Mera julshopping, o lite nytt till köket!


(Adventsljusstaken är från Indiska, nu har jag haft samma i svart smide i sååå många år så det var dags att byta upp sig)
 
Nu är jag hemma igen!! Oj vilken shoppingdag i Kalmar, nu får de allt ta ett tag innan jag kör över bron igen! Med andra ord himla nöjd! 😛 Skitvägar va de rent ut sagt att köra på, har legat i ca 60 hela vägen in och hem så de tog sin lilla tid! Nu yr snön ute igen, och det är väl härligt! Så länge man slipper ligga på vägarna iallafall!

Här kommer lite bilder från dagens fynd! Mitt egentliga mål var ju som sagt julgardiner till köket. Hittade inga som jag blev kär i direkt så det föll på ett par traditionella rödrutiga, det är ju faktiskt alltid fint ändå!

Kan säga att jag var himla glad att jag gjorde en turbo-städning hemma i morse! De gamla gardinerna åkte in i garderoben, putsade fönsrerna och vaxade bordet gjorde jag. Dammtorkade och rensade bort allt gammalt… Dukar, pynt, vaser, skålar, blommor mm mm. Bort med allt! Ja ni fattar! Det var himla skönt att komma hem, packa upp sina påsar och hitta ett  kök som var helt redo för julen!

När jag väl fått upp allt på plats så är jag sån att det måste ”bero” några dagar innan jag liksom sätter sista fingret på det… Flyttar på en kruka hit, ställer en annan där, plockar med lyktor och ändrar plats på allt hundra gånger innan jag är riktigt nöjd! Finlir kanske de heter ja! 😉 Nä, nu får ni kolla vad jag hittat idag! Ha en supermysigt fredagkväll på er!


Släcker ner i köket och vips har vi advent bakom hörnet!


Krossade spegellyktor… Blir så fint ljus och såna härliga reflexer av dom!


Fråga mig inte huuur många gånger jag kommer att flytta runt på dessa amaryllis, blir inte riktigt hundra nöjd hur jag än gör… Än…


En stor röd skål från indiska! Här ska julens knäck få ligga och se vacker ut! 😛


Härliga tekoppar med tunn guldkant… Såååå in love!!


Våningsfatet från indiska hade jag bestämt redan innan att jag skulle köpa, fast i rött! Men när jag såg det i affärer var de inte alls nån snygg röd färg utan mer brandkår/ljusröd… Så de fick bli en vit!


Kanonfina, handmålade, något djupa tallrikar. 10:-/st från Rusta!


En tung fin ljusstake i gjutjärn.


Advent!


Julstämmning!


Det är JUL nu!! Men det allra bästa av allt är det här… Vit snö!!

 1. Ohh vad fint det blir!!
  Har ingen ork just nu med feber men det kommer väl snart 🙂
  Tycker det är så mysigt….vi har jätte mycket snö 🙂
  Ha en trevlig helg och Advent
  Kram från Nyköping <3 <3 <3

 2. Oj, vad jag fnittrade här i mörkret när jag läste din beskrivning på din pynt-strategi… det där med att flytta runt grejer. Råkade dessutom precis skriva ett liknande inlägg. Tyvärr inga bilder från mig ikväll eftersom kamerabatteriet behöver laddas men imorgon eller söndag kanske det dyker upp några köksbilder.
  Och åh, vad fina tallrikarna från Rusta var! Varför såg inte jag dem när jag var och handlade rutiga stolsdynor där igår? Min man är dock säkert lättad att jag lyckats gå i affären med skygglappar på, han förstår inte vad vi skall göra av allt pynt! Men det hör ju till att köpa något nytt varje år!

  1. Nathalie!
   Visst är det mysigt med jul, det kan man inte säga annat!

   Sussi!
   Krya på dig vännen och hoppas orken återvänder snart. Men känner jag dig rätt så är du snart på språng med energi i högsta hugg igen!

   Ann!
   Ja, det är ju de som är det roliga med shopping, man känner sig sååå nöjd när det råkar stå en 30%-rabatt-skylt på varan man vill ha!! 😉 Fynda e bra!

   Linda!
   Tjenligt åt dig du!! 😉 Vi har MER snö!! YES, YES, YES, YES!!!

   Malin!
   149kr o fanns i rött (fulröd) och vitt!

   Anna!
   Skönt att de finns fler som är veliga… 😛

   Linda!
   Mysigt!! hoppas vi får se lite alster från ditt julstök sen!
   /Linda

 3. himmla snyggt, blir så sugen själv nu:-D Vi har också en massa snööö jiippiiii det tar mig tillbaka till barndommen uppe i v-ås härligt att mitt barn får uppleva snö i platta danmark hehe:-)

 4. Åh vad fint. Jag ska på julmarknaden på slottet (i Kalmar) i dag och först då brukar jag börja känna lite julstämning. Men jag håller med dig om att vägarna är hemska att ge sig ut på – brukar det verkligen vara så här i november?

 5. Åh så fint o mysigt! Skall också sätta fart här snart. Har handlat gardiner på Gekås så det är bara fönstrena som ska putsas .. i 7 minusgrader 🙁
  Vart köpte du den där fina gjutjärnssljushållaren?
  Måste snart ut och handla lite känner jag. Ditt hem är en sann inspiration 🙂

 6. Fint och härligt julfint har det blivit, så mysigt. Här har vi oxå pyntat idag, julgranen är på plats och så är även tomtarna och allt annat som ska fram. Ute ligger det en makalöst täcke av vit härlig snö. En underbar julstämning blev det så vi kände att det var lika bra att köra hela vägen…

 7. Vilket adventsmysigt kök du har! Känner mig trött på mina julgardiner så nästa år blir det nya. Har bakat din mjuka pepparkaka två gånger nu och den tar slut så himla fort….jag förstår inte? Ni har ju rejält med snö ni också, det kommer att bli en låååång vintet tror jag.
  Ha det bra/kram karin

  1. Anna!
   Tack! 😛

   zarah!
   Ja, massor med snö ska de va!! Annars ingen riktig jul!

   Anna Mrs Dolittle!
   Hur hade ni det på slotten, mycket folk? Hittade du något fint? Vi trotsade vägarna och höll oss kvar på ön vi! Vintervädret har verkligen anlänt i tid iår! 😉

   Martina!
   Det är nästan det bästa ju… Allt julpynt!

   Louise!
   På Rusta finns djutjärnsstaken för 49kr!

   Mårtenssons kök!
   Julgranen ja! Den ska jag nog fixa hem närjag är ledig på onsdag!

   Ingela!
   Hoppas ni får en finfin jul!!

   Karin!
   har du, va roligt! Kul att den smakade! Ja, jag hoppas vintern blir riktigt lååång i år! 😉

   Vickan!
   Ja, rusta blir bara bättre o bättre, för varje gång jag är där blir jag kvar därinne längre å längre! Bådar gott inför julpyntet! Måste också dit en gång till iallafall! 😉
   /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..