Kycklingpaj med bacon i små tarteletteformar


Nu mina vänner ska ni får ett riktigt läckert recept. Det är små portionspajer som jag bakade i tartelettformar med löstagbar botten. Dom blir ju bara så sååå fina när man kan lossa dom lite snyggt o servera en och en! Fyllningen är från gårdagskvällen. Jag stekte en hel plåt full med kycklingklubbor, rejält kryddade med en god marinad. Några åt vi igårkväll och resten åkte in i kylen. Grillat kycklingkött passar till det mesta! Pastasåser, sallader, bakpotatisfyllning, som plägg i en en god bagutte eller som här till pajfyllning! Bacon och purjolök fick göra kycklingen sällskap och det är smaker som verkligen gifter sig när dom möts! Det blir såååå oemotståndligt gott! En vanlig äggstanning hällde jag på och så toppade med lite riven ost!

* TIPS : En god sallad och en kall vit gräddfilssås är inte alls tokig till dessa små pajer, eller varför inte lite sweet chili!

8 st minipajer eller 1 stor
Pajdeg :
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk vatten

Fyllning :
300 gram grillat, urbenat kycklingkött
1 pkt bacon
15 cm purjolök
1 dl mjölk
Salt & peppar

Äggstanning :
2 ägg
1 dl creme fraiche
1 dl mjölk

Topping :
2 dl riven ost

GÖR SÅHÄR :
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen, forma den till en tjock rulle och plasta in. Låt vila i kylskåpet ca en halvtimme. Bena ur kycklingköttet och skär det i mindre bitar.

Finhacka purjolök och strimla bacon. Fräs på detta i stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar och slå på mjölken, låt småputtra i stekpannan tills det tjocknar något. Ställ åt sidan sålänge.

Vispa ihop äggstanningen med ägg, creme fraiche och mjölk.

Skär pajdegen i 8 lika stora bitar. Kavla ut varje bit till ca 0.3-0,5 cm tjock rundel. Tryck ut pajdegen i formarna. Fyll formarna med kycklingköttet, och baconröran. Slå på äggstanningen och toppa med riven ost. Gratinera i ugn 30 min i 200 grader. Låt pajerna få stå till sig lite innan du lossar dom från formarna.


Jag använde små tarletteformar med löstagbar botten. Blir superfina små portionspajer. Vill du hellre göra en stor paj, ävend en rund springform.


Bacon och purjolök puttrar ihop med mjöl i stekpannan. Blir en gudomligt god fyllning ihop med den grillade kycklingen.


Den grillade kycklingen gör du enklast på en plåt i ugnen. Använd billiga kycklingklubbor som du sedan benar ur när de svalnat.


Pajformarna är fyllda med kycklingköttet…


Och bacon & purjolök…


Äggstanning och toppade med ost! Nu ska dom in i ugnen.


Efter 30 min.


Servera med en god sallad och gärna en chilisås.


Smaklig måltid!

LOADING..