Nyttigt Chokladgodis med nötter & russin


Kvällens recept här på burken blir något av de lilla extra, för det är precis vad dessa chokladkakor gör! Sätter sprätt på energin när tröttheten börjar smyga sig på! Detta är bra mycket godare än köpegodis och enklare att göra än ni kan tro! Denna sats ger en rejäl låda fullspäckad med ny ork och kraft! En liten kaka räcker gott, sen är man på topp igen! Och självklart kan godis vara nyttigt!! 😉

ca 48 bitar
Det här behöver du :
400 gram blandade nötter, frön, russin, rispuffar mm…
600 gram mörk choklad
1 dl flytande honung

GÖR SÅHÄR :
Väg upp nötter, frön, rispuffar, russin mm. som du vill ha i godiset. Jag har inga exakta mått på vardera utan vi tog det som fanns i skafferierna och blandade hej vilt. Måtta upp 400 gram.  Smält chokladen i en kastrull på låg värme, rör med träslev. Dra bort från plattan när all choklad smält.  Tillsätt honungen. Rör ner nötblandningen och rör om väl. Bred ut på bakplåtspapper (ca 20*25cm) och låt svalna i kylen nån timme. Skär i bitar ca 3*3 cm.


Mandel, valnötter, kokos, pinjenötter, rispuffar, solrosfrön, sesamfrön, russin mm… Ta vad du har hemma och tror blir gott! 😉 Enkelt recept inte sant! Men mät upp till 400 gram av blandningen och rör ut med chokladen.


Nyttigare chokladkakor får man leta efter. Dessa ger en rejäl energikick!

LOADING..