Önska i Borgholm… En riktig önskebutik!!


Till att börja med : Det är inte många affärer på Öland som har så mycket som jag vill ha så mycket utav som denna affär har!! ÖNSKA-butiken i gallerian i borgholm… Jag vet inte i vilken ände jag ska börja när jag går in här.

Först blir jag fast en stund utanför affärer för jag dras som en magnet till allt pynt och plock som lockar in oss kunder! Väl inne så står jag bara och snurrar och vet inte vart jag skall börja titta, för det ena ögongodiset efter det andra lockar mig till både höger och vänster…

Hela butiken är fylld till bredden med allsköns varor från golv till tak och man blir lite lätt svimfärdig och dollartecknen förmodligen lyser i ögonen!! Det är Iittala, Le creuset, Sagaform, Jelly Bean… Margarethaskålar och Globalknivar, och den ena läckra kaffemuggen från Höganäs efter den andra…

Det är ganska farligt att vistas här inne! Dels för att det finns ofantliga mängder dyrbart glas som kan gå sönder… Men även för plånboken som kan bli ödesdigert tom ganska snart! Men som tur så hade jag ett presentkort jag fick när jag fyllde år i oktober… Jag gjorde himla rätt i att spara det tills nu! Kolla in mina godbitar jag hittade…


Det som gör en affär så älskvärd är faktiskt inte bara innehållet! Att en affär har en god service och trevlig, käck och hjälpsam personal är kanske nästan ännu viktigare! Och det har denna ÖNSKA i borgholm!


En 5-uddig stjärnskål från Sagaform till julens nötter, pepparkakor eller godis!


Denna söta smörbytta kommer till jul att förgyllas med mitt hemkärnade smör. Riktigt smör ska de vara till vörtbrödet på julbordet!


Två små skönheter… Le Creuset formarna! Är lite smått förälskad i dessa då dom passar utmärkt både nu till jul och även till alla hjärtans dag! Eller… jag tror nog jag kommer använda dom året runt om jag känner mig själv rätt! Jag tänker mig varsin potatisgratäng, serverad i dessa, en på varje tallrik till en god köttbit! Eller varför inte en rykande, varm soppa… Eller en härlig macaroni n´cheese… De två som fanns kvar köpte jag… Och beställde hem 4st till!


Helt underbart ljuvliga alltså… 😛

LOADING..