Pepparkaks rulltårta med saffranskräm

 


Längtar ni inte lite efter julen nu?? 😉
Lite mysigt är det väl med mörkare kvällar, tända ljus, kanske lite snö som singlar ner från blå himmel? En fullmåne och vetskapen om att snart är det jul!!?? Händer det inte nåt då? Känner ni doften av pepparkaka genom dataskärmen?? Gör ni inte de?? Och saffran, lussebullar… Doften av varm pepparkaka och en härlig saffranskräm! Ni måste ju bara längta lite annars är de nåt galet?? 😉 

Det här behöver du
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 msk pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver 

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kryddor och bakpulver i en skål och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en mindre bakplåtsklädd långpanna ca 20*30 cm. Grädda i 200 grader ca 15 min. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper, dra av bottenpappret, täck med en bakduk och låt svalna innan du brer på krämen.

* Du kan givetvis använda en större form till rulltårtan. Själv föredrar jag en mindre för att få mer höjd på kakan. Därmed blir det inte alltid en ”rulle” av krämen man fyller rulltårtan med, men det är absolut lika gott för de! Dra av några minuter på gräddningstiden om du använder en större form.

Saffranskräm :
2,5 dl kesella (10%)
1 ask philadelfiaost (200 gram)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 pkt 0,5 gram saffran (malen) 

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna till saffranskrämen. Bred på rulltårtan när den svalnat något och rulla ihop. 
 

 
 
 

LOADING..