Vill ni läsa om det här??


Ska förtydliga lite från mitt förra inlägg ”Dagens lunch på jobbet”. Det är alltså inte min lunch som lagas, utan jag lagar mat i mitt jobb! Om ni tycker det är intressant så lägger jag upp recept de gånger jag hinner o tillfälle ges, men bilderna får ni levererade i lite sämre kvalité då förstås eftersom jag fotar med iPhonen. Jag lagar mycket husmanskost på jobbet, det ska va ”riktig mat” här minsann. 😉 Väldigt sällan pasta, inte för mycket korv heller, och gärna kött & potatis. Raggmunkar, lufsa & kroppkakor är väldigt populärt, liksom kåldolmar, köttfärslimpa, schnitzel, omeletter mm. Vad säger ni, är ni intresserade av denna typ av inlägg??

Idag gjorde jag en djupdykning i kylskåpet på jobbet och det blev en mycket enkel men uppskattad korvpytt.

Det här behöver du :
400 gram falukorv
1 gul lök
1 gul paprika
1 bukett broccoli
1 knorr fond du chef beef
3 dl gräddmjölk
salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär korven i små bitar, finhacka lök och tärna paprikan. Smält lite smör i stekpannan och låt korven steka och få lite färg tillsammans med lök & paprika. Dela broccolin i mindre buketter och lägg ner i pannan. Tillsätt fond och gräddmjölk och låt allt få puttra ihop på svag värme ca 10min. Tärna ner kokt potatis precis på slutet och låt den koka med bara så den blir varm. Smaka av med salt & peppar.

LOADING..