Börjar ni tröttna??


Kanske börjar de bli lite tjatigt med alla dessa julmarknader och inlägg om delikatesser hit o dit och fram å tillbaks!? Tyvärr så kommer jag inte sluta att blogga om just mat och julmarknader för det är ju de som jag tycker är sååå roligt, sååå trivsamt, sååå mysigt, stämningsfullt och helt underbart nu i juletid så ni får hissa o dissa bäst ni vill tänker jag!

Egoistiskt javisst!! 😉 Men det är ju detta som ÄR kryddburken! Lätt att prata i plural om en bloggdomän, men det är ju faktiskt JAG Linda Nilsson som ÄR Kryddburken! Det är ju jag som levererar ju mitt liv, mitt leverne, mitt intresse, mina eldar o själar via tangentknapp ut till er! Varför konstla till det egentligen?!

Kryddburken är ju mitt jag, min själens spegel till er alla!! Och jag hoppas det genomsyrar mina inlägg att jag älskar det jag gör! 😛

Ibland slår tanken mig….Jaha, undra vad dom vill läsa om idag??” Är det fredag vill man ofta ha tips på snabb och supergod, gärna lite onyttig mat! Är det måndag får menyn gärna innehålla ordet ”fräscht”. Nyttigheter är hett precis efter nyåret. Smalmat och dieter söks det febrilt efter strax före semestertider. Och under helger så passar framförallt barnfamiljerna på att baka kakor, vetebröd, och ”snabba limpor”. Extra mycket söks det efter ”barnkalas”, ”figurtårtor” och ”tema-kalas” under mars månad! *S* Ja, jag kanske känner er läsare rätt så väl…. *S*

Tycker du att du känner din Kryddburk???
Vad/vem är jag för dig!? Vore superglad om jag fick svar på just denna fråga!!

Efter en stunds fundilerande inser jag också att det är helt ”fel tänk”att anpassa inlägg efter vad besökarna vill ha! Skulle jag tänka så varje gång jag skulle blogga så hade de ju inte varit JAG! Inte alltid iallafall. Och det hade för mig känts väldigt pressat och påjäktat att framställa något på beställning som jag inte ”tillverkat” själv i mitt huvud!  Hoppas ni förstår hur jag menar nu! Det är väldigt lätt att man som ”bloggare” anpassar sig exakt efter vad läsarna vill ha! Men är det rätt eller fel??! Det finns ju så ofantligt många bloggare att välja bland så man borde ju lätt som en plätt kunna hitta sina egna favoriter, inte sant!? 

Vilket svammel-inlägg de blev nu, men jag funderar på detta en hel del faktiskt!

I skrivande stund har jag funderat färdigt och kommit fram till att ”Kryddburken”, min ögonsten och alla ni underbara läsare som gillar mig för den jag är, det är ju ”vi tillsammans”som genom åren blivit ett sånt himla fint ”team” ihop, och för varje ny läsare blir jag jätteglad och tacksam! Jag älskar era kommentar, läser allt, svarar på alla frågor och i sinom tid ser jag till att också svara på era privata mail. Jag fortsätter alltså att leverera kulinariska historier och upplevelser direkt från mitt hjärta såsom jag alltid gjort! Oj, oj oj, vilket himla långt inlägg bara för att få detta sagt! Men som min kära make brukar säger… Jag är expert på att analysera saker fram o tillbaka! Alltid nåt ju!! 😉

Nu kommer lite bilder från eftermiddagens julmarknad på Ekerum, här på Öland!


Ekerums julmarknad ligger fint inbäddad i charmiga faluröda gårdslängor…


I en av gårdslängorna fanns matboden. Här samlades alla mathantverkare. Leverantörer av såväl, godis, choklad, marmelader, sylt, glögg och hembakat till härligt kryddiga mögelostar, ölandsostar, rökta korvar mm mm…


Den som inte gillar denna syn av marknad har jag svårt att förstå! Detta är himmelriket att strosa runt i!


En gammal goding jag kände igen var ju såklart denna mögelosten ”Rocka fett”. Tjejen bakom ostdisken är gullig, trevlig, vänlig, och otroligt duktig på sina ostar!! Med oss hem fick vi förutom ”Rocka fett” även en goudaost från Jokkmokk! Spännande!


Nicke hittade tillbaka till sina favoriter! Delikatess-grabbarna! Whiskeykorv & grönpepparkorv! Jädrans så goda dom är alltså!! Fina också för den delen…. 😉


Utsikten, bara DEN är himla god!! 😛


Som ni vet vid de här laget så är min kära maken en senaps-älskare till skillnad från sin fru. Jag tycker om att lukta på senap och använda som ”piff” i maten, i nån sås. Eller till den ugnsbakade falukorven! Men senap rakt upp & ner kan jag inte ens smaka på… Tur att man är olika ibland! Här fick han tag på en toast-senap, en stark whiskey och en hovsenap som knappt gick att lukta på!! Stark, stark!!


