Makaronilåda – gott på en vardag!


Efter lite fundilerande hit o dit i eftermiddag föll de på en makaronilåda! Det är ju sååå gott! Och det ska va falukorv i en sådan, ingen annan korv tycker jag! Jag köper ofta hemköps delikatess falukorv med hög kötthalt, den är himla god! Vet inte varför men de ska bara va falukorv, det smakar godast! Detta är en makaronilåda eller makaronipudding om du hellre vill de med äggstanning i. Min mamma gjorde alltid makaronipudding av stuvade makaroner när jag var liten, det är också himla gott! Tycker man inte om äggstanning kan man byta den mot en enkel vit ostsås också (bechamel). Det är en ren smaksak. Här gillas bägge delar, men idag blev det med äggstanning! 😉

Det här behöver du :
4 port kokta makaroner
600 gram falukorv
½ gul paprika
1 gul lök
2 tomater

Äggstanning :
4 ägg
4 dl gräddmjölk
2 dl riven ost
Några varv med pepparkvarnen
Salt

GÖR SÅHÄR :
Koka makaronerna enl. anvisningar på förpackningen. Skölj i kallt vatten och ställ åt sidan sålänge. Skär falukorven i tärningar. Finhacka paprika och lök. Blanda samman allting i en stor bakbunke tillsammans med den rivna osten. Häll upp i en ugnsfast form. Slå på äggstanningen och lägg skivade tomater uppepå. Avsluta med några varv med pepparkvarnen. Gratinera i ugn 20-25 min i 200 grader. Låt makaronilådan stå till sig en stund före servering.


Smaklig måltid!

LOADING..