Smördegsinbakad fläskfile med gorgonzola


Mello-lördag!?? Sicket urfånigt begrepp som florerar på facebook! Det stör mig inte, men jag tycker det är larvigt, urbota genomtrist, fånigt, tramsigt flams! Melodifestivalen såg man när man va ”liten”… EN melodifestival per år, eftersom det sändes EN gång och EN vann och EN gick vidare till eurovision. Varför ska de va så in i bängens ihoptrasslat med delfinaler till höger o vänster o den ena är sämre än den andra, plus att man hela tiden möts av nya statusrader om vem som va bäst respektive sämst, vem som va sådär, vem som hade fula skor, å vilken frisör hade den varit hos?? osv osv… Herregud hur orkar folk med detta ytliga dravel?! Som let´s dance och big brother och annat trams! Såååå himla kul är det väl ändå inte??!!

Ja, jag tycker det är slöseri med tid och slöseri med strömförbrukning att överhuvudtaget stänga på TV-apparaten! Och när folk frågar ”Vad tyckte du om kvällens då???” Ja då ska man givetvis fatta galoppen på en gång och förstå att dom menar melodifestivalen ungefär som om det var riksdagsdebatt! Och råkar man va lite lätt efterbliven som jag då tycks vara så ser man ut som ett frågetecken?? Kvällens vaddå??? Men gud, melodifestivalen fattar du väl?!! *dumhövve*

Som ni förstår så har vi inte sett på ”mello” ikväll som alla ni andra, vi har ätit god mat, suttit vid köksbordet å babblat å skrattat och haft radion på i köket och njutit av att känna oss såååå ”ute”, å de känns förbaskat bra!!

Kvällens väldigt sena recept kommer här; inbakad fläskfilé, stekt i skivor med smör, salt & peppar. Varvad med skivor av gorgonzola, inbäddad i ljuv smördeg! Penslad med omsorg av ett helt vanligt ägg, beströdd med sesamfrön och därefter bakad i 200 grader i 20 minuter! Serverad med en krämig potatisgratäng, sallat, sharon, gurka och sweet paprika! Fy bubbla va gott! 😉


Stekt fläskfilé i skivor. Varva med en god grönmögelost, ta favoriten! Anpassa antalet skivor efter don och person. Och snåla inte med osten!


Slå in lite vackert till små paket… Pensla med ägg, strössla med sesam!


Gräddade i 200 grader i 20 minuter!


Serverat! 😉

 1. Det lät som nåt.. smart att göra flera små inbakade.. annars brukar jag bara göra en enda hel. Så detta får jag prova nån gång =) Trevlig helg!

 2. Vi brukar köra med svamp inuti smördegspaketet.. och sen har vi en gorgonzolasås till. Mums vad gott.
  Mello är en jäkla skittävling.. det hade väl varit okej att kolla alla dessa deltävlingar om det bara var bra musik.. men det är det inte.. Och jag har mycket hellre ett stort program att se på. Nu blir det bara sämre o sämre.. Därför ägnade jag kvällen åt att laga en mängd med mjukisdjur till våra vänner hund. =)

 3. Vi har alla de där andra dagarna i veckan då vi inte ser på tv. Melodifestivalen är en hatkärlek för mig. Jag ser inte ner på dom som ser på det och inte på dom som inte ser det. Det är liksom det som är tjusningen med det hela, var och en gör som dom vill 😀

  Maten ser dock ut men jag rynkar på näsan åt gorgonzola. Min första tanke är – Äter era barn det? Imponerande isåfall! 🙂

  Ha en skön söndag.

 4. alla är vi olika och gillar olika saker, tur är väl det!! 🙂 jag ÄLSKAR mello, hur dåligt det än är. det är speciella minnen startade i barndommen, med extra glammig mat, glitter och glamour och dissande och hissande av kläder, låtar och frisyrer. Skulle aldrig missa det!!!

  kram och trevlig söndag!

 5. Öhhh, snacka om diss av omgivningen…det är väl inte nödvändigt? Alla är vi olika, och det är väl BRA! 🙂

  Här blir det ALLTID, ända sedan jag var liten, smörgåstårta dels på sverige-finalen och dels på stora finalen. En fantastiskt mysig tradition som jag nu gett mina barn ♥ Det är en stor lycka att duka fint framför tv:n, titta när barnen dansar till sina favoriter och få en inblick i vad de tycker om de olika låtarna. MYSIGT!

