Hur ser din godaste ”Varma macka” ut??


Som rubriken lyder! Vad är DITT allra godaste pålägg på varma mackor?
Varianterna är oändliga och den här är min absoluta favorit. På andra plats kommer champinjonstuvning…. 😉

Mitt godaste pålägg  :
Vitt rostbröd, helst Pågens ”Roast n Toast”
Smör + tunt lager dijonsenap
Strimlad kassler eller julskinka
Konserverade skivade champinjoner
1 ring ananas
2 skivor tomat
Riven ost (goudaost)
Pizzakrydda + Lawrys


Och till varma mackor ska de va en äkta pizzasallad med slakad vitkål och ättika!! Recept på riktig pizzasallad här >>

  1. Min absoluta favoritmacka är:
    En god falukorv som man skär i små tärningar.
    En minst lika god ost som man skär på samma vis. Ska vara lite mer ost än korv.
    Blanda väl.
    Spruta ner ketchup efter behag och ett par msk senap. Rör ihop så det blir som en smet.
    Lägg detta på rostebröd som man brett lite smör på.
    In i ugn 225 grader i ca 20 minuter eller tills de blivit härligt bruna.
    Så enkelt man ack så gott.
    Mums

  2. Ok. Varma mackor är väl lite ”ta vad du har”. Jag älskar varma mackor i sånt där mackjärn. Helst ute på vintern. Vi har ett som vi kör över öppen eld. Mysfaktor 1000!
    Iallafall, min godaste varma macka (i mackjärn) är; Ljus fralla, dagen-efter-röra som fanns i kylen på creme fraish, rödlök OCH rom. Liten strimlad skinka, en gnutta senap. Men MUMMA så gott.
    Det var typ en vinna eller försvinna variant. Det blev helt klart högsta toppbetyg:)

  3. Den godaste varma mackan är givetvis lyxig där formfranskan breds med pesto i botten, sedan några skivor stekt fläskfilé, tomatskivor och till slut toppas hela härligheten med ett par skivor mozzarella ost! Bild och recept finns i min blogg om man blir sugen på detaljer! 🙂
    PS. Ditt recept på pizzasallad är god tycker både jag och svägerskan!

  4. Min absoluta favorit är en enkel dubbelmacka med ost och tomat. Inga kryddor, ingenting annat. Jag har ett grilljärn man ställer på plattan istället för ett sånt elektriskt och det gör hela skillnaden! Underbart gott med underbart frasiga mackor 🙂

    På andra plats ligger varma mackor med räkstuvning som görs själv. Koka buljong på skalen och använd istället för mjölk (lite mjölk har jag iofs) när man gör stuvningen. Supergott!

    Sambons favorit är färdig skink- och champinjonstuvning på burk och det är oftast den det blir tyvärr 🙁

  5. Ber om ursäkt lite först, för min dator är *skrot* och nu sitter jag vid en som jag inte kan skriva bokstaven som kommer före ä och ö i alfabetet…

    Din godaste varma macka later som min favoritpizza 😉 Den jag gör oftast är noch ända med chamipgnonstuvning, men en macka med smörsmekta kantareller – eventuellt stuvade – är inte heller dumt. Sen den *klassiska* med med ägg, räkor och majonäs förstas! Om det är fredag/lördag självklart med lite (fusk)kaviar.

    Vill gärna dela ett recept med er som jag letat efter i manga ar. Min mamma gjorde detta ofta för ca. 35-40 ar sedan, tyvärr kunde jag inte fraga mer när jag ville göra det själv…

    Till 3-4 varma mackor behöver man

    1 böckling (liten-mellanstor)
    1 hardkokt ägg
    1/2 liten lök
    dill (eller dill pa burk…)
    smör
    lite peppar och salt

    Hardkoka ägget, tärna löken fint, stek tills den är gyllenbrun. Samtidigt filiterar du böcklingen och när löken är lagom stekt lägger du i böcklingen i stekpannan och delar den i sma delar. Lat steka pa svag värme en stund. Det hardkokade ägget hackas sedan fint och rörs i försiktig. Strö över lite dill och lat allt värmas försiktigt.

    Sen kommer det bästa 😉 Smörstek 3-4 skivor (orostat) rostat bröd och lägg sedan pa *böcklingfräsen* och njut!

  6. Min absoluta favorit är vitt formbröd med smör och sen pepparsalami, fetaost, skivad tomat och en lagom lagrad riven ost på det. Suveränt med ett glas rött!

  7. Mmm, varma mackor med svampstuvning är gott… och varma mackor med bara smör, senap, ost och skinka som man lägger mellan två brödskivor och klämmer ihop i våffeljärnet! Då blire knaprigt och gott! Gillar det bättre än att använda sån där smörgåsgrill, som jag också har….

