Stekt kyckling i krämig sås med soltorkade tomater


Ikväll lagade jag kyckling! Förmodligen den godaste kyckling i sås jag gjort hittills, det blev verkligen supergott! Jag använde färska kycklingfiléer som jag delade på mitten så dom blev lite tunnare, brynte på dom lätt i stekpanna och vispade sen ihop en sås som kycklingen fick småputtra färdigt i! En krämig, mild men väldigt smakrik sås! Detta serverades till klyftpotatis och en fetaostsallad… Jag dök nämligen på en för mig helt ny sort fetaost i affären idag; Buffalo fetaost! Mer om den längre ner!

Det här behöver du :
4 st kycklingfilér
Salt & peppar
Ungersk paprika (malen)

Sås :
½ burk soltorkade tomater (Ridderheims) + 2 msk av marinaden
3 dl vatten
1 msk balsamicovinäger
1 msk tomatpuré
1 msk kikkoman soya
1 msk oxfond
1 burk creme fraiche (2,5dl)
1 dl grädde
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning
1 kruka persilja

GÖR SÅHÄR :
Dela kycklingfiléerna på mitten, så du får 2 lite tunnare filéer. Bryn i stekpanna i olja och en klick smör. Krydda med salt & peppar och strö över malen paprika. (Ungersk paprika är sötare i smaken) Lägg upp kycklingen på ett fat sålänge. Vispa ur stekpannan med vatten. Finhacka de soltorkade tomaterna och lägg i. Häll i  ett par matskedar av marinaden de ligger i också. Tillsätt sen tomatpuré, soya, fond, creme fraiche, grädde och smaka av såsen med salt & peppar. Rör ner lite maizenaredning för en krämigare sås. Lägg ner kycklingen i såsen och sänk värmen och låt allt småputtra 10-15 min. Finhacka persilja och lägg ner precis på slutet.


Kycklingfiléerna är brynta och väntar på att få puttra klart i såsen!


Ridderheims soltorkade tomater är dom absolut godaste bland alla sorter som finns tycker jag och nu har mitt eget lilla Hemköp fått hem massor av produkter av deras sortiment! Hurra!!


Kycklingen puttrar nu i såsen…


Salladen förbereds och här är fontana, buffalo vitost av buffelmjölk som jag hittade på osthyllan idag!  Var bara tvungen att prova den! Den smakar MER, har en djupare ostsmak och är aningens saltare och lite smuligare än orginalet. Grymt god!  Den ska jag köpa fler gånger! I övrigt tycker jag den ekfatslagrade fetaosten är himla god också!


Salladen med plommontomater, gurka, rödlök och salladslök har jag dressat med senapsvinegrette.


Upplagt och klart! Garnera med basilika, det passar bra till denna kyckling!


Här med klyftpotatis och fetaostsallad!

LOADING..