Nu blommar det, och första advent närmar sig!


I söndags såg dom ut såhär!


Och idag, denna snöstorms-dag till ära så är dom bara såååå fina!! 😉 4 dagar kvar till 1:a advent! Har ni börjar rota i jullådorna ännu? Adventsstakarna ska upp, fönstren putsas och de ska piffas lite här å piffas lite där! *love it* Ska börja imorgon å få ordning på allt!


Förra årets adventsfönster! Pepparkakshuset ska ju upp med! 😉


Såhär brukar det se ut hos oss till första advent. Är lite sugen på nya gardiner men har inte hittat några jag vill ha ännu… Tips kanske?? 😉

Sen måste man ju fika lite gott hembakat till advent också!
 

 
 

Extra god och saftig saffranskaka   Saffransbiscotti   Mjuk pepparkaka

 1. Du har så mysigt i ditt köksfönster! Tycker det verkligen även om vi har totalt olika stil! Såg du gardinerna som jag satte upp i köket. Jag gillar dom..men kanske det inte riktigt är din grej. Röd/vit-smalrandiga veckbandslängder från Hemtex. Jag är supernöjd..men du kanske vill ha något ännu mer juligt! Kramar till dig

  1. Ja visst e de mysigt att äntligen få börja julpynta!!

   Camilla K!
   Oj dom va fina hos dig. Kanske lite mer färg å lite mer jul vill jag ha! 😉 Men jag tycker dom passar hos dig!

   Maria!
   Jo, pepparkakshuset har jag gjort!
   /Linda

 2. Oooooo så mysigt !! Jag längtar som en tok till på söndag då man lixom med gott samvete kan grotta ner sig i julstöket. Den saftiga saffranskakan måste jag nog prova på.
  Tråkigt att någon kopierat dig, hoppas de löser sig.
  Mvh Jenny.

 3. Hej!
  Tänkte fråga dig om du vet om man kan köpa chilisåsen från D´Elidas i vanliga mataffärer?
  Ska äta kebab i dagarna och skulle gärna vilja pröva ditt recept på såsen 🙂

  kram

 4. Så fint fönster, jättefint!!

  UJo, undrar en sak nu bara, jag brukar alltid printa ut dina recept och ha i köket (datorn blir så kladdig annars ;O))
  Jag anv bara för min egen skull och skulle aldrig missbruka dina underbara recept (är ju en av mina livlinor i köket ju)

  Men nu efter tjafset om copyrighten så har du lagt dit ett skydd så att det går inte att kopiera och printa ut dina recept längre, jättetråkigt!!

  Det går inte göra så att bilder och hur man gör skyddas men så kan iaf ingredienslistan göras så den går att kopiera, är ju den jag behöver till inköp och i köket??

  Vore så synd om jag nu blir tvungen att sluta laga mat efter dina recept bara för ngn idiot inte håller reda på mitt och ditt och har stulit dina bilder *grrr*
  Vi är många som inte gör ngt dumt med dina recept utan bara älskar att laga och pröva dem i våra egna kök och ingenting annat.
  Men att sitta och skriva ned för hand har man varken tid el ork med, särskilt inte när man är van att bara printa ut + att man sparar pappret om det var en fullträff, vilket det ofta blir hos dig.

  Eller skall man göra på ngt annat sätt nu än förut för att printa ut dina underbara recept?

  Mvh

  1. Cat!
   Hmm… fungerar det inte när du klickar på permalänken, alltås inlägget (receptets rubrik) ?
   Får du inte ut hela receptet + bilder då?
   Om inte så får jag nog överväga att ta bort detta… Alla ni fina som nyttjar receptet ska ju inte drabbas såklart…
   Vill du snälla prova att klicka på permalänken? Och sen ”Arkiv” ”Skriv ut…”
   /Linda

 5. Jag tycker att dina gardiner är så fina! Varför inte ha de ett år till! De ser ut att passa där! Själv älskar jag vitt vitt vitt… men gardinerna i köket är linnefärgade! 🙂 PS. Jag har också två utslagna amaryllisar i köket, fast vita… men det förstod du nog 😀

 6. Hej!
  Det måste jag pröva men kruxet är ju att jag inte sitter vid en skrivare utan brukar spara receptet i min mail och sedan printa ut det när jag får tillgång till skrivare.
  Jag har då mina recept samlade i utkast och det är suveränt att bläddra runt där på fredagen för att leta efter de bästa recepten som man sparat.

  Nu går det kanske att printa ut (kan som sagt inte prova det förrän till helgen) men jag saknar att kunna vara spontan och spara recept direkt när jag ser dem, förstår du hur jag menar?

  Är så lätt sedan att när ett recept hamnar ett par sidor bak har man glömt vad det var man blev så sugen på just i den minut man såg dem.

  Jag önskar att folk kunde inse att man inte får ta bilder och text utan att fråga, nu blir ju vi oskyldiga drabbade för att vissa inte kan låta bli att stjäla.

