Snabb Smörgåstårta

 


Igår på jobbet fixade jag till en snabb smörgåstårta som vi skulle ha till personalmötet! Inget går upp emot smörgåstårta, och nu va de bra länge sen jag la ut nån tårta. Eller iallafall den sortens tårta som jag behärskar allra bäst! Och då kan jag dessutom skryta med om att det går snabbt!! Spindeltårtan ska vi bara inte tala om hur lång tid den tog, men då pratar vi timmar… Den här däremot – 20 min! 😉

Det blev lite tårta över så nu ska jag faktiskt mumsa på en bit smörgåstårta till frukost! Bättre start på en helt ledig dag kan de ju inte bli, eller hur? 😉

Till 8 bitar.  (3 lager)
4 skivor vit kantskuren, smörad, formfranska/lager

 • Lager 1 : 150 gram Fjällbrynt mjukost/Bacon
 • Lager 2 : 1 burk mimosasallad (200 gram) +  gram hackad rökt skinka
 • Lager 3 : 3 msk gräddleverpastej + 2 dl lättvispad grädde + salt & peppar
   
 • Täckröra : 3 dl lättvispad grädde + 2 msk majonäs + salt & peppar
 • Garnering : Kokta hackade ägg ett lager uppepå. Ostskivor runtom. Skinkrosetter, blandad sallad, räkor, physalis, vindruvor, gurka och citronskivor.


Ni skulle egentligen fått detta inlägg redan igårkväll när jag kom hem från jobbet men kl 21 så blev hela Öland kolsvart och de va riktigt otäckt att köra hem i helt bäcksvart mörker och bara några enstaka mötande billjus… Det tog ett par timmar innan det blev fixat så de va bara att knata i säng på en gång! 😉

 1. Vilken super snygg tårta! Jag är helt förälskad i smörgåstårta och gör alltid mina egna. Det är kul att variera innehåll och dekoration efter tycke och smak. Man får fin inspiration av dig! 🙂 Kram Karin

 2. Hej. Dina smörgåstårtor ser alltid helt underbara ut och jag skulle gärna pröva, men…
  Jag fullkomligt avskyr leverpastej och trots att jag tittat igenom flera av dina smörgåstårterecept så hittar jag inget utan just leverpastej i, har du nått sådan på lager kanske?
  I övrigt tack för en kanonblogg, jag testar ofta dina recept och det brukar bli kanon.
  // Lina

  1. Lina!
   Hmm… Har jag ingen utan leverpastej. Jag är faktiskt som dig – Jag avskyr leverpastej!! 😉 Men trots de så funkar de att ha i smörgåstårta då jag blandar den med grädde, ibland lite bostongurka + salt & peppar. Har du provat? De är inte så tokigt och smakar faktiskt inte leverpastej! Byt annars ut fyllningen med leverpastej till något annat, te x. kokta, hackade ägg blandat med lite kaviar, salt & peppar och lite lite grädde/majonäs. Eller kokta ägg/mjukost, eller ägg/tonfisk + grundröra. Eller en burk ärtor/morötter + grundröra + lite pepparrot… etc etc… Hoppas du hittar nåt som passar!
   /Linda

 3. Åh men mums vad gott” Smörgåstårta äter man alldeles för sällan. Jag jobbade på en cateringfirma tidigare och gjorde smörgåstårtor hela dagarna, så då tröttnade jag lite på det bara av att se dem. Men nu, åh vad jag skulle vilja ha en bit!

  Din ser jättesmarrig ut och var kanonfin. Ett litet tips om du vill variera dig är att sätta fina salladsblad runt om kanterna istället för ost. Kruksallad med veckade/krusiga blad är superfina att använda. Man sätter dem liksom platt mot sidan med kruset uppåt. Lite svårt att förklara, men du kanske förstår? 😉

 4. För ett par veckor sedan testade jag din ”Smörgåstårta på bemärkelsedagen” och den gick hem jättebra här nere i Tyskland där man inte känner till smörgåstårta alls egentligen!

  Pratade precis med en bekant i sydvästra Tyskland som bara sett kort på min smörgåstårta – och den önskar han sig när han kommer hit om 2 veckor 😉

  Jag hade varken ost eller sallad runtom, utan jag tog tunna gurkskivor som fastnade bra på grundröran!

  Nästa gång ska jag *våga* lite mer och testa med lite rökt skinka osv. och försöka dekorera tårtan lika fint som du!

 5. Lina; Jag brukar göra en röra med finhackad lök, tonfisk, creme fraich, heintz chilisås och majonäs i, den brukar bli supergod. Dekorerar sen med hackad persilja på sidorna och ägg, räkor, ostskivor, tomater, citronskivor och vad som nu finns hemma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..