STORA Kanelbullar med Manitoba Cream


Snacka om JÄTTEBULLAR!!! Har ni inte bakat kanelbullar med detta mjöl innan så gör de!! Jäskraften är enorm och bullarna blir riktigt stora!! Och ju större bullar desto godare, inte sant?! 😉
Det här behöver du :
150 gram mjukt smör (rumsvarmt)
5 dl standardmjölk
1 pkt jäst 50 gram
½ tsk salt
½ dl flytande honung på flaska
1 kilo manitoba cream

Fyllning : 
150 gram smör
1½ dl strösocker
½ dl ströbröd
4 msk vaniljsocker
1 msk kanel

GÖR SÅHÄR :
Ta fram smöret i god tid så det får stå och bli rumsvarmt! Smula ner jästen i en degbunke (här fick min Kenwood Patissier göra jobbet) Ljumma mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken, tillsätt saltet och lite mjöl till att börja med. Tillsätt nu det rumsvarma margarinet. Kör i maskinen (eller med degkrokarna) tills du fått en fin men väldigt lös deg.

Tillsätt honungen under tiden maskinen är igång. Häll på mer mjöl lite i taget tills du fått en smidigt deg men den ska fortfarande vara rätt så lös. Arbeta degen minst 10-15 min i maskin. Ta upp degkroken, Täck med plastfolie och låt jäsa 45 minuter!

Förbered fyllningen. Om smöret fortfarande är lite för hårt så kör i micron några sekunder och rör ihop med resten av ingredienserna.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, använd så lite mjöl som möjligt!

Dela degen i tre delar! Kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 30*50cm.Bred på fyllningen. Vik degen dubbelt på mitten så du får storleken 15*50cm. Skär med vass kniv 4cm breda remosor, börja från kortsidan. Varje remsa skär du sedan som en byxa med ett snitt i mitten men inte ända ut i kanten på den vikta sidan. Vira varje ”byxben” till tvinnande snoddar och gör en knutbulle. 

Lägg snurrorna på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med kökshandduk och låt jäsa ca 30 min. Pensla försiktigt med uppvisat ägg & strö över flagad mandel eller pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 15 min eller tills de fått gyllenbrun färg.

 
 

Bild 1; Degen ska nu jäsa! Bild 2; Efter 20 min… Bild 3; Efter 45 min!!


😉


Skulle behöva ett sånt där ritbord till Photoshop, sååå mycket enklare de hade varit att rita o beskriva då! 😉 Nu har jag skissat på papper som jag fotat av, hoppas ni förstår min ritning.

  1. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på fyllning över hela och vik ihop den som på bilden.
  2. Skär med kniv remsor ca 3-4 cm breda. Skär sedan ytterliggare ett snitt i varje remsa, men inte ända upp till den vikta kanten.
  3. Nu har du fått en ”byxa”!
  4. Dra ut byxbenen.
  5. Tvinna varje byxben.
  6. Gör en ”ring” av ena benet med ”foten” i mitten.
  7. Ta det andra byxbenet och lägg över och pilla in den under den första foten.
  8. Så har du fått en bullknut! 😉


Bullarna blev väldigt kladdiga eftersom jag ”råkade” överdosera med fyllningen! 😉 Så jag hoppade över att pensla dom med ägg, pärlsockret fastnade ändå!


Och några bullar strösslade jag med hackade pistagenötter.


Det är verkligen grymt kul att baka med detta mjölet. Kan tänka mig att de blir himla bra till semlebullar, eller andra bullar utan fyllning, då reser dom sig nog mer på höjden också, eftersom fyllningen är ganska tung i dessa bullar.

LOADING..