Pannkakor med vårrullefyllning, soya & sweet chilisås


Fredagsmys!!! Ikväll åt vi kinamat på fuskvis kan man säga! Vårrullefyllning i pannkakor, ihoprullade och serverade med soya & sweet chilisås!! Grymt gott måste jag säga! Nicke tycke de till och med var godare än med filodeg, så de va väl ett gott betyg! 😉 Receptet kommer från kära bloggkollegan Annsann, ett av hennes radiorecept! Kanongott och tack för inspirationen, detta ska lagas igen! Jag gjorde dock en liten avvikelse. Istället för att fräsa ihop vitkål, morot och lök med fläskfärs hade jag en bytta i kylskåpet med kokt köttfärssås sen tidigare i veckan så den använde jag bara för att slippa slänga. Men här kommer originalreceptet :

(blir ca 12 pannkakor)
Pannkakor
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
2 krm salt
3 msk flytande margarin

GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop mjölet med häften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägget och resten av mjölken samt salt och margarin. Vispa allt väl. Grädda tunna pannkakor på medelvärme.

Fyllning :
1 finhackad lök
1 grovt riven morot
2 dl finstrimlad vitkål
400 gr fläskfärs
1 msk kinesisk soya
vitpeppar
matfett till stekningen
2 del riven ost (jag tog knappt 1 dl riven ost)

Fräs lök, morot och vitkål i lite matfett i 2-3 minuter eller tills grönsakerna knappt blivit mjuka. Blanda under tiden soyan och nymald vitpeppar med färsen. Ta upp de frästa grönsakerna och fräs färsen i några minuter tills den blivit genomstekt. Tillsätt grönsakerna och blanda om. Fördela blandningen på pannkakorna, rulla ihop och lägg i en smord ugnsform. Strö över osten och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter i 225 grader tills osten fått lite färg. Servera med kinesisk soya och en sallad.

* Jag hällde även i några matskedar av sweet chilisås i vitkålsfräset, och serverade även överblivet vitkålsfräs samt sweet chilisås vid sidan om på tallrik. Dööögott!!! 😛


Vitkål, gul lök och morot!


Pannkaka, (köttfärssås) & vitkålsfräs!


Redo för ugnen.


Smaklig måltid! Detta var verkligen suveränt gott!

  1. Mmm, vårrullar, smirr smarr! Jag har lyckan att ha en bror som är sambo med en thailändska. Hon har lärt mig hur man gör RIKTIGA thailändska vårrullar, de är SÅ GODA så man tror knappt det är sant. Kanske du e sugen på att prova på det receptet? Godare rullar får man leta efter!
    Ha det fint, tack för en otroligt inspirerande och fin blogg!
    /Eva

  2. Jag använder alltid pannkakor när jag gör vårrullor, det är inte gott med filodeg.
    Jag steker pannkakor på ena sidan bara, de är tunna och känns mer som crepes egentligen. Jag lägger fyllningen på den stekta sidan, viker ihop och fäster med uppvispad äggvita.
    De är naturligtvis godast nyfriterade och sedan kör vi dem i ugnen en stund på hög värme för att få dem extra krispiga (eller när vi värmer dem dagen efter).
    Det är synd att krispigheten försvinner så snabbt, man vill ju inte stå och fritera 2 st och sedan äta och sedan fritera igen om man vill ha flera…
    Borde gå att pensla dem med lite olja och bara ugnsbaka dem för att vara lite nyttigare! 🙂
    Och det är perfekt att göra många vårrullar för att ha i frysen. Vi brukar fritera dem innan de fryses, annars riskerar man att pannkakan släpper i fästena när man tillagar dem frysta el tinade.

  3. Eva H!
    Ohh ja, jag tar tacksamt emot receptet!

    Linda!
    Friterade ja! Det blir såklart godast kan jag tro… Om jag nu bara kunde med den där hemska doften från fritösen så hade jag friterat oftare, men de går bara inte… Tack för din beskrivning iaf!
    /Linda

  4. Har nu testat originalreceptet.

    BLÄÄÄÄÄ! Det blev för lite grönsaker och dessutom var fläskfärsen inte god alls 🙁 Men jag kan tänka mig att din version Linda, men vanlig köttfärssås var alla tiders 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..