 6. Läst din blogg länge, länge och gillar den skarpt. Och kommer självklart fortsätta läsa. Men blir faktiskt riktigt besviken i dag. På att du indirekt sågar många av oss som läser..

  Du säger att du INTE stör dig? Haha, eller hur…
  Varför måste du raljera som du gör och i princip kalla alla som tittar på Melodifestivalen för flamsiga, fåniga och ytliga? För jo, det är faktiskt den övertydliga tonen i ditt inlägg.
  Varför inte acceptera att alla är olika?

  Din familj, som många andras, tittar inte på Melodifestivalen vilket är helt ok, herregud alla får ju göra som dom vill. Min familj, och många andras, väljer dock att titta på ”Mello” men det borde väl också vara helt ok? Eller är vi sämre människor som lägger vår tid på detta så kallade ”flams och trams”? Jag visste förresten inte att man inte fick se på Melodifestivalen när man blivit ”stor”…

  Du ogillar när folk ”dumförklarar” dig för att du inte sett Melodifestivalen. Samtidigt dumförklarar du ju själv alla oss som faktiskt tittar. Varför sjunka till samma låga nivå? Varför inte bara acceptera att vi alla har olika tycke och smak, och inte behöver vara varken ytliga eller flamsiga för det. Vi är bara olika. Du vill att alla ska acceptera hur din familj gör, men du verkar inte kunna acceptera hur andra gör. Trist.

 7. PS. Jag är själv ingen Melodifestival-fantast utan ser det mest som lättsam underhållning, där man ibland kan få höra en riktigt bra låt eller två. Så att du ogillar själva ”Mello” är inte mitt problem, jag ogillar det även själv under många deltävlingar, haha. Min besvikelse handlar om hur du totaldissar många av oss som läser din blogg. Och att du kräver/förväntar dig acceptans trots att du verkar sakna det själv..

 8. Helena! Jodå, barnen äter och tycker det är supergott faktiskt! 😉

  Laura & ni andra som känner er trampade på tårna, gör för guds skull inte det! Ta mig med en nypa salt när jag skriver. Självklart är ingen mindre värd, och inte heller dissar jag någon som gillar melodifestivalen! Så får ni inte ta det, för det var med ren humor detta skrevs, inget annat!

  Förutom att laga mat så älskar jag faktiskt att skriva, att ta ut svängarna ibland och ett inlägg som detta behöver ni absolut inte bli upprörda över, det är skrivet med glimten i ögat och en helt del ironi.

  Så nu säger jag till er mina fina läsare; ursäkta mig om ni kände er trampade på tårna, det var inte meningen och jag är inte ironisk nu! Stor kram på er och ha en fin söndagkväll allihopa! <3
  /Linda

 9. Hear, hear! Här har du fler som hoppar på spektaklet och sitter länge vid middagsbordet istället:) Förr såg vi det alltid men nu orkar vi bara inte längre, det är så segt och utdraget… Men andra får gärna titta så mycket dom bara vill, bara vi slipper:)

 10. Hej.

  Jag tänkte skriva om din mat och inte om dina tankar om melodifestivalen… Det började ju rinna i munnen och kurra i magen när jag läste receptet, trots att jag inte ens är hungrig… Ahh, flytta hem till Pite och öppna restaurang så man kan komma och äta hos dig! 🙂
  Men, det jag egentligen undrar över är, går det att få lite mer exakta beskrivningar av mängd osv till fläskfilén? Dvs, typ hur mycket går det åt per vuxen person? Gör man ett ”paket” till varje eller är det flera portioner som samas i ett? Jag och min fästman blev väldigt sugna på att stjäla ditt recept till vårt bröllop men känner att vi behöver lite mer detaljer angående tillagningen.. Skulle vara super om du kunde ge någon slags mängd och temperaturbeskrivning. (eller finns den redan där och jag bara har missat den? I så fall ber jag om ursäkt för min blindhet..)

