Mannagrynspudding med nykokt hallonsylt


Vem minns inte mannagrynspuddingen med saftsås från när man var liten? Det här är ett riktigt nostalgirecept som var  länge sen jag gjorde nu. Det är ju så enkelt och blir så himla gott så det borde man verkligen göra oftare, och billigt är det också! Istället för saftsås kokade jag lite hallonsylt på hallon jag hade i frysen. Perfekt som mellanmål eller dessert!

1 liten form (10*25) Receptet går bra att dubbla
Det här behöver du :
5 dl mjölk
1 dl mannagryn
1 krm salt
1½ msk strösocker
2 ägg

GÖR SÅHÄR :
Koka upp mjölken med mannagrynen tills gröten tjocknat. Vispa hela tiden då gröten lätt bränner fast annars. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker och ägg. Häll upp i en smord form. Grädda i 20 min i 200 grader. Servera med saftsås eller nykokt sylt!


Mannagrynspudding är enkelt och väldigt billigt. Koka en gröt, blanda med ägg och lite socker och sen skjuts in i ugnen!


Supergott med nykokt hallonsylt till!

LOADING..