Grillade kycklingklubbor med krämig ostpasta


Jag är fortfarande muttrig… Jag som har varit så flitig idag och städat å fejjat, och varit å handlat och hittat sån fin fransyska och några fina nötbogbitar hade verkligen sett fram emot att ställa mig i köket och kokat en riktig, hederlig, rejäl köttsoppa med klimp i eftermiddag. Men se, så blev det inte! Min stora soppgryta är kvar på jobbet och jag vägrar koka soppa i nån annan än den för den är bara bäst, så de så! *muttrar lite till*

Så jag fick helt sonika sadla om kvällens middag och istället blev det grillade kycklingklubbor med en god marinad som gubben vispade ihop med bravur!! Ja, han kan bara han vill och det blev sjukt gott alltså!! Jag serverade dessa klubbor med en pasta och ostsås och en god sallad! Torsdagsmiddan framför TV:n, that´s the way it is!

Imorgon kära vänner då jädrans kommer köttsoppa stå och puttra så fort jag fått liv i mig själv och soppgrytan hittat hem igen! De lovar jag! 😉

Det här behöver du : 
4 kycklingklubbor (1st/person)

Marinad :
150 gram smör
2 msk köttfond el. 2 köttbuljongtärningar
1 msk balsamico vinäger
1 msk kikkoman soya
1 msk sweet chilisås
1 msk tomatpuré
1 tsk D´Elidas chilisås
1 msk kycklingkrydda (gärna utan glutamat)
Vitpeppar
Salt

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Blanda ner resten av ingredienserna till marinaden och låt koka upp. Ställ åt sidan sålänge. Lägg upp kycklingklubbor på ett ugnsfast fat. Det går bra med frysta och det är de jag använt i detta recept. Korta ner stektiden i ugnen om du använder färska och kolla köttet lite extra emellanåt om det är klart!

Pensla kycklingklubborna med marinaden och stek i ugn på 180 grader ca 1½ timme. Vänd klubborna två gånger under stektiden och avsluta med skinsidan uppåt. Pensla dom med stekskyn som bildats vid varje vändning. Servera som dom är, med aluminiumfolié virat runt benet eller tillsammas med en god pasta!

Ostsås till pasta :
1 msk smör
1 msk torkad dragon
2 msk vetemjöl
5 dl gräddmjölk (50/50; grädde/mjölk)
Salt & peppar
4 dl vällagrad ost, ex parmesan, gruyère, peccorino, cheddar etc.

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan och vispa kraftigt ner mjölet. Späd med gräddmjölk och låt koka upp. Sjud såsen på svag värme ca 5-10 min. Salta & peppra. Riv osten och tillsätt på slutet och låt den smälta ner. Blanda med pastan.


Grymt goda klycklingklubbor fick bli kvällens räddning i brist på soppa! 😉

LOADING..