Kantareller & färsk pasta… Tillagat DELUXE!


Här kommer mitt absolut godaste tips på hur du bäst tillagar kantareller. Visst sjutton är dom goda smörstekta på rostat bröd, men detta är snäppet bättre! 😉 Pastan tillagas för sig och såsen med kantarellerna i stekpannan. Jag fick många tips av er läsare hur ni bäst tillagar era kantareller, bla med en gnutta socker, ett annat tips med lite vitlök, detta har anammats och de blev inte ett dugg tokigt!  I det här receptet snålar jag inte på såsen. Riktig grädde ska de va, vitt vin som verkligen förhöjer smaken och riven ost som sista touch! Prova detta kära läsare, ni kommer inte bli besvikna! En kantarellmiddag deluxe, för riktiga kantarell-lovers!! 😉

Det här behöver du :
500 gram färska kantareller
2 msk smör
1 lite gul lök, eller en halv
1 vitlöksklyfta, inte för stor
1 nypa socker (knivsudd)
1 tsk flingsalt
1 msk vetemjöl
1½ dl vitt vin
5 dl grädde
100 gram riven lagrad prästost
½ kruka persilja
½ kruka timjan
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Pensla kantarellerna rena, skölj inte! Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna utan smör, fräs på kantarellerna så de vätskar ur sig, dom är klara när vätskan som bildats kokat bort. Lägg i smöret. Tillsätt lök, vitlök, socker & flingsalt och vänd runt i stekpannan. Pudra över vetemjöl och rör om lite. Häll på vitt vin & grädde och sänk värmen. Låt allt få småkoka på låg temp ca 5 min, riv över osten och sist av allt hackad persilja & timjan. Smaka av såsen med salt & peppar. Servera till pasta.

TIPS :

  • ”Torrstek” alltid kantarellerna innan du tillsätter smör, grädde etc… Då får du bort all ”svampvätska” och därefter kan svampen dra till sig de goda smakerna från te x smöret. Har du bråttom kan du salta lite på de torra kantareller då drar vätskan ur snabbare.
  • En nypa socker förhöjer verkligen smaken!! Tack för de tipset!
  • Vill du ha extra smak av kantareller, plocka ur dom allra minsta och tillsätt dom i såsen precis före servering, det ger en mer kraftig svampsmak.
  • Timjan är en god krydda som passar ypperligt till detta skogens guld!
  • Använd riktigt smör, inte margarin och riktig grädde, inte lättvarianterna…
  • I detta recept har jag använt färsk, ostfylld tortellini, men självklart går det bra med vanlig pasta av annan sort.
     


Servera allt på ett stort fat. Garnera med timjankvistar.


Njut….!!!

LOADING..