Pannbiff med stekt lök och skysås!


Det här mina vänner är tallriken min man rankar allra högst på topplistan av maträtter! Pannbiff, massor med stekt lök, potatis, lingon och en skysås! Färs i alla former är riktigt macho!! 😉 Biffar, burgare, köttfärslimpa! Allt med färs och han blir lycklig! Riktig husman när den är som bäst!

Det här behöver du :
1 kilo blandfärs
2 dl vatten
1 dl ströbröd el. havregryn
1 msk potatismjöl
1 ägg
1 gul riven lök
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop alla ingredienser utom färsen i en stor bunke. Låt stå någon minut att svälla. Rör ner blandfärsen och forma till biffar. Stek i stekpanna i omgångar så biffarna får fin färg. Sänk sedan värmen och efterstek så de blir helt genomstekta. Servera med stekt lök, kokt potatis och skysås som du gör i stekpannan efter att du stekt löken så får du med den goda smaken.

Stekt lök :
4 gula lök
Smör
En nypa socker el. farinsocker
Salt & nymalen vitpeppar
Vatten

GÖR SÅHÄR :
Skala och skär löken i ringar. Smält smör i stekpannan på medelvärme. Tillsätt löken, en nypa socker, salt och vitpeppar. Låt den steka så den blir genomskinlig och fått lite fin färg. Tillsätt sen ett par matskedar vatten, sänk värmen och fortsätt steka löken minst 30 min, tills vattnet kokat in.

Skysås :
När du har stekt klart löken ta ur den ur pannan och slå i ca 6-8 dl köttbuljong, (tärning el. fond + vatten) soya, en tesked svartvinbärsgéle, salt & peppar, runda eventuellt av smaken med en skvätt grädde. (Och gärna en burk champinjoner också). 😉 Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten.


Färdigstekta pannbiffar!


Smaklig måltid!

LOADING..