lifestyle ”full on food”
  Något som korsat dina vägar?
  Kan rekommendera det i alla fall.

 4. Åh, det såg gott ut Linda!
  Ska svänga förbi och köpa något gott tea till ikväll tror jag. Och så får det bli sandvikare ikväll!! =)
  Tur att du finns och inspirerar till så mycket gott!

  Stor Kram!

 5. Vill du ha gott te så ska du försöka få tag i ett ekologiskt te i lösvikt. Det är betydligt godare och miljövänligare.
  Är det på kvällen och man är känslig för koffein, ja då är ett Rooibos i smaken jordgubb kanske alldeles perfekt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..