Fredagsmys med lägereld, grillkorv & luftgevär!


Vi är inte så duktiga på att följa matlistor i min familj ska erkännas. Den finns där och det handlas därefter, men de blir många omjusteringar pga av både arbete, tid och olika viljor, samt impulsköp som tex. färska kantareller mm. Det åker ner både färs o korv, å kött i frysen som varit tilltänkta middagar. Så det är bara att planera direkt från frysfacken nästa gång! 😉 Ikväll fick barnens vilja råda så istället för en ceasarsallad med kyckling ville dom ut till lägerleden, grilla korv & skjuta luftgevär!! Ja, de är himla mysigt, så det va helt okej! Ceasarsalladen och kycklingen som blev över var tänkt som snabblunch imorgon efter stallet. Men de blir inte alltid som man tänkt sig! Här kommer snabbmat eller skräpmat kan man väl också kalla det, men oj så gott ändå! Har faktiskt kantareller kvar så nån form av snabblunch får de bli med dom imorgon! Jag återkommer såklart… Ha en fin helg nu allihopa!

 

Joline & Max skjuter luftgevär! Joline fick geväret i onsdags när jag var på jobbet, fick ett mms på henne  med stort gevär i famnen, gissa om jag blev smått chockad! Men pappa Nicke är en fullfjädrad läromästare så de tog inte lång tid innan hon fick kläm på de! (Bilden på Joline är tagen igår) Ikväll fick även Max prova att skjuta, han tyckte de va hur kul som helst och blev överlycklig när han träffade burken! 😉


Lägereldens tid är här! Här har vi många timmar i höst & vinter att spendera framför denna skönhet, varmt & gott och framförallt stämmningsfullt! Jag fullkomligt älskar denna utsikt!!


Jo, maten då! Grillkorv, (ost & bacon såklart) som baconlindades och tillagades tillsammans med potatiskroketter, färsk ölandsmajs och kvisttomater!


Grillade grönsaker smakar alltid gott till korv!! 😉

 1. Härligt att man kan vara flexibel med maten! Se det så istället!
  Var ungefär i din dotter ålder (skulle jag tro) när jag fick mitt första luftgevär. En sååå himla rolig hobby som jag tyvärr helt gett upp nu. Men blev lite sugen igen när jag såg dina bilder!

  1. Sanne!
   Luftgevär är barnsligt kul!! Jag lever mig också tillbaka till när jag var liten… Min styvfar hade stooora råttor & fällor i garage & hönshus och dom sköt vi med luftgevär, kanske inte på nån proffshobby-nivå, men dock ”hemma-rädda-hönsen-nivå”! Och förmågan har inte svikit mig än idag, jag har skjutit prick varje gång jag provat!! *skryt skryt* 😉
   /Linda

 2. Lägereldar är så himla mysiga – och gott sällskap gör alltid maten bättre. Ni verkar ha haft det väldigt mysigt. Jag måste säga att matlistor bara är bra av en anledning – för att få en skiftande och förnyande kost, inget annat. Kan man få en bra kost i en barnfamilj allting till trots, behöver ingen lista.

 3. Ni verkar ha haft en härlig fredagsmys vid lägerelden. Jag älskar att sitta ute och äta, man får alltid så god aptit då.

  Ha en trevlig helg!

 4. Vi har luftgevär här också och jäklarns vad kul det är att panga 😀 Vi skjuter på plåt-änder så det står härliga till 🙂

  Elden var inte dålig, en sån ska jag ordna nästa gång så kanske jag inte börjar frysa så förbenat 🙂

 5. Måste bara berätta att jag gjorde din korv&broccoligryta idag (med tillägg av purjolök och lite paprikakrydda) och det blev fantastiskt gott! Till och med min kära sambo som inte är nån hejare på grönsaker tyckte om det! Är så fantastiskt när man kan utöka repertoaren litegranna, och detta kommer jag göra fler gånger 😀 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..