Saftig kyckling i sötsur sås med mango


Ikväll blev det kyckling här hemma! Jag hade bestämt mig redan från början att snabbt bryna filéerna i stekpannan och sedan eftersteka i ugn under folié. Dom blir så saftiga och fina då! Sen klurade jag lite på grönsaker. I kylen fanns både paprika, en mogen mango och purjolök, och efter gårdagens tacos så fanns en burk med tropical salsa som det bara var taget nån matsked ur, såna burkar har ju dessutom så kort hållbarhet (3 dagar tror efter burken är öppnad)så den åkte också fram på köksbänken… Mer då??! Ett par morötter passade visst in i färgskalan! 😉 Kollade i skafferiet och hittade en burk minimajs, och en påse saltade cashewnötter! Ja, det borde bli bra! Såsen gör jag i stekpannan för sig medans kycklingen går färdig i ugnen och pastan kokar! Detta recept blev kanongott och tummen upp från hela familjen! 😛

Det här behöver du :
6 kycklingfiléer
Smör till stekning
Salt & peppar
Stektermometer + alu.folié

Såsen :
½ purjolök
2 mindre morötter
1 röd snackspaprika
1 mango
1 burk minimajs
7 dl kycklingbuljong
2 msk kikkoman soya
1 burk 230 gram santa maria tropical salsa
½ dl ketchup
½ tsk cayennepeppar
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning
Några dl cashewnötter (rostade i stekpanna)

GÖR SÅHÄR :
Bryn kycklingfiléerna så dom får fin färg. Efterstek (använd stektermometer) i ugn 175 grader tills innertemp visar 70 grader.  Ta ut kycklingen när den är klar och slå in i folié en stund.

Skär grönsakerna och mangon i mindre bitar, slantar eller strimlor. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Fräs grönsakerna nån minut på hög värme. Slå på buljongen, soya, salsa, ketchup och kryddor! Låt såsen få småkoka på låg värme tills grönsakerna är mjuka ca 5-8 min. Red av med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar. Skiva upp kycklingfiléerna och lägg ner i såsen. Strö över cashewnötterna precis före servering.


Kycklingfiléerna eftersteker jag i ugnen med aluminiumfolié över på 175 grader tills innertemp visar 70.


Hacka och skära… Purjo, mango, minimajs, morötter och paprika.


Fräs på i stekpannan!


Tillsätt kycklingbuljong, salsa och soya.


Låt småputtra några minuter tills grönsakerna blivit mjuka. Red av med maizena!


Rosta cashewnötterna i stekpannan.


Skiva kycklingfiléerna och lägg ner i såsen och strössla över nötterna.


Här serverad med pasta! Smaklig måltid! 😛

LOADING..