Nattmackan… Hur ser den EGENTLIGEN ut??


Hur ser en god nattmacka ut?? Egentligen?? Med nattmacka menas att man vaknar mitt i natten och är lite småhungrig! Tar en lov in i köket och sliter upp kylskåpsdörren efter något ätbart, gott! Känns det igen? 😉

Hur ser då en sån typisk ”gå-upp-i-sömnen-jag-är-hungrig-macka” ut??

När gubben då och då är uppe och nattvandrar ja då duger det gott med två limpskivor, och så klämmer han halva kaviartuben på den ena och slår ihop!! Det är klart att det går ju himla snabbt och smidigt! Kanske är just det, en typisk nattmacka??!

Jag själv går väldigt sällan upp om nätterna men innan jag lägger mig kan det ibland vara gott med nåt i magen! Om man då heter Linda, är lite lagom sovtrött, har tänkt gå å lägga sig och ska göra en nattmacka då måste kylen inspekteras på diverse överblivna rester och pålägg, och sen ska de funderas en stund och sen springer jag o hämtar kameran och sen måste jag hitta en lämpligt tallrik att fota på och sen hitta min ljuskälla, och sen placeras ingredienserna en efter en med noga perfektion för att sedan bli avfotograferad i en sisådär 5-10 min innan jag är nöjd! Sen är jag inte hungrig längre, och inte trött heller… Så jag sätter mig o bloggar o petar lite i mackan…

Undra om det överhuvudtaget då räknas som en nattmacka?? Eller kanske en ”bloggmacka”??

Men nu kära vänner… Går jag å lägger mig! 😛 Vi ”ses” imorgon!


Nattmacka med kall kokt potatis från söndagsmiddagen, skivad på ett hårt tunnbröd, flingsalt, pepparkvarn, överbliven rökt lax som vi köpte på julmarknaden, dillkvistar, citron och lite mer flingsalt och pepparkvarn!


Nå??? Hur ser DIN NATTMACKA ut egentligen?? 😉

 1. Jag kör oftast på limpmacka med kaviar eller möjligen leverpastej men aldrig mitt i natten utan innan jag går och lägger mig ibland 🙂 Extra gott är det iallafall 🙂 🙂

 2. Haha, vilket träffande inlägg! Kan inte sova och har funderat på en nattmacka men trodde jag lyckats få undan dom tankarna, och så läser man ett sånt här inlägg. Det hade varit fantastiskt gott med en tunnbrödsrulle med kallrökt eller gravad lax.

 3. Jag äter aldrig nattmacka och sällan något direkt innan jag lägger mig heller… Jag sover som en stock hela nätterna, så när jag vaknar är jag vrålhungrig. Som nu! Den där smörgåsen hade jag gärna ätit till frukost idag. Men först väntar en promenad med hunden. 🙂 Ha en fin dag!

 4. Hahaha
  En sådär vacker och mumsig nattmacka har jag aldrig gjort! Du är fantastiskt!
  Nattmacka äter jag så gott som aldrig men om jag är hungrig innan jag lägger mej så blir det nån enkel macka med bara smör och ost på. Orkar inte göra nåt mer avancerat än så sent på kvällen.

  Tack för mumsiga recept med läckra bilder!

 5. Jag har ingen speciell favorit nattmacka, då jag sällan blir hungrig sent på kvällen. Dock skulle det garanterat bli en skinkmacka med julskinka och senap om jag skulle bli hungrig nån kväll såhär före jul 🙂

 6. Om jag blir sugen på macka innan jag går och lägger mig så brukar jag steka en limpmacka gyllenbrun i smör och sedan bre på ketchup på och sedan ett stekt ägg.

 7. Jag går inte upp på natten, men om man sitter uppe länge på kvällen kan det bli en nattmacka…
  Just nu: Hårt bröd med julskinka och sötstark senap
  Annars.
  Macka med laxröra
  Varm macka med champinonstuvning
  Macka med kaviar

 8. Ett härligt barndomsminne för mig är min pappas underbara varma mackor. Det låter lite konstigt men är helt ljuvligt! Bre smör på rostfranskor, lägg på ett par stekta falukorvskivor och över det häller man lite bechamelsås. Toppa med ett stekt ägg och ett par ostskivor, mumma!!

 9. Det såg verkligen gott ut! Så fort jag somnat vaknar jag (nästan) aldrig förän klockan ringer eller solen skiner in genom fönstret. Nattmacka har nog faktiskt aldrig hänt… Om jag vaknade mitt i natten och var hungrig tror jag att jag hade vänt mig om, aldrig orkat gå upp!

  Om jag är hungrig på kvällen blir det oftast ett kokt ägg, lite nötter eller yoghurt. Aldrig mackor ”nu för tiden” när jag inte äter så mycket kolhydrater. Men förr blev det ofta knäckemacka med rökt skinka och avokado. MUMS!

 10. Vilken lyxmacka! Jag går aldrig upp och äter mitt i natten, men kvällsmacka kan va gott ibland. Då brukar det bli rostat bröd med ost eller vanlig ostmacka. 🙂 Annars är varm smörgåstårta en favorit!

 11. Fin nattmacka – ser ut som något jag själv skulle hitta på. Men bloggposten får mig att minnas alla fina varma smörgåsar man gjorde på 70-talet. De var med kaviarfluff, krabbstuvning och annat smått och gott. Måste nog hämta fram recepten från mammas pärm…tack snälla för inspirationen. Må gott och ha en skön helg!

  1. Anna!
   Se där, en till limpa med kaviar! 😉

   Anna!
   Blogg-skadad?? Jag??! Förstår ingenting! 😛

   Emma!
   Sicken tur jag hade då!

   Frida!
   Desamma till dig! <3

   Malin!
   Tack själv snälla du!

   Karin!
   Jamenvisst, snart är nattens julskinkemackor här!! 😉

   Laila!
   Tack!

   Mat på nätet!
   Tack, tack!!

   Ulle!
   Det lät originel men himla gott ändå!

   Freedomtravel!
   Allt har sin tid! 😉

   Anna!
   Låter inte alls konstigt, låter faktiskt himla gott!

   Hälsa & Träning!
   Knäcke, skinka o avocado lät gott!

   Malin!
   Rostat bröd går alltid hem!!

   Kinna!
   Tack snälla du! Ja, de vore kanonkul att se lite såna recept "dammas av"!
   /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..