Baconlindad, ädelostfylld kycklingfile


Ibland står det still… Helt tomt ekar huvudet när man går där i mataffären. Vad ska vi ha till middag?? Problem nummer ETT står framför dig!! I köttdisken hittar du ett storpack färska kycklingfiléer till helt okej pris. Dom åker ner i vagnen. Nu är du nöjd! De blir kyckling till middag! Hurra, äntligen ett steg närmare målet!! När man sen kommer hem… Jaha, kyckling ja… Å vad ska jag göra med dom filéerna?? Å så är problem nummer TVÅ, ett faktum! Jag ska ge dig ett tips å råda bot på nummer två, så kanske det känns bättre! Baconlindade, ädelostfyllda kycklingfiléer, serverade med hemmagjorda klyftpotatis som du ”steker” samtidigt i ugnen! Salladen gör du under tiden, när du ändå inte har nåt att göra! 😉

LCHF, ingen klyftpotatis, byt ut mot kokt broccoli istället.

Det här behöver du :
4 kycklingfiléer
1 förp. kvibille ädelost (120 gram)
2 pkt bacon, eller ca 20 skivor
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR :
Putsa fileérna och skär en liten fördjupning i varje, som en lite ficka längs långsidan. Fyll fickan med ädelost. Det är är precis så du får plats med en bit kvibille i dessa fyra, men jag gav mig sjutton på att de skulle gå för jag hade inte sköljt kniven mellan kycklingen och osten och ville inte slänga nån ost! 😉 Det går! Linda varje filé med 3-4 skivor bacon så det täcker fickan och blir jämnt och fint! Fräs på i stekpanna i olja så de får fin färg. Efterstek i ugn i 175 grader, använd gärna en stektermometer som du sticker in i den tjockaste delen på nån av filéerna! Ta ut när termometern visar 72 grader. Slå in dom i folié och låt vila en stund före servering. Skär dom sedan diagonalt och servera med hemmagjorda klyftpotatis och en god sallad!


Jo, de går att få in all ost! De går!!! 😉


Linda in med baconskivor!


Stek i stekpanna med lite olja så dom får fin färg. Lägg över på ugnsfast fat och efterstek i ugnen.


Smaklig måltid!

LOADING..