Själv drog jag mig till de rökta laxarna i ett stånd! Varmrökt lax ska vara salt, saftig och fullkomligt smälta i munnen! Denna gjorde de efter lite provsmakning. På köpet ramlade det ner en burk med romsås också! Tror nog bestämt det får bli fisk på söndags-menyn imorgon! 😉


Romsås har jag många goda varianter på som jag gör själv, men de skadar ju inte att prova något nytt och kanske få lite smak-inspiration!


Efter en lång stund inne på matboden tog jag o barnen varsin korv och gubben han tog en strömmingsburgare! Perfekt god, värmande ”vinter-mat” och grilloset fick man på köpet!! Gott, gott!!


Vad har vi här då!? Dessa känner nog de flesta igen som nån gång gått på en marknad! Dom åker med hem i bara farten! Personligen är jag mest förtjust i hjortronsylten, men dom andra är inte fy skam heller och brukar gå åt lika fort dom också! Pannkakor är lösenordet, och VIPS så är all sylt slut igen! 😛


När man går på matmarknader så är det ibland himla lönsamt att komma dit sista timmarna! Här fyndade vi saffransmuffins till ”rea-pris”. Dom sålde ut ”dagens” eftersom nya ska bakas imorgonbitti till morgondagens mässa! Fiffigt Elin!! 😉


Joline hade egen plånbok med sig och svischade fram mellan marknadsstånden tillsammans med Max i högsta hugg. Här köpte hon hem en liten burk saffran som hon gav till mig!! Jag tror hon vill att vi ska baka lussekatter imorgon! Tror ni inte de??! 😉


Hantverkare var såklart på plats också! Oj så mycket fint där fanns. Jag är himla svag för just näverslöjd! Det fanns det massor av! Av nån anledning så kändes dom inte såååå norrländska så jag fick för mig att köpa nåt. Det var något i själva utseendet på allt rakt igenom som inte var ”norrland” för mig. Kan inte sätta fingret på exakt VAD, men känslan saknades så jag köpte ingeting! Sån är jag… Jag måste bli lite kär, för att de ska bli en affär!


Men fint va de!! Kära maken överraskade hela familjen med presenter när vi kom ut! Varsitt fint silverhalsband med personliga ”hängen” fick vi!!


Karameller, marmeladgodis, lakrits och pepparkaksfudge fanns det gott om! Ett plus till godisförsäljaren idag för att det fanns små ”provsmak” i skålar till samtliga sorter!

 1. Nej, sluta inte blogga om julmarknader, delikatesser m.m!! Gillar ALLA dina inlägg och tycker att du har stor variation 🙂

  Heja Heja!

 2. Tror mig förstå vad du menar och det var inget svammel! De läsare, som du har, vill läsa din blogg, för att du är den du är, sättet du skriver på, fotar osv. Forstätt att vara dig själv… då behåller du glädjen i att laga mat och blogga. Och det i sin tur är nog det bästa sättet att inspirera, oavsett veckodag eller månad!

 3. Om man tröttnar söker man sig vidare till andra bloggar å samma om man är missnöjd med vad du skriver de är din blogg å du skriver vad du vill så är de med de:)

 4. Nej, VARFÖR ändra på ett VINNANDE koncept?
  Go Girl, du är du 🙂 och unik som alla andra.
  Bästa Bloggen – enligt mig
  och som vanligt superfina bilder…..

 5. Min lilla Linda, man kan aldrig bli trött att läsa om dig och om vad du gör och tycker om. För mig är det något som ger lite ljus i MITT liv.SKÖT OM DIG!

 6. Vore ju helknäppt om Kryddis skulle börja blogga om…. trädgårdsväxter! Eller utlandsresor? Eller ja.. Vad som helst förutom mat. Det är ju därför du är den du är 🙂 Det DET gillar vi!
  Men vad jag inte gillar är att Nicke gått till en konkurent till oss och köpt er silversmycken! 😉 Nicke får alltså inga klappar av tomten för han är inte snäll!!! ;)) Hihi.

  Julkramar på er och fortsätt i samma stil, Lindis!

 7. Enkla, goda recept med fantastiska bilder.. nej, man tröttnar inte. 🙂 Mysiga bilder från julmarknader som gör att man önskar man bodde på Öland.. men sitter fastfrusen i Luleå. Nåt jag ofta funderar på är hur mycket pengar ni lägger mer på mat varje månad? Valfritt att svåra på såklart..