  8. 1. Bred ett lager tomatsås med oregano på brödskivorna.
    2. Lägg på rökt skinka, bananer och ananas.
    3. Krydda med curry, salt och peppar.
    4. På med valfri ost och sedan in i ugnen!

    Detta är min favorit!

  9. Hej!

    Jag har precis hittat till din blogg och jag är fast! Det ser så gudomligt gott ut och det riktigt vattnas i munnen! Denna blogg kommer följas länge! 😀

    /Emelie

  10. Hej! Min favorit varm macka är en klämmacka. Pågens Rostat med smör och ost med ketchup i mitten. Lite smör på stekytan och in i toastjärnet. Mumma!
    Ville även passa på att tacka för bra tips urgod mat och en skitbra blogg! Kram Karin

  11. Min godaste varma macka:
    Formfranska, bregott, smaksatt philadelphiaost, skivade oliver, en annans ring i småbitar å så lufttorkad skinka på toppen som blir lite ”torr” å knaprig. 😀

  12. Hej, även killar tycker om att fixa en varm godmacka-
    här mitt förslag
    vit formfranska- bred ut tomatpuré- 2 skivor tomat- lite svartpeppar – räkor eller havskräftstjärtar-några banan skivor-curry och lite mejram – täck med riven ost(smakfull) – in i ugnen tills osten blir gyllenbrun
    Till detta gärna en fyllig belgisk öl mmmmm
    Bon apetit

  13. Standardfavoriten:
    vitt bröd (roast bröd)
    smör
    ketchup
    hushållsost (arla)
    mkt oregano
    citronpeppar

    Görs självklart i mikron. Varma mackor ska gå snabbt 😉

  14. Min godaste varma macka är skivat ljust bröd kryddad stekt köttfärs en klick bearnaise och lättkokt sparris och en god ost ovanpå….Tack för en kul blogg

  15. Enklast är godast – rostbröd av havre(glutenfri för att jag måste), smör, skinka och massor av ost… Mums!!

    Sen är det ju tillbehören – helt vanlig grönsallad med gurka, tomat, fetaost, rödlök mm…

    Sen en ”gegga” – gärna med vitlök, antingen en tzatziki (hemmagjord) eller så en blandning av salsa (hot), turkisk yoghurt och pressad vitlök..

    MUMS va gott!! Oj vad hungrig jag är!!

    Kram

  16. Jag har alltid majonnas (Hellman’s) och dijonsenap i mina, sa de blir kladdiga och goda, funkar med skina, salami eller vad som helst. Och sa rikligt med god ost forstas!

  17. Min favvo är två skivor roast and toast, bred färskost-vitlök på den ena och senap på den andra. På med rökt kalkon och ost, peppra.
    Doppa dubbelmackan i en smet av ägg och grädde och stek på låg värme i stekpanna, yummie!

  18. Jag har två olika favoriter:

    Nr 1:
    Kyckling/kalkon, med sweet chili sås, rödlök och ost över

    Nr 2:
    Tonfisk med gullök-ringar, ketchup och oregano under, och ost över

  19. Min favo varma macka är två olika en med tonfisk,torkad lök som blandas i cremefraicke med vispade grädde och ytterst lite riven ost.
    Den andra är en med bregott på sedan hetköttfärssås och ost

  20. Den godaste varma mackan görs hellst dubbel i grill men fungerar även som enkel i ugn.
    Bred pesto på ciabata, lägg sedan på strimlade soltorkade tomater, skivad rödlök, salami, färsk tomat i skivor och toppa med mozarella. Servera gärna med en enkel sallad på ruccola med lite citron, olja, salt och peppar på.

  21. Gjorde en macka i smörgåsgrillen igår och den blev himla god så det få nog bli min favorit för tillfället..
    Franska, majonäs, senap, skinka, gul lök, tomat och riven ost, sen så kryddade jag med persillade, gott gott blev det..Men sen är nog faktiskt champinjonstuvning på en stor favorit den är svårslagen.
    Ha en bra dag

  22. Våran favvo här hemma är, hönökaka som du brer smör, tomat pure på och på det tar du champinjon stuvning och lägger sen på ananas bitar och en god ost på det sedan en knutta cayenn peppar på osten in i ugnen i 200 grader till den fått fin färg. Mmmmmm!

  23. Tycker det är gott med ciabata, vitlök, torkad skinka och massor av parmesan. Mmmmmmmm
    Fast det är väl lite mer tapas-aktigt. Annars är det inte mycket som slår en god salami och mozzarella.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..