Krämig pastasås med broccoli, bacon & parmesan

 
Äntligen fredag!! Måste tipsa er om en krämig god pastasås med broccoli, bacon och parmesanost som vi åt igår. Den går lika snabbt att svänga ihop som det tar för pastan att koka, himla smidigt och så otroligt gott! Vad har ni för planer för kvällen då? Blir det något gott framför TV:n kanske?

Trots ruskväder ute så ska kalasa lite på Häagendazs glass framför en bra film! 😉  Trevlig helg på er!!

Det här behöver du :
2 stora broccolibuketter
10 cm purjolök
2 pkt bacon
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 burk creme fraiche (2,5 dl)
salt & peppar
100 gram riven parmesan (kan bytas mot annan ost)

GÖR SÅHÄR :
Förväll broccolin lätt i saltat vatten. Häll av och ställ åt sidan sålänge. Skär bacon i strimlor och fräs på i stekpannan tillsammans med finhackad purjolök. Pudra över vetemjöl och rör om. Vispa ner mjölk och creme fraiche och låt såsen koka ihop på svag värme nån minut. Tillsätt sedan broccolin och sist riven parmesan. Servera genast till nykokt pasta!


Bacon & prujolök…


Förvälld broccoli.


Och massor med god parmesan!


Smaklig spis!

LOADING..