Pepparkaksdeg och pepparnötter


Idag rörde jag ihop den årliga pepparkaksdegen. Det doftar helt underbart i köket! Nu ska den få vila i kylskåpet några dagar men först en plåt pepparnötter! Pepparnötterna gräddar jag när pepparkaksdegen är helt nygjord, då blir dom som allra bäst medan själva pepparkakorna behöver en mer utvilad deg! 😛 Dessa är så busenkla och går på ett litet kick att göra, men ack så goda! Spröda och lite mjuka inuti och med lite knapriga mandelflarn på toppen!

Det här behöver du :
En bit, helst nygjord pepparkaksdeg (har inga mått, ta så mycket som du vill grädda)
Flagad mandel

GÖR SÅHÄR :
Rulla små kulor av degen, ungefär som en enkrona. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och tryck till dom lite lätt. Tryck ner lite mandel på varje pepparkaka. Grädda ca 10 min i 225 grader. Låt svalna på plåten.


Grädda ca 10 min i 225 grader.

LOADING..