Buffé på Skördefestens marknadsfynd


Ölands Skördefest har passerat, väldigt besviken att jag missade sista dagen. Istället drog jag på mig en grym förkylningshosta och feber på söndagen… E de inte konstigt ändå, den enda helg på ön som jag väntat på i ett helt år å så blir jag sjuk… Nåja, vi hann med en massa skoj både fredag och lördag iallafall, men de grämer mig liksom att missa sista dan… *muttrar* Nu ska ni iallafall få ta del av alla goda läckerheter jag hittade på marknaden och lite här å där! 😉 Sen blir de till att bädda ner sig igen! Kram på er och hoppas ni haft en fin helg! Ni som varit på skördefesten och bloggat om det får gärna länka i kommentarsfältet så plockar jag in det i inlägget lite senare.


Pumpaljuset är sååå läckert tycker jag! Speciellt när det fått brinna ner lite så viker sig ljuset innåt och blir ännu finare! Förstår ni hur jag menar? 😉


Rotfrukter hör skördefesten till och med färska rödbetor, palsternacka, morötter och lite potatis blir det kanongott i ugnen med lite flingsalt och citron…


Ko-fetaosten smulade jag över alla rotfrukter…


Ser det inte gott ut redan nu??


Rökt flundra!


Gott knäcke,whiskeysalami, älgkorv, lammkorv och vitlökskorv. Grillade kamben…


Rökt hjortrulle, kanske det allra bästa av allt!! Guuud så god, och salt!! 😉


En liten ostbricka blev det också med ”Blå Astrid” & ”Rocka fett” samt lite smulad calvados-ost som smakar härligt syrligt av äpple. Morfars pumpamarmelad passar himla bra till!


Pumpafröoljan fick jag av en god vän, köpt på Hötorgshallen, men jag tycker den hör hit ändå. Ringla oljan över en god sallad eller droppa över en höstig soppa, eller ugnsrosta på grovt surdegsbröd!


Vi var himla stolta över barnen då dom faktiskt åt av allt med god aptit utan protester! Inte illa. 😉


Äppel-ljus! Charmiga små färgklickar på matbordet!


Rotfrukterna med fetaosten över.


Och lite hemkokta karameller från Bredsättra…


Trollet köpte Joline till mig & Nicke, det är så himla mysigt! Det är liksom ”vi” på nåt sätt! 😉

LOADING..