  Susanna

 11. Hej! Om du anser att detta inlägg skulle vara roligt på något vis så får du nog ta och rannsaka din humoristiska sida. Jag tyckte detta inlägg var surt och negativt, låt de som vill kolla på melodifestivalen och big brother göra det, du och din familj får kolla på vad ni vill. Tycker överlag att du har varit väldigt negativ den senaste tiden, du borde istället försöka se livet från den ljusa sidan. Jag syftar på inlägget om maten på leklandet blandannat. Har man goda matvanor hemma är det helt ok att äta skräpmat ibland. /Karin

 12. Susanna!
  Självklart ska du få en exaktare måttbeskrivning. Jag återkommer till dig i ett mail istället! 🙂

  Karin!
  Rannsaka min humoristiska sida? För vem då? För din skull? Jag anser att det till 100% är upp till mig VAD jag väljer att skriva på min egen sida, precis som att du väljer att läsa här eller inte! Passar inte galoschera så, jaa…
  Varför ödsla tid på att läsa en blogg man retar sig på och kritisera någons humor i en text?! Det är inte ofta jag fräser ifrån här kan jag säga, men där går gränsen. Jag skriver vad jag vill och kom gärna med med konstruktiv kritik, men att be en person rannsaka sin humor??! Jösses…
  /Linda

 13. Men Linda får väl skriva vad hon vill i sin blogg. Om någon tar illa upp så sluta läs då. Kryddburken har tillräckligt många besökare utan er gnällspikar!
  Go Linda!
  (jag kollar både mello och bb)

 14. Hej Linda.

  Som vanligt bjuder du både på dig själv och på dina fantastiskt goda recept. De som kritiserar det som jag själv läste som dina just privata åsikter men med en humoristisk twist. Dr kanske borde ransaka sig själv istället och sin egna humoristiska sida, eller kan det vara som så att de saknar den helt och hållet?

  Fortsätt skriva precis som du gör! Älskar din blogg och ditt sätt att beskriva både dina åsikter, din vardag och ditt högst personliga förhållande till livet och maten i ditt liv. Men visst har det hänt att jag inte riktigt håller med dig i allt, men det är som sagt din blogg och dina åsikter och jag väljer då att läsa med ena ögat stängt. 😉

  Fortsätt vara du för du är underbar och din blogg lika så… // Kram Kerstin

 15. Det är naturligtvis inte meningen att ni ska älska och gilla och hålla med mig i allt jag skriver, så urbota tråkigt det hade blivit då! 😉

  Man SKA tycka olika, och göra allt på sitt eget sätt, det har jag ju tjatat på er om massor med gånger, följ inte mina recept slaviskt utan gör på ditt eget vis, och låt mig få inspirera bara!

  Jag tycker om när ni kommer med egna idéer och förslag på maträtter, och flikar in nån egen favorit eller eget sätt att se på saker och ting, det vore jättetråkigt om alla tyckte ”toppen” om allt jag skrev.

  Fortsätt säga vad ni tycker, jag respekterar er för detta! Och jag tycker det är mänskligt att säga rakt upp o ner, jag gillar inte det du skriver, men be mig inte ändra på mig! Då förlorar ni det som är ”jag”!
  /Linda

 16. Hej Linda!
  Det jag ville säga med att du skulle rannsaka din humoristiska sida var att många verkar ha tolkat det du skrev fel och tagit illa upp. Jag var inte den enda som reagerade. Jag tycker absolut att du får skriva vad du vill på din sida och jag ifrågasatte heller inte det. Tycker bara som många andra som kommenterade att det inte kunde uppfattas som humor. Men nu vet jag, det är inget du behöver bli sur över. Och så ska jag göra som du sa, sluta läsa här, vill säga en sista sak och det är de att du borde va mer rädd om dina läsare, har följt dig i flera år och tycker det är väldigt tråkigt att du endast har kommenterat mitt ”sura” inlägg. Tack för mig!

 17. Karin!
  Jag är inte sur, utan blev mest irriterad över ditt sätt att tala om för mig hur jag ska vara, hur jag ska skriva på mig egen blogg! Om du tycker det är tråkigt att jag endast har kommenterat ditt inlägg så borde du läsa lite nogrannare. Sen har jag aldrig bett dig sluta läsa, jag skrev ”passar inte galoscherna så…” Det är alltså upp till dig, och jag skrev även ”varför ödsla din tid på att läsa en blogg du retar dig på?” Nu är jag duktigt less på denna diskussion och kommer lägga det bakom mig från o med nu!
  /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..