Capellini med tomat & baconsås


Sugen på spagetti?? Toppa den med en ljuvlig tomatsås med bacon, purjolök, vitlök, lite italienska smaker av kalvfond med basilika och parmesan och du kommer inte bli besviken. Detta var riktigt gott och väldigt enkelt att svänga ihop! Dom tunna spagetti jag använt är bara såååå goda till just en tomatsås, det blir stor smakskillnad mot ”vanlig” spagetti! Har ni provat??

Det här behöver du :
2 pkt bacon (ca 300 gram)
1 smal purjolök
2 vitlöksklyftor
1½ msk Italiensk kalvfond (touch of taste)
2½ – 3 dl vatten
1 burk mutti finkrossade tomater
Herbamare örtsalt
Några varv med pepparkvarnen
1 gnutta socker
Maizenamjöl + vatten.

GÖR SÅHÄR :
Skär bacon i mindre bitar. Finhacka purjolöken & vitlöksklyftorna. Stek allt i stekpanna tills baconet fått fin färg och purjolöken mjuknat något. Slå på fond, vatten och låt koka upp. Tillsätt kryddorna och tomatkrossen. Sänk värmen och låt pastasåsen småputtra utan locka ca 12-15 min. Om du tycker det behövs så red av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten. Jag tycker oftast det behövs lite redning i en sås. Det får liksom alla smaker att binda ihop tycker jag! Smaka av. Servera med en god spagetti och lite finhackad persilja eller basilika & riven ost. Här har jag använt dom supertunna capellini från barilla… Dom är riktigt goda! 😉


Bacon, purjolök och vitlök har fått fräsa ihop. Jag har slagit på fond och vatten och låtit hela såsen få ett litet uppkok.


Sänk värmen och tillsätt kryddor och tomatkross. Sen ska den puttra en stund, ju längre desto bättre!


Så enkelt men så jädrans gott med bara pasta och tomatsås ibland!


Smaklig måltid!

LOADING..