Kunglig äppelmust från Kiviks musteri


Jag har fått hem två flaskor äppelmust från Kiviks musteri. Sorterna Gravenstein & Cox orange/Belle de boskoop, två härliga äppelsmaker i varsin snygg glasflaska. Dessa finns att köpa på systembolaget och släpptes nu under alla hjärtans dag i veckan. Priset är 33kr per flaska! Gravenstein har en lätt frisk doft och sägs passa till kyckling och lättare rätter och bärdesserter. Cox orange har toner av smörkola och torkad frukt och passar bra till vilt och äppeldesserter! Låter ju inte så tokigt. Ett solklart alkoholfritt alternativ som ska bli spännande att prova. Jag återkommer med smakbetyg efter helgen! Är det nån som redan provat? ^
 

Dessa  äppelmuster tillhör även den officiella bröllopsserien där en del av intänkten går till kronprinsparets bröllopsstiftelse som jobbar för barn och ungdomars hälsa i Sverige.

  1. Vi hämtade ut våra provsmaksflaskor igår, men har inte hunnit med att testa än, tänkte oxå prova i helgen. Det lät gott i alla fall, vinet ska vi prova till kvällens middag.

    Ha en fin helg,
    Anki och Håkan

  2. Kiviks ljuvliga äpplen kan inte göra annat än gott. =) Jag är uppvuxen på Österlen och blir nostalgisk när jag ser något från Kiviks musteri. Just denna cider har jag inte provat, men det måste jag såklart göra.. Men det får bli i sommar, det är bara då cider kan drickas. =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..