Citrusmarmelad med apelsin & citron


Inget slår en hemkokt marmelad till rostad bröd på morgonen!! Det är ljuvligt gott, och jag älskar färgen!! Marmelad har en glad färg som man blir lite smålycklig av! 😉 Detta recept är enkelt och blir många härliga burkar, perfekt att ge bort till någon man tycker om… Var tvungen att ta med mig kameran och alla burkar ut i snön för solen är helt underbar idag och ljuset blir sååå perfekt! Hoppas ni alla får en fin dag!

Det här behöver du :
1½ kilo apelsiner/citroner
(3 apelsiner + 4 citroner)
1½ liter vatten
1 kilo syltsocker

GÖR SÅHÄR :
Tvätta frukten och dela på mitten. Pressa ur saften. Skär skalen med kött i små strimlor. Lägg i en kastrull med den pressade saften. Tillsätt vattnet och låt koka upp. Sänk värmen och låt frukten bli mjuk ca 20-25 min. Tillsätt syltsockret och koka ytterliggare ca 10 min. Häll upp på rena burkar. Förvara i kylskåp.


Apelsin & citron…


Det tar en evig tid att strimla allt, men det gör man som man vill. Man kan också ta mixerstaven och köra några varv i marmelad när den kokar!


Efter jul är både skåpar & skafferier fyllda av tomma olika små söta glasburkar! Blir kanonfint med lite variation!


Och självklart går det alldeles utmärkt med muffinsformar att sätta som hatt på burkarna! 😉


Ganska gulliga… 😛

LOADING..