Snabba scones som du förbereder kvällen innan


Som om inte scones är tillräckligt snabba nog att röra ihop så är detta faktiskt ÄNNU snabbare, smidigare och utan kladd! 😉

Mät upp 500 gram mjöl i en bunke, tillsätt 2 tsk bakpulver. Rör sen ner 4 dl filmjölk och 1 dl flytande margarin och lite salt! Rör ihop med en sked. Degen blir smidig och kladdfri. Rulla 6 bollar, lägg på bakplåtspapper och platta till. Täck med plastfolié och ställ i kylen över natten! Ta ut på morgonen och skjuts in i ugnen direkt ca 10-15 min i 200 grader! Enklare kan de inte bli och rekommenderas särskilt till er som är extra morgontrötta! 😉

6 scones
Det här behöver du :
500 gram mjöl (vetemjöl)
2 tsk bakpulver
4 dl filmjölk
1 dl flytande margarin
½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop mjölet med bakpulvret. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop med en sked till en kladdfri deg. Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. Forma till 6 bollar, lägg på bakplåtspapper och platta till. Täck med plastfolié och ställ i kylen över natten. Ta utoch grädda direkt på morgonen i 200 grader ca 10-15 min.


Det tar inte mer än 5 min att fixa till dessa scones på kvällen.


Och du har härligt nybakade frukostbröd att njuta av!


Självklart kan man grädda direkt om man väljer att inte förbereda kvällen innan.


Öländsk pumpamarmelad med en gnutta ingefära, från Morfars Goda!

LOADING..