  Jag hoppas att det går att lösa på ett bra sätt så vi kan kopiera recept för att laga mat men att de ändå inte går att stjäla-omöjlig ekvation kanske?
  ”Stämpel” lite här och där med Kryddburkenslogga kanske?

  Tack snälla för alla din recept och snabba respons på våra inlägg.
  Mvh
  Cat

 7. jag rotade fram alla stjärnor och adventsljus igår samma vånda varje år innan man hittar allt . Men sedan på med julmusik städa och dricka en god glögg medans myset lägger sig. I vår familj vill dom att det ska se ut som det brukar men tur nog är det något som går sönder och får bytas ut. Jag smyger in nyheter varje år….Men granen är helig och den bestämmer min man och barn över. Tema extra allt. Vilka fina bilder du alltid har i din blogg….och vilket advetsmys….

  1. Tack söta ni!

   Marie!
   Visst är det lite stressigt innan man hittar allt man ”måste” ha, sen är det bara kul! 😛

   Cat!
   Tack själva snälla, goa du!! <3

   Martina J!
   Tackar o bockar! 😉

   Jessica!
   Ahh, men så bra! Roligt att det smakade! Stora grytor är himla praktiskt!

   Eva!
   Läckert! Tusen tack för tipset! Jag gillar kulor (eller som jag kallar dom ”pumlor”, speciellt lite större i fönstren. Men jag vill ändå ha lite textil i köket, lite ombonat o murrigt, men det utesluter ju inte gardiner + pumlor! 😉

   Mårtenssons kök!
   Ja, jag tror banne mig jag får ta mig en runda över bron imorgon om vädret tillåter! Jag brukar hitta vad jag vill ha på indiska, men faktiskt även rusta har mycket fint! Åhlens va ju ett tips, där kollar jag sällan! Hoppas du hittar nåt som passar du också!
   /Linda!

 8. Åhhh, Linda TACK SNÄLLA!!! Julen är räddad ;O))

  Tänkte också på att det är ju synd att ”några få” skall förstöra för restan ev dina läsare, vi är ju hundratusentals läsare som inte missköter sig sas.
  Men det är för himla tråkigt att det stjäls men du har ju uppmärksamma läsare som vet att det är dina recept och rapporterar (du kan ju inte ha bättre skyddsprogram på dina recept *ler* ) och sedan får du se det som en komplimang, du är i samma klass som Versace och D&G, du kopieras för du är så himla duktig och har fina recept helt enkelt, kanske är det så i toppen ;O))

  Tackar igen och skall genast pröva din saftiga Saffranskaka, ser sååå himla god ut, är en av dina starka sidor förutom bra och goda recept, fantastiska bilder som får det att vattnas i munnen.
  Tack igen och Trevlig första advent lite i förskott.

 9. Hej Linda, nu har jag gjort fläskotletter i gryta med het champinjonsås – toppengod och sååå enkelt. Gjorde en stor gryta så var lunchen dessutom räddad också. Tack för all hjälp och ”sällskap” i köket 🙂 Jessica

 10. Ja, jag har tips på ”gardiner” jag har skippat gardiner i mitt adventsfönster i köket och har istället köpt en massa silverfärgade julgranskulor i olika modeller som jag fäst med genomskinlig tråd eller man kan ta fisklina på en bambustång i olika längder och hängt upp i fönstret, fäst gärna trådarna med genomskinlig tejp på bambustången så kan du bara häng undan ”gardinen” i källaren eller på vinden till nästa år sedan.
  Det bra med dessa är att du får du in mycket mer ljus dagtid och sätter man levande ljus i fönstret kvällstid glittrar och glimmar det så fint.
  Hälsningar från
  Eva

 11. Åh, Amarylis är så fint, mycket finare än alla julstjärnor. Tycker oxå dina gardiner är fina men förstår om du tröttnat, man gör ju det när man ser dom varje dag under julen själv. Själv är vi oxå på jakt efter nya och ska ta en tur till Åhlens efter ett tips från en jobbkompis. Får se om de har något som passar oss.

 12. Vilka fina amarylisar! Jag har själv en,men mina fingrar är så långt ifrån gröna de kan vara. Har försökt leta på nätet hur ofta och hur mycket man ska vattna, men inte hittat något. Har du något tips?

  Tack för alla goda recept, provade pepparkaksrulltårtan med saffranskräm i veckan. Försvinnande god.

  1. Maja!
   Ett tips är ju att INTE plantera amaryllisarna i jord. Snarare sand och lekakulor… Och inte vattna mer än en äggkopp var 3:e dag! Ju mer du vattnar ju mer blommar dom ut och fort går de! Har du möjlighet så ställ dom gärna svalt om natten då håller dom sig längre och ”springer inte iväg” på höjden o blommor så fort! 😉
   /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..