Varm pastasallad med köttbullar


Måndag och ny vecka! Julen går verkligen i rekordfart tycker jag, det är snart 4:e advent!??!

Börjar ni bli klar med julklapparna?? Jag har till slut efter mycket om och men lyckas komma på en fantastisk toppen-bra julklapp till min kära make, men det kan jag ju inte avslöja här för han läser ju Kryddburken han också! 😉 Hur svårt kan de va liksom??! Mannen som har allt!! Jeans, tröjor, t-shirts, kalsonger i all ära… Men lite tråkigt att ge bort i julklapp dock tycker jag… För de mesta vill han dessutom köpa sina kläderna själv, men kalsonger går bra att jag köper!

Grejer till garaget går också bra till en viss nivå, typ där min kunskap slutar… Tvätthink, svampar, schampo, vax, bilklädvård mm är ju inte så svårt. Men när han börjar prata om olika sorters hylsnyckelsatser, lednycklar å gud vet allt då fattar jag ingenting längre… Fickpluntor och snapsglas har vi ett helt barskåp fullt av, så den gick inte heller… Och sen är han sååå himla enkel & har såååån fantasi (läs ingen alls) för han kommer inte på nånting han önskar sig heller!? Gaahh… Och helst vill man ju att det ska vara en överraskning som man kommit på själv. Lätt kombination där…  😉

Det tog några veckor innan jag kom på de och nu är jag sååå grymt nöjd så ni anar inte och han, framförallt kommer bli supernöjd också!! 😛

Barnens julklappar är klara och även till släkt o vänner! Känner mig jättenöjd att slippa behöva stressa med detta de sista dagarna. Det som står på tur härnäst i julens tecken är JULGRANEN!! Ge mig en julgran nu!!! Helst igår! Jag vill ha en kungsgran, eller heter det silvergran, eller är det samma sak kanske? Dom är så himla fina och dom barrar inte!!


Vad brukar ni skaffa för gran??
(Detta är förra årets julgran, klicka för större bild)

Ett litet middagstips måste jag ju bidra med också, ny vecka o allt! Inte så avancerat, för det är ju måndag! 😉 En varm pastasallad med lättkokt romanescomix, körbärstomater och små köttbullar!

4 port
Varm pastasallad med köttbullar :
3-4 port kokt pasta
1 påse romanescomix (450 gram)
400 gram köttbullar (från frysen)
1 ask körsbärstomater

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan och koka samtidigt upp en liten kastrull med saltat vatten till romanescomixen. Stek köttbullarna under tiden! Blanda alltsammans på ett stort fat, servera med ketchup!

* TIPS :
För att göra denna pastasallad lite mindre ”måndag” så kan du alltid slå på en god tomatsås (Mutti) på köttbullarna när du steker dom. Eller röra ihop en rhode islanddressing som du blandar ut med pastan!Enkelt, gott och mättande!


Barnen i vår familj tycker det är fint när all mat är upplagt på stora fat! ”Det ser så fint och färgit ut!!” 😉


Recept på små delikatessköttbullar hittar du här >>

 1. Så skönt att ha så många klappar klara och slippa stressa. I år blir det inte så många julklappar som ska köpas för vår del och det är faktiskt ganska skönt. Hitintills har vi köpt en stackare, en strut med underbara tryfflar till Ankis syrra. Men på onsdag, då ska i gå på lite julklappsjakt så då lär tryfflarna få lite sällskap under granen. För gran det har vi, den har stått framme sen 1:a advent och är gjord i plast, en riktigt Walt Disney gran. I år är den klädd i silver och blått för första gången, annars brukar den bli röd och guldklädd.

 2. Lyckades få köpt sista klappen idag. Köper mest till barnen och barnens små kusiner. Köpte en tidig ”Julklapp” till familjen för en månad sen……en Dansk – svensk gårdshund valp, som har stått högt på önskelistan länge (längst hos mig). I helgen kokas det knäck mm. Nästa vecka blir det sista i matväg köpt och lagat. När vi kommer till julgran har vi den förmånen att gå ut och såga oss en iskogen utanför huset. Barnen har tröttnat på att följa med och hämta gran, dom tycker att vi kan köpa oss en utanför mataffären. Det blir en tur på tu man hand för maken och mig när granen ska sågas och hämtas hem. Klär den gör vi innan vi går och lägger oss den 23 dec och det hjälper fortfarande barnen till med (dom är 12 & 13 år grabbarna).
  Måste även tacka dig för en mycket trevlig och inspirerande blogg om jag följt i ett par år nu.

 3. jag ha inte köpt en endaste julklapp än men har dock en bra överblick på vad alla ska få. Julgranen tar vi in på julaftonsmorgonen och klär den medans vi tittar på julkalendern på tv..

 4. Rödgrön! Granen ska vara stickig och eländig! Och så väljer vi den fulaste granen vi kan hitta! – På fullt allvar. Började med att vi tyckte synd om dom fula granarna, sen dess har vi alltid köpt den fulaste 😀 Ju sneare desto bättre och gärna med flera toppar på, blir riktigt fräsigt med två stjärnor 😉

 5. Åå gud vad gott! Vi käkade köttbullar idag men istället för vanlig färs hade vi dovhjortsfärs, det var så himla gott! Var riktigt len färs och med en tydlig viltsmak, riktigt gott var det 🙂

 6. Ja det där med julklappar är ett stök men vi är nästan klara. Skrattar när jag läser om mannens klappar, samma här med min så jag har köpt tråkig parfym (men den luktade väldand gott)!
  Jag är sugen att testa ditt hårdbröd om jag kommer hem tidigare från jobbet imorgon.
  Ha det fint i julstöket/kram Karin

 7. He he glad i hågen ila jag og kidz iväg för årets granköb:)
  Tog inge lang tid innen vi fann den, tät og fin….väl hjem up med kuler og …men va nu då…va e julgransbelysningen!?! vi har sådan sökt genom hele huset men ingen belysening:/
  Så nu står den vackre, gröne granen där men någet fattes he he!

  Känner jeg mig själv rätt kommer det bli nye först näste jul;)
  Din gran var dock fin!
  Önsk en fin dag/Lo Wol

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..