 8. Oavsett om man bloggar om matmarkader eller familjeliv måste man skriva om det man själv känner för, annars försvinner det roliga! Fortsätt på ditt vis säger jag, å för egen del läser ja gärna omlångkok ell fredags mat även mitt i veckan. 🙂

 9. Varför ändra något vi blev kära i:-) jag älskar och läsa om dina recept samt julmarknader, alla tips du har och allt som du tänker på. du ska inte ändra på något, skulle någon inte gilla det ja som andra säger såfår man byta till en annan blogg.

  Jag har följt det i tre år och jag är aldrig trött på dina blogg inlägg väntar de med spänning varje dag faktiskt! Du Är Bäst Linda!

 10. Du ska fortsätta precis som du gör, så länge du vill och har lust till det (vilket jag hoppas är lääääääänge till). Din blogg är inbjudande med dina vackra bilder och väldigt inspirerande i det du tar upp, alltifrån maträtter, barnkalas, åsikter om skinka och inredning. Du har en bra mix och din blogg är en av mina fem absoluta bloggmåsten varje dag.

 11. Skriv precis så mycket du vill om mat och marknader, det är ju supermysigt! Rocka fett osten är underbart god. Synd bara att det inte är så ofta man hittar den…

 12. Du har en så fin och intressant blogg! Väldigt inspirerande, läser den så gott som dagligen 🙂 Fortsätt med reportage och bilder från marknader, inget mig emot 😀

 13. Nej, julmarknader kan man ju inte tröttna på;-) Dom där senapen köpte vi också sist vi var på julmarknad, jag som heller inte är speciellt förtjust i senap tyckte faktiskt toastsenapen var helt okej.
  Jag tycker absolut man ska blogga om det man själv tycker om, annars är det väl lätt att man tröttnar….

 14. Jag tycker du ska fortsätta med julmarknader, man får sån inspiration och jag blir så glad av att se det! Julkänslan sprider sig ifrån din blogg hem till mig. Jag tycker du ska fortsätta som du gör, du sprider inspiration runt om i stugorna i detta avlånga land.

 15. Hej! Tycker det är jätteroligt att läsa din inlägg om marknader och vad ni handlar där, både mysigt och inspirerande. Själv blir jag lätt lite ”snabb” vid matmarknader, och tar mig inte tid att verkligen gå igenom utbudet, men dina inlägg inspirerar mig till att faktiskt stanna upp och se alla fina produkter som erbjuds.

  I övrigt tycker jag att du gör helt rätt som bloggar om det du vill när du vill, den bästa bloggen är en som skrivs med hjärta, och det tror jag en engagerad skribent som följer sina egna tankar gör mer än en skribent som försöker tillgodose en brokig läsarskara utan att följa sin egen känsla.

 16. Jag älskar dina inlägg om jul och julmarknader! För att inte tala om övriga ”mys-inlägg” där på ön, t.ex. då ni grillar utomhus. 🙂

  Även övriga inlägg är bra såklart, och om man bortser från alla fantastiska recept, gillar jag mängden bilder!

 17. För mig är du en glad och mysig människa som lagar det som är GOTT! Inget krångel, inte massa dietmat, utan bara god mat. Det GILLAR jag! 🙂 Alltid trevligt att titt in!

 18. Klart att du skall skriva om vad som händer på säsongen.Nu är det ju snart jul och då vill man väl som läsare alltid ta del av julrecept julhistorier julmarknader och vackra bilder.
  Läser din blogg här från USA nästan varje dag och det finns så många härliga och bra tips att få ta del av.
  Jag tror även att när man läser en blogg man då som läsare bildar sig sin egen uppfattning om vem och vad det är för en typ av person som står bakom bloggen. Tycker att du har en mycket trevlig blogg och att du har lyckats mycket bra.
  Ha en underbar jul.
  Merry Christmas & Happy New Year.

 19. Tycker din bloggsida är helt underbar och ger mig mycket inspiration där jag själv inte har så mycket att komma med!
  Tex så gjorde jag en kina-inspirerad gryta idag med ett av dina recept, som min sambo och jag älskade, barnen frynte på näsan men det gör dom åt allt som inte kommer på en pizza eller i form av taco….Så fortsätt, du gör det så bra!
  Lena

 20. Älskar bara din bloggsida..det är som ett gift,,har skapat mig ett behov, att minst en gång om dagen, gå in och ´kika, så jag inte missar ngt..har testat att spana in andra matbloggar..finns inget som slår kryddburken..fortsätt i samma anda….önskar dig en god jul och ett gott nytt¨.
  Kram från Maria i Smedjebacken

 21. Jag tycker inte att du ska ändra på något alls. Det är ju mixen av dina härliga recept och allt annat som utgör själva essensen av Kryddburken.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..