Trollerilåda med makaroner, falukorv, tomater & mozarella


Ibland hamnar man där i falukorvsträsket… Man vet inte riktigt vad man ska laga till middag, inspirationen tryter och även om det finns en massa i kylen så näää… Ibland bara känner man inte för att ställa sig och göra det där ”lilla extra” till middag… Ibland duger det liksom extra utmärkt med just stuvade makaroner och stekt falukorv! Faktiskt!! 😛
 
Stuvade mackisar och falukorv åt vi i måndags, och även att maken fick en matlåda med sig blev det rester över. Så idag kära vänner blev ”korv-träsk-maten” till en helt gudomligt god makaronigratäng, toppat med tomater, mozarellaost och basilika! Oj så mycket roligare det blev! Nu är det väl ingen sensation med just en makaronilåda då, men har du provat med stuvade makaroner? Stekt korv? Och som pricken över i:et toppa hela härligheten med mozarella, färska tomater och basilika! Det är ljuvligt gott alltså…

Det här behöver du :
8 dl stuvade makaroner
400 gram stekt falukorv

2 dl grädde
2 dl mjölk
2 ägg
2 tomater
½ kruka basilika
1 mozarella
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Smörj en ugnsfast form. Vänd ner de stuvade makaronerna tillsammans med falukorven skuren i mindre bitar. Vispa ihop, grädde, mjölk, ägg, salt och peppar. Slå det över formen. Toppa med skivade tomater och riv över basilika och mozarellaost. Gratinera i 200 grader ca 25 min.

* TIPS :
Tycker du inte om äggstanning, uteslut äggen i receptet och vispa ner lite (1-2 tsk) maizenamjöl i mjölk/gräddblandningen!


Stuvade makaroner och korv som blev kvar i kylskåpet… Ser inte så lockande ut kanske!


Lite trolleri… Ja, jag vet, det ser fortfarande inte gott ut…


Men nu börjar det likna nåt… Låt gratinera 20-25 min och njut sen av en grymt god middag!! 😉

LOADING..