Nu är det Skördefest på Öland!


Den här läckra halmborgen välkomnar er på vägen till Borgholm.
 
Nu kära läsare har tiden på året kommit då jag trivs som allra bäst!! Nämligen Skördefesten på Öland!!! Inget går upp emot skördefest, med pumpa och ståt. En folkfest för alla åldrar då hela ön lever upp med nytt liv med massor av färg och energi precis överallt. Hösten är sååå välkommen just nu! 😉

Vad är då skördefest på Öland för nåt undrar en del av er?
Skördefesten råder på hela ön från norra delen till södra. Allt är fokuserat på skörd + fest. Med andra ord så kan du frossa i gårdsbutiker med massor av härliga nyskördade grönsaker, frukt, kött och vin mm. Restaurangerna lägger vikten på säsongens råvaror på menyn. Vad sägs om Karin Franssons skogsvampsoppa med mjälla persiljerötter som förrätt på Hotell Borgholm. Eller ett grillspett och ett glas rött på mysiga Himla Gott i Borgholm. För att inte tala om Bomans Torghandel med sitt rikliga utbud. Eller ett par nykokta, äkta öländska kroppkakor från Eva´s i Salomonstorp.  Det finns mat och kulinariska upplevelser i överflöd att frossa i. Att det dessutom är fest märks tydligt på den genuina stämmningen, de flammande marschallerna, halmbalar och pumpadekorationer ön över.

Förutom mat, så ligger konst och upplevelser uppdukat och lovar er en minnesvärd helg. Fyrverkerier och eldskulpturer, största pumpa-tävlingen på Solberga, kocktävlingen på Strand och den magiska ”konstnatten” då allt möjligt kan hända… 😉 Fårets dag på slottet, Night glow och Solberga gård är säkra kort man inte får missa! Vill du se hela programmet och hålltider så kika in här på Ölands Skördefest hemsida, där hittar du allt du behöver. Ett tips när du kommer till Öland är att gå in på närmaste mataffär eller bensinmack och hämta den oranga katalogen med rubriken Ölands Skördefest. (brukar ligga vid kassorna/utgången) Den är gratis och däri finns massor att läsa och bli inspirerad av, den går naturligtvis också att läsa som pdf. på deras hemsida.

Detta bör ni inte missa! Gör en mysig dagsutflykt eller boka hela helgen till denna sagolika fest! Kanske ses vi därute nånstans! 😉


Skördefesten är något som barnen älskar! Att få vara ute och pyssla, göra sin egen pumpagubbe och bara njuta av höstssol och mysiga kvällar vid elden är inte helt fel!!


Borgholms slottsruin by night…
Skördefesten pågår from. idag torsdag till och med söndag 3:e okt.

ÄTBARA SKÖRDETIPS FRÅN KRYDDBURKEN :


Majssoppa med hembakade sesamgifflar


Jordärtskockssoppa med Baconbröd


Kantarellpasta


Citron & Rosmarinstekt Fläskfilé med ostgratinerad
Potatiskaka, Rödvinssky och smörfrästa Champinjoner


Höstkyckling, allt-i-ett!


Rustik Äppelpaj med Ingefära & Rosmarin


Kumminknäcke


Skördelimpa med Äpple & Sirap

LOADING..