Pizza med Kronärtskocka, Bacon & Lök


Pizza med kronärtskocka är totalt nytt för mig! Även hel kronärtskocka i sig är ingen större förbrukningsvara här hemma. Men himla gott med dom där små bladen man doppar i citronsmör… På pizza brukar man använda hjärtat eller bottnarna och jag tänkte ge det en chans idag när vi bakade pizza. Jag hade en burk med konserverade kronärtskocksbottnar, så de fick de bli! Men doften när jag öppnade burken var inte så där översvallande god, inte som när man öppnar en burk champinjoner iallafall! Haha… 😉

Jag delade bottnarna i små båtar och la på pizzan med bacon, lök och mozarella! Tja, de va ju helt ätbart. Men kanske inte mer än så iallafall. Vet inte riktigt vad dom smakar, mjälla, lite söta och konsistensen lite ”överkokt” potatis?! Jag ska prova nån gång till men då vill jag ha mer smak på dom. Kanske fräsa i lite stekpannan först tillsammans med lite vitlök?! Går det bara att köpa dessa bottnar konserverade?? Eller måste man köpa en hel kronärtskocka för att få en botten?


Tycker ni om pizza med kronärtskocksbottnar på? (himla långt, å krångligt ord…)

Godare pizza kan jag rekommendera, och det är ”Stjärn-pizzan” med ostfyllda hörn.


Den har ni väl inte missat?
 

 1. det är betydligt godare med kronärtskockshjärtan enligt mig. bottnarna är som du säger ofta överkokta medans hjärtarna är mycket bättre i konsistens och smak. smaken påminner väldigt mycket om jordärtskocka, vilket är helt makalöst i potatisgratäng.
  prova hjärtan nästa gång! eller dela dom i bitar och ringla god dressing över. mmm..!
  och ja, en skocka per botten. så vill du ha ”egna” bottnar blir det till att köra storkok med skockor. 🙂 (ja det heter skockor, inte kockor. kronärt-skocka alltså, om du inte visste det:))kolla upp vad trädgårdsfredag gjort med kronärtskockor!

 2. Åh jag älskar kronärtskocka på pizza, men precis som anna skriver så är hjärtana mycket godare än bottnarna när det kommer till konserverna. De har en så himla god och nästan lite syrlig smak tycker jag. Jag brukar bara dela dom i kvartar och ha på pizza tillsammans med tunnskivad rödlök, getost och pinjenötter, om man vill göra sig till lite kan man strö på ruccola och ringla över lite honung när pizzan kommit ut ur ugnen – mums 🙂
  (men färsk kornärtskocka med citronsmör är naturligtvis det absolut bästa sättet att avnjuta en skocka på)

 3. Håller med ovanstående om att hjärtana är godast. Min favoritkombo är kronärtskockshjärtan med stekta champinjoner och färska räkor (vilka man lägger på efter att den varit i ugnen). Sååå gott.

 4. Jag brukar mixa kronärtskocksbottnar med olivolja, vitlök och salt och peppar till en ganska tjock kräm som jag använder istället för tomatsås på pizza. Salami, saltade och urkramade körsbärstomater och rikligt med mozarella på det…ah..hur gott som helst!

 5. Nä kronärtskockarsbottnar är nått jag aldrig ha använt i matlagning, däremot så ha jag ätit en himla god jordärtskockssoppa.
  Va lite skeptiskt först men jag blev glatt överraskad när den va så god.
  Trevlig helg

 6. Jag äter alltid pizza med kronärtskocka =)
  Det var en gång för många, många år sedan jag beställde en pizza med allt möjligt på, det var då jag fastnade.
  Så en vezuvio (ost & skinka) med kronärtskocka blir det alltid för mig.
  Men har aldrig gjort det hemma så vet inte hur det smakar annars haha.

 7. Kronärtskocka ska inte konserveras i mitt tycke utan köp färska och koka dem själv. Sedan kanske man lockas att äta dem varma med rumstempererat smör till istället. Men prova att lägga de ljuvliga bottnarna på pizzan. Du kan ju njuta av att gnaga på skalen med smör till.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..