3 rätters middag under 100kr!


Hur har det gått för er som antog utmaningen?
Till att börja med så gav min kära make mig en utmaning förra helgen om en 3-rätters för 200kr till fyra peroner! Sen tog jag saken i egna händer och utmanade ER! Så? Hur har det gått? Jag vet att en del av er inte kunde fullfölja pga omständigheter, men jag tyckte de här va så kul så jag lovar det kommer fler tåg! 😛
Har ni lyckats knåpa ihop nån 3-rätters under 100kr? Ni får gärna maila mig era bidrag så lägger jag upp efterhand! (förrätt, varmrätt, dessert, gärna en inköpslista och vad ni använt för ingredienser, bilder är såklart ett plus!)

Det här bjöd jag på idag.En säsongsbetonad 3-rätters med svenska råvaror! Och under 100kr var inga problem alls! Jag lägger ut recepten på dessa rätter i separata inlägg!

Förrätt;  Het löksoppa med doft av timjan

 
inköp :
4 gula lök
1 kruka timjan

Varmrätt;  Klassisk råraka med stekt fläsk o lingon


inköp :
6 potatis
200 gram rimmat fläsk

Dessert;  Äppelkompott med pepparkaksgrädde


inköp :
5 äpplen
grädde
pepparkakor

 

Emma med bloggen
Newbiecoocking 
antog också utmaning och här kommer hennes 3 rätters middag under 100kr. (Text o bilder från Emmas blogg)

Förrätt
Grön ärtsoppa, gott, enkelt och underskattat. Med fond i kylen behövdes bara gröna ärtor.
width=150
 
Huvudrätt
Rårakor med morot och parmesancreme. För en tid sedan fick jag hemskickat parmesanost från Zeta, jag har inte fått tummen ur att testa dem än men nu när jag inte fick slösa alltför mycket pengar kändes det ju bra att de fanns där. Nu är bara frågan om det betraktas som fusk?…men det går ju alltid strunta i osten och bara ha creme fraichen kanske? Nåväl, potatis, creme fraiche och morötter stod på inköpslistan.
 
width=150
Efterrätt
Säsong för apelsiner nu vilket gör de billiga, 2 kg för 9.90, perfekt vid en sådan här utmaning! Jag kokade en sorts sås på apelsiner och lite kanel som sedan åts med vaniljglass. Här behövdes apelsiner och vaniljglass.
 
width=150
 
Inköpslista :
2 kg Apelsiner
2 l Vaniljglass
1 påse frusna gröna ärtor
8 medelstora potatisar
2 morötter
1 burk creme fraiche
1 påse bladspenat

Fanns hemma :
Fond
Kryddor
Socker
Sirap
Smör till stekning

